≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj karijere "novog Piksija"! Debitovao u Zvezdi sa 16 godina, bio najveći talenat, a postao najveći promašaj

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Filip Janković otišao u penziju sa 29 godina...

  • 17
filip janković Foto: MN Press

Kada se pomenu nekadašnji fudbaleri iz Srbije, najveći talenti, onda je Filip Janković prvi na pameti. Momak koji je debitovao za Zvezdu sa 16 godina, završio je karijeru sa 29. godina i odmah se bacio u trenerske vode!

Filip Janković je neko ko je trebalo da bude novi Robert Prosinečki, novi Dragan Stojković Piksi, svi su u njemu videli talenta i budućnost srpskog fudbala, međutim, dopustio je nefudbalskim stvarima i nefudbalskim ljudima da se umešaju u život i tako ga upropaste i pre nego je dobio priliku da zasija.

Debitovao je u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Ventspilsa, kada ga je čitava Marakana pozdravila ovacijama, igrao je 23 minuta, a ispostaviće se da je to bio jedan od tek tri nastupa za ekipu Crvene zvezde.

Preselio se potom u Italiju, gde i kreće njegov strmoglavi fudbalski pad, iz kog nije bilo povratka. Igrao je za Parmu, onda Kataniju, kada se preselio u Sloveniju.

Zaigrao je za Domžale, ali ni tamo nikakav trag, ni obrisi onog talenta. Potom je lutao previše, igrao je u trećoj ligi Španije, onda u Triglavu, Iliriji, Podgorici, dok je poslednji klbu u njegovoj karijeri ekipa Laktaša iz Prve lige Republike Srpske.

Ipak, ni tamo se nije naigrao - proveo je na terenu tek šest minuta u decembru 2023. godine.

Nakon njegove karijere, odlučio je da ode u penziju i odmah upliva u trenerske vode, pošto će preuzeti mladi tim OFK Beograda, novog superligaša Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђурађ

    21. maj 2024 | 09:40

    Није он отишао у пензију. Само је престао да игра фудбал. До пензије ће сада 30 година да ради на грађевини. По њему треба направити приручник за родитеље - Како упропастити дете.

  • Nebojsa

    21. maj 2024 | 09:38

    Samo jos jedan primer kako roditelji upropaste karijeru detetu.

  • Goran

    21. maj 2024 | 09:32

    Eto sta halapljivi roditelji napravise od deteta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA