Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan odredio cifru za Brazilca: "Saldanjina cena je 15.000.000 evra"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema dogovoru iz protekle sedmice, napadač može iz Humske tek posle evropskih kvalifikacija

  • 36
Mateuš Saldanja Foto: FK Partizan

Nije tajna da je Mateus Saldanja na prodaju narednog leta i da Partizan od transfera Brazilca očekuje dobru zaradu, ali je svakako novina da ukoliko neki klub bude želeo da pazari najboljeg strelca Superlige, moraće crno-belima da isplati - 15.000.000 evra. Tu poruku su dobili svi klubovi i agenti koji su se raspitivali za cenu igrača, a konkretniji razvoj situacije se očekuje kada i zvanično počne letnji prelazni rok.

Protekle sedmice Partizan i Mateus Saldanja su postigli međusobni dogovor u vezi sa eventualnim transferom Brazilca tokom narednog leta, u kome su se dve strane saglasile da fudbaler može da napusti crno-bele tek posle evropskih kvalifikacija.

Bez obzira, Partizan neće braniti Saldanji da se dogovori sa nekim klubom i početkom leta, ukoliko naravno dođe ponuda koja zadovoljava i igrača i klub, ali napadač zvanično neće moći iz Humske dok ne pomogne ekipi u evropskim kvalifikacijama i dok, rekosmo već, neko na sto ne "istrese kamaru para".

S obzirom na činjenicu da je fudbaler bio povređen dva meseca tokom proleća, posle čega se vratio u tim i nastavio gde je stao krajem februara, klub i igrač su odlučili da odrade sve preventivne medicinske analize i testove i da to imaju napismeno za svakog zainteresovanog kupca.

Računaju u Humskoj da će Saldanja posle dobrih letnjih priprema i turnira u Moskvi sa jakim protivnicima ponovo dosegnuti jesenji nivo forme, samim tim i cenu koja je zimus "gurala" u rasponu od šest do 12.000.000 evra i to bez takmičenja u Evropi.

Podsetimo, Saldanja je proteklog leta stigao iz Nefčija, ali kao igrač pod ugovorom sa japanskim Džef junajtedom, kome su crno-beli isplatili obeštećenje od 1.300.000 dolara.

Već do zimske pauze bio je ubedljivo najtraženiji fudbaler Partizana, koji je na stolu imao nekoliko višemilionskih ponuda, ali je odlukom kluba i samog igrača prodaja tada prolongirana zbog borbe za titulu. Sada je dogovor drugčiji, ali Brazilac i crno-beli imaju, rekosmo već, džentlmenski dogovor o rastanku sa stilom.

(Telegraf.rs)

Video: Radost crno-belih nakon pobede: Natho se popeo na ogradu i slavio sa navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA