Vreme čitanja: oko 1 min.

Rad dotakao dno: Bivši superligaš nema novca ni za redare, Zemunci priskaču u pomoć

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikad teža situacija na Banjici

  • 3
Junajted Fors, FK Rad, navijači Rada, United Force Foto: MN Press

FK Rad proživljava najteže trenutke od svog postojanja. Naime, klub iz Crnotravske, koji je nekada igrao Evropu i bio sinonim za talentovane fudbalere ispao je iz Srpske lige Beograd, te će se od naredne sezone takmičiti u četvrtom rangu domaćeg fudbala.

Tu ipak nije kraj svim nedaćama, a poslednja vest glasi da Rad nije u mogućnosti da organizuje meč sa Zemunom. Kako navodi Sport klub, čelni ljudi kluba poslali su zahtev da se utakmica odigra pred praznim tribinama zbog potencijalnih incidenata navijača dva kluba, ali se nezvanično navodi da "građevinari" nemaju novca za redarsku službu.

- Smatramo i dajemo predlog da je najbolje utakmicu odigrati bez prisustva publike, navijača, usred zagrejane atmosfere i inicidenta koji se desio u prvom delu sezone. Rad je ispao iz lige, Zemun će kao prvoplasirani u Prvu ligu Srbije, utakmica nema rezultatski značaj. Poznata je i netrpeljivost dve navijačke grupe, ne bismo želeli da akteri meča i ovog puta budu u drugom planu - stoji u dopisu FK Rad.

Komesar za takmičenje Srpske lige Beograd, Velibor Novović zakazao je sastanak sa predstavnicima oba kluba, te se očekuje da situacija bude poznata uskoro.

Sa druge strane, Zemun je ponudio finansijsku pomoć svom rivalu oko organizacije meča i redarske službe.

- Razumemo finansijsku situaciju FK Rad, jer smo i samo bili u identičnom položaju. Želimo da se utakmica odigra u prisustvu navijača i publike, od početka prolećnog dela sezone odigrali smo već osam utakmica pred praznim tribinama. Smatramo da bi predstojeća utakmica u kojoj bi ukoliko pobedi naš klub osigurao matematički ulazak u viši stepen takmičenja, bila velika satisfakcija za simpatizere Zemuna - rečeno je iz kluba iz Gornje Varoši.

Ukoliko Zemun ostvari pobedu i matematički će obezbediti prolaz u Prvu ligu Srbije naredne sezone.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom stadionu će se igrati finale Kupa Srbije između Zvezde i Voše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    21. maj 2024 | 12:22

    Predivna lokacija FK Rad! Uskoro tu niče stambeno poslovni kompleks. Možda i oni dobiju stadion na krovu.

  • Mikan

    22. maj 2024 | 12:07

    Veštački napravljen kao ozbiljan prvoligaš, a ustvari šuplja priča na koju su naseli "verni navijači" i u ime tog kluba izboli masu naših srpskih momaka! Neka Bog da da se nikad ne oporavi leglo korupcije koje su iskoristili razni menadžeri da zgrnu pare. A glupi navijači neka sad pitaju upravu kako su došli do bankrota. Savez bi trebao da izbaci taj klub iz takmičenja zbog nelikvidnosti. Daj da naučimo nešto od Engleza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA