≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Zvezda na krcatom "Lagatoru" osvojila duplu krunu: Vojvodina nije imala snage, šampionu poništena tri gola

S. I.

Vreme čitanja: oko 8 min.

Bilo je šansi, promašaja i bizarnih situacija!

FK Vojvodina - FK Crvena Zvezda, Finale kupa Foto: Nikola Tomić

Nakon osvojene titule šampiona Srbije, fudbaleri Crvene zvezde okitili su se i peharom Kupa Srbije četvrti put u nizu i tako 28. put u klupskoj istoriji osvojili najmasovnije takmičenje. U velikom finalu odigranom na stadionu "Lagator" u Loznici oni su sa 2:1 savladali Vojvodinu uz veliki broj šansi koje su propuštene na obe strane.

Vatrene pristalice obe ekipe zagrejale su atmosferu na početku duela koji je privukao i veliki broj poznatih ličnosti. Najpre su Firmaši prozivkama dočekali Delije, koje su na to odgovorile pozivom za sve da dođu na proslavu titule tokom vikenda posle utakmice poslednjeg kola Superlige Srbije.

Imao je šta da vidi Dragan Stojković Piksi od početka meča, posebno u prvom poluvremenu kada smo videli ogroman broj prilika i promašaja i bilo je neverovatno kako nije bio viđen veći broj lopti u mreži.

Prvi pokušaj imao je Aleksa Vukanović u trećem minutu, ali mu je Omri Glazer skratio ugao i uspeo je čak da iznudi gol-aut u pomenutoj situaciji. U narednih devet minuta Lazar Carević je bio pod rafalnom paljbom i kanonadom igrača Zvezde.

FK Crvena zvezda - FK Vojvodina, finale Kupa Srbije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Nakon kratkog prekida usled dima koji je prekrio teren nakon bakljada sa obe strane, Osman Bukari je najpre loše gađao sa distance, zatim je Mirko Ivanić slabo zahvatio loptu, a nakon još jedne gužve u dvanaestom minutu su Marko Stamenić, potom i još jednom Bukari nestvarno mašili.

Konačno je usledila i mala pauza za čuvare mreže, sve do sredine prvog dela meča, kada je Hvang iz kontre poprilično namučio Carevića, ali je ubrzo opasnost otklonjena.

Stvari su brzo eskalirale od tog momenta, Vojvodina se oslobodila pritiska, stvorila sjajnu šansu preko Mihaila Ivanovića, koji je izašao jedan na jedan i bocnuo loptu preko Glazera, ali je ona otišla zamalo pored stative. Već u narednom ozbiljnom napadu Zvezda je povela.

FK Crvena zvezda - FK Vojvodina, finale Kupa Srbije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Lopta je ubačena u kazneni prostor, Šerif Endiaje ju je poklopio glavom i namestio za Ivanića koji je bio neumoljiv. Usledilo je veliko slavlje ispred Delija.

Već u 40. minutu na semaforu je nakratko stajalo i 2:0 posle gola Šerifa Endiajea. Propisno je gol i proslavljen, strelac je dobio žuti karton zbog provociranja Firmaša, ali je pogodak potom i poništen zbog ofsajda. Seri je potom bio zamalo neprecizan do odlaska na zaslužen odmor.

Mnogo kontroverzi viđeno je na početku drugog poluvremena kada je najpre na samom startu na travi ostao golman Carević nakon koreografije Delija koje su bile na tribini iza njega. Iako su svi u prvi mah prvo pomislili da je pogođen nečim u glavu, to se na snimku i nije baš videlo i ubrzo je sve bilo u redu sa njim.

FK Vojvodina - FK Crvena Zvezda, Finale kupa Foto: Nikola Tomić

Već u 54. minutu je upravo on nokautirao Uroša Spajića prilikom boksovanja i štoper je dobio vrlo ozbiljan udarac u predelu lica. Ležao je kratko i nepomično, a nakon prekida uspeo je da se pridigne i nastavi okršaj.

Nije dugo čekao upravo momak koji je dobio Piksijev poziv na širi spisak na gol, ali je pre toga Bukarijev sjajan udarac poništen jer se njegov saigrač našao u nedozvoljenoj poziciji. U 66. je pomenuti Spajić bio najspretniji u kaznenom prostoru i pogodak ovog puta nije mogao biti nevažeči.

Kada je u 70. minutu rezervista Radulović opasno pripretio posle dodavanja Zukića moglo se naslutiti da je Vojvodina krenula na sve ili ništa. To im se umalo obilo u glavu u 81. minutu kada je Endiaje još jednom zatresao mrežu, međutim nije mu se dalo da bude strelac jer je opet VAR soba odreagovala i još jednom je u pitanju bio ofsajd.

Do kraja meča Voša je uspela makar na minut da se vrati u život i to posle sjajnog poteza Alekse Vukanovića, koji je faktički volej udarcem uspeo da zatrese mrežu rivala, ali vremena za povratak nije bilo.

Novosađani će put do kvalifikacija za evro-kupove tražiti kroz poslednje kolo Superlige Srbije.

(Telegraf.rs)

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (Ivanić 37, Spajić 66 - Vukanović 90+8)

Startne postave:

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvang, Ivanić – Olajinka, Bukari, Šerif

Vojvodina: Carević – Lazarević, Korać, Crnomarković, Đorđević – Petrović, Zukić, Savićević, Seri – Vukanović, Ivanović

Uživo:

90+10 minut: Kraj utakmice. Zvezda je osvojila Kup!

90+8 minut (2:1): Vukanović pogađa! Tinja nada Vojvodine u završnici meča. Prelepo je pogodio iz okreta volej udarcem!

90+6 minut: Mimović, Šljivič i Knežević su na terenu umesto Hvanga, Ivanića i Endiajea.

90. minut: Pretili su Katai i Ivanović na obe strane, nije bilo značajnije opasnosti. Igraće se devet minut sudijske nadoknade.

88. minut: Uroš Nikolić ulazi umesto Dejana Zukića.

85. minut: Ni ovaj gol ne važi! Opet ofsajd, treći poništen gol za Zvezdu.

81. minut: Činilo se da je Šerif Endiaje strelac za overu pobede. Voša je krenula na sve ili ništa, ali to se nije isplatilo, pa je posle kontre pao novi gol.

75. minut: Katai i Kanga menjaju Stamenića i Bukarija.

72. minut: Lazarević je još jednom pretio za Vošu, iznudio je samo korner.

70. minut: Umalo da se Vojvodina vrati u meč! Zukić je pronašao Radulovića, ali je bivši igrač Zvezde bio neprecizan! On je na terenu od 65. minuta kada je zamenio Savićevića.

66. minut (2:0): Gol Uroša Spajića! Sada ništa nije poništeno, Zvezda je duplirala prednost.

62. minut: Novi gol i opet je poništen! Bukari je sjajno šutirao sa distance, prevario Carevića, ali... Ofsajd pozicija je dosuđena.

58. minut: Vratio se Spajić, a Glazer je odbio neugodan udarac Savićevića.

57. minut: Nastavlja se susret, Spajić je van terena. Nakon prošlog prekida je dosuđen ofsajd.

54. minut: Vrlo nezgodna situacija... Uroš Spajić je ostao da leži na zemlji pošto ga je Carević prilikom boksovanja lopte udario u glavu. Novi dug prekid nas očekuje.

51. minut: Meč je nastavljen nakon što je Careviću ukazana pomoć.

47. minut: Skandal! Golman Vojvodine je pao na zemlju dok su rolne upadale na teren sa tribine na kojoj se nalaze vatrene pristalice Zvezde. Činilo se prvo da je pogođen u glavu, ali na snimku se to i nije baš videlo.

46. minut: Počinje drugo poluvreme.

45+5 minut: Kraj prvog poluvremena. Ovde možete videti gol Ivanića, a ovde poništen pogodak Endiajea.

45+2 minut: Odličan šut Serija sa distance, Glazer je napravio paradu, ali je lopta svakako otišla pored gola bez njegovog dodira. Bilo je opasno.

45. minut: Igraće se pet minuta sudijske nadoknade.

44. minut: Proveravao se ofsajd u VAR sobi i on je na kraju i dosuđen! Ne važi pogodak.

40. minut: Endiaje duplira prednost! Novosađani su psihološki pali. Centaršut Rodića iskoristio je vrhom patike Šerif, zatim zaradio i žuti karton zbog provociranja Firmaša.

37. minut (1:0): Vodi Zvezda! Mirko Ivanić je strelac posle centaršuta koji je pokupio Šerif Endiaje!

35. minut: Ivanović je izbio sam ispred Glazera, ali nije uspeo lepo da podbode loptu i ona odlazi pored gola! Sreća za Zvezdu.

33. minut: Oslobodila se definitivno novosadska ekipa početnog pritiska i sada lakše dolaze do kaznenog prostora rivala. Ivanović u jednoj od situacija nije uspeo da se namesti na šut, iako je napad obećavao.

30. minut: Žuti karton za Đorđa Crnomarkovića u timu Voše.

23. minut: Nova intervencija golmana Carevića! Sevnula je kontra, a sa distance je probao Hvang, nedovoljno snažno čini se. Đorđević je na kraju otklonio opasnost,

Pogledajte koreografije Delija i Firmaša na početku meča.

20. minut: Stali su malo crveno-beli. Žuti karton je zbog oštrog starta zaradio Stamenić. Oboren je Vukanović.

12. minut: I još dve prilike za beogradski tim! Stamenić je promašio sa nekih desetak metara, zatim je Bukari još jednom promašio iz izgledne pozicije!

10. minut: Velika gužva pred Carevićem je otklonjena, Korać je nekako izbacio loptu iz peterca. Zvezda ozbiljno pritiska.

9. minut: Još jedan ozbiljan napad nominalnog domaćina. Ivanić je bio u posedu iskosa u šesnaestercu, ali je lako loptu nakon šuta ukrotio Carević.

7. minut: Prvi ozbiljniji napad Zvezde, lotpa je na ivici kaznenog prostora ostavljena Bukariju, ali je on očajno šutirao.

5. minut: Igra je prekinuta zbog dima koji je prekrio teren nakon bakljada navijača oba tabora, ali je ubrzo i nastavljena.

3. minut: Već je veliku priliku imao gost, Vukanović je izbio sam ispred Glazera, međutim Izraelac mu je skratio ugao! Neće biti ni kornera.

1. minut: Utakmica je započeta i domaćin je odmah krenuo agresivno.

Brojne poznate ličnosti su na stadionu, a naravno tu je i selektor Dragan Stojković Piksi, kao i generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Delije ušle na stadion i pozvale na proslavu titule.

Igrači se zagrevaju pre početka duela.

Firmaši stigli na Lagator i prozivaju Delije.

Pre meča:

Crveno-beli su rasterećeno dočekali poslednjih nekoliko rundi u Superligi Srbije, što je samo potvrđeno sastavom koji je Vladan Milojević izveo u Kruševcu pre nekoliko dana. Klinci su dobili šansu kako bi prvotimci spremno dočekali dvoboj u Kupu, pre odlaska na letnju pauzu.

Naravno, pred ekipom je i poslednje kolo Superlige, ali taj meč neće imati veliki značaj za njih, a potencijalno ni za Vojvodinu. Za Novosađane to važi samo ako osvoje pehar, jer bi onda zasigurno igrali plej-of za Ligu Evrope i u džepu bi imali Ligu konferencije. Zato je iz njihovog ugla ovaj okršaj potencijalno malo bitniji, ako se to moće reći za susrete koji kao ulog imaju istoriju.

U poslednjem okršaju dva tima u Novom Sadu nije bilo pobednika ni golova i to je jedini meč koji Zvezda nije dobila od poslednjih petnaest koje su odigrali. Zato izabranici Vladana Milojevića moraju biti na oprezu.

Voša je trenutno u prvenstvu na mestu broj pet, pa im takođe i zbog toga gori pod nogama, ali je jasno da će nominalni domaćin ovog duela napasti 28. trofej Kupa. Novosađani su trofej podizali dva puta, poslednji put 2020, dok je Zvezda tri puta uzastopno dolazila do pehara.

(Telegraf.rs)

Video: Vladan Milojević uoči meča finala Kupa Srbije protiv ekipe Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RepSrpska

    21. maj 2024 | 21:37

    Bilo bi lepo kad bi na proslavu titule dosli i kosarkasi sa peharom i da se prosetaju sa njim do severa

  • Zeka

    21. maj 2024 | 21:15

    Kakva krađa VAR-a. Čist gol Zvezde, šta je VAR gledao.

  • Nis

    21. maj 2024 | 19:10

    Dok zvezda i vojvodina igraju finale kupa kmeke igraju prijateljsku sa timom iz niske zone danas od 17h to je peta liga srbije uskoro ce igrati zajedno sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA