Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpske timove očekuje pakao u Ligi Evrope, a mogli bi i u Hrvatsku: Tu su Ajaks, Braga, Molde, Rijeka...

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne piše se dobro

  • 0
Fk Radnicki 1923 Kragujevac, Fk Vojvodina, Kup Srbije Foto: Nikola Anđić

Srpski fudbal je u jednom od svojih najboljih doba, bar kada se tiče kvalifikacija u Evropi, pošto će naša zemlja i iduće godine imati pet predstavnika, posle čega je pitanje kada ćemo opet doći u taj položaj, ali, svakako će većina njih imati izuzetno težak zadatak da se domogne grupne faze nekog od takmičenja.

Za sada, grupna faza je zagarantovano samo za dva kluba - Crvenu zvezdu, koja startuje iz plej-ofa za Ligu šampiona, što znači da ih eventualni poraz vodi u grupnu fazu Lige Evrope, dok je drugo zagarantovano mesto za TSC ili Vojvodinu, u zavisnosti od Kupa.

Ukoliko Zvezda osvoji Kup, onda će TSC ići u plej-of za Ligu Evrope i imaće u džepu Ligu konferencija, što će biti slučaj sa Vojvodinom, ukoliko osvoji Kup.

Dosta toga zavisi od tog finala, što samo za sobom vuče i činjenicu da će i Radnički tako saznati da li igra u Ligi Evrope ili Ligi konferencija, ali, ono što je sigurno je to da će bilo koji predstavnik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope imati pretežak zadatak.

S obzirom na to da naš klub u ovoj rundi ima koeficijent od 5.555, to znači da neće biti povlašćen, što dovodi do izuzetno teških rivala. Do sada je poznato čak pet rivala, od kojih su najgori Ajaks, Braga, Molde, Rapid, Rijeka, koji čekaju.

Naravno, treba tu dodati i treće timove iz Turske i Belgije, dok se očekuju raspleti u Moldaviji i Azerbejdžanu.

Još nije poznato gde će Tobol i Silkeborg, ali, u svakom slučaju naše timove očekuje pretežak zadatak. Sigurno je samo i to da će onaj ko izgubi u ovom kolu igrati u trećem kolu kvalifikacija za Liggu konferencija.

(Telegraf.rs)

Video: Mnogo šansi, ali bez golova: Najbolji momenti prvog poluvremena utakmice Radnički - Vojvodina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA