Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Zvezda - Vojvodina u finalu Kupa: Ko sudi, gde je prenos i kako su kladionice potcenile Novosađane?

S. L.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve što vas je zanimalo, imate ovde!

  • 8
Aleksandar Dragović, FK Crvena zvezda, FK Vojvodina, Đorđe Crnomarković Foto: MN Press

Dok je Superliga Srbije već rešena i poznato je da je Zvezda novi/stari šampion, pravo pitanje se postavlja za to - ko će osvojiti Kup Srbije, u čijem finalu će na megdan crveno-belima iz Beograda od 20 časova i 15 minuta izaći ekipa Vojvodine koja ima velike ambicije.

Meč finala Kupa se igra u Loznici, na novom Lagatoru, dok je uloga formalnog domaćina pripala ekipi Crvene zvezde, iako to u ovom slučaju i nije od velike važnosti. Obe ekipe žele trofej, a, pravo je pitanje - ko će biti spremniji u ovom meču.

Kup Srbije je najmasovnije takmičenje u našoj zemlji, a nije retkost da se događaju čuda, na šta cilja i Vojvodina, koja je osvojila kup pre četiri godine, kada je u finalu bila bolja nakon penala od Partizana.

Posle toga je Zvezda uspela da osvoji ovaj trofej čak tri puta, reklo bi se i poprilično ubedljivo. Ipak, sada Zvezda nasuprot sebe ima ekipu koja je spremna da se pošteno namuči da do trofeja i dođe.

U susret ovom meču, Telegraf vam donosi i najbitnije činjenice vezane za ovaj duel.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč između Zvezde i Vojvodine na programu je od 20 časova i 15 minuta, dok je utakmica zakazana u Loznici, na stadionu Lagatoru.

Ovu utakmicu možete ispratiti putem Arena sport 1 Premium kanala.

Takođe, meč možete pratiti i putem Telegraf sporta, koji će imati svoje izveštače na licu mesta.

Ko sudi?

Čast da deli pravdu u ovom duelu pripala je Milanu Iliću, koji je postavljen za glavnog sudiju. Njemu će pomagati Aleksandar Marjanović i Marko Đuričić, dok je četvrti arbitar Marko Ivković.

U VAR sobi će sedeti Lazar Lukić, dok je pomoćnik Pavle Tomić.

Kao delegat je postavljen Radenko Stevović, a posmatrač je Dragan Radulović.

Milan Ilić, fudbalski sudija Foto: MN Press

Ko ne igra?

Ono što raduje pred početak ovog meča je i činjenica da ni jedna, ni druga ekipa nemaju prijavljene povređene igrače. Odnosno, treneri Božidar Bandović, te Vladan Milojević mogu da računaju na svoje kompletne timove.

Slatke muke.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

S obzirom na to da je Crvena zvezda u neverovatnoj seriji, kao i da su došli do titule, asno je da u ovom trenutku teško da bolje i može, međutim, Vojvodina takođe ima iza sebe blistav niz utakmica, kojem šteti samo poraz od Čukaričkog.

Zvezda je uspela da veže četiri pobede, dok Vojvodina u poslednja četiri meča ima skor od dve pobede, jednog poraza i jednog remija.

Zanimljivo je da su ove dve ekipe igrale i međusobni susret pre malo manje od mesec dana, te je meč završen sa 0:0.

CRVENA ZVEZDA vs VOJVODINA NOVI SAD Foto: MN Press

Glavni aduti na terenu?

Kada se pogleda Zvezda, otkako je Vladan Milojević stigao na klupu, mnogo se očekuje od Šerifa Endiajea, koji je počeo da postiže golove, zbog čega je i najveća pretnja po gol Lazara Carevića.

Osim njega, dosta je svoju igru poboljšao i ostatak napada, Piter Olajinka je ubojitiji, Osman Bukari takođe, ali i Aleksandar Katai.

Kod Vojvodine je situacija nešto kristalnija, kod njih je Seri trenutno najopasniji igrač, dok dosta opasnosti preti i od veznog reda, gde su Dejan Zukić, Njegoš Petrović... Takođe, ne treba izostaviti ni Andriju Radulovića na drugom krilu, te Mihaila Ivanovića u napadu.

Šta kažu kladionice?

Ozbiljno su kladionice potcenile Vojvodinu pred ovaj meč, o čemu govori i činjenica da je kvota na Novosađane ogromnih 9.00!

Naime, u kladionici "MozzartSport", kvota na keca i pobedu Crvene zvezde iznosi 1.35, na "iks" je 5.00, dok je dvojka čak 9.00.

Pitanje je da li je finale Kupa ikada bilo "manje neizvesno", bar prema kladionicama.

CRVENA ZVEZDA vs VOJVODINA NOVI SAD Foto: MN Press

Očekivanje postave?

Crvena zvezda:

Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić - Hvang, Kanga - Bukari, Olajinka - Šerif.

Vojvodina:

Carević - Lazarević, Korać, Crnomarković, Đorđević - Petrović - Radulović, Zukić, Savićević, Seri - Ivanović.

Reč trenera:

Vladan Milojević, FK Crvena zvezda:

- Radi se o igračima koji su ostavili trag u Crvenoj zvezdi, svako na svoj način. Oni će sigurno igrati za svoj klub. Vojvodina ima odlične pojedince, u poslednje vreme igraju zaista dobro, u odličnom su momentumu. Moramo da obratimo pažnju na Vojvodinu kao celinu, a ne samo na pojedince.

Božidar Bandović, FK Vojvodina:

- Velika je čast biti trener Vojvodine i spremati tim za finale. Nije mi prvi put da se moj tim bori za trofej, a imamo u sastavu i dosta igrača koji su to već osetili, što je veoma važno. Finale mogu da odluče disciplina, strpljivost i timski duh, kao i neki detalji. Moguće je da će biti dve-tri situacije koje ćemo morati da realizujemo. Nećemo menjati ništa, odnosno igraćemo našu već prepoznatljivu igru – kaže Božidar Bandović, šef stručnog štaba Vojvodine, kao igrač osvajač kupa sa Crvenom zvezdom u sezoni 1992/93.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marjan

    21. maj 2024 | 10:36

    SRAMOTA,SRAMOTA nemamo svi Arenu i ostale tv.Šta je sa RTS-om???BRUKA.

  • Kladioničar

    21. maj 2024 | 12:23

    Pa svi znaju da je u Srbistanu mezimica favorit u svim sportovima...

  • Baxter88

    21. maj 2024 | 10:51

    1.35 samo zato sto je finale pa ajde kao neka neizvesnost inace bi realan 1 bio oko 1.20

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA