≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zbog čega će Dinamo svim srcem biti uz Real u finalu Lige šampiona: Modrić nije jedini razlog!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isto je i sa Ukrajincima

  • 0
FK Dinamo Zagreb Foto: Marko Lukunic / Xinhua News / Profimedia

Predstojeći vikend označiće i kraj fudbalskih šampionata širom Starog kontinenta. Dok je u većini zemalja poznato ko se okitio titulama ili makar zavidnim plasmanima, još uvek nije poznato kakva će biti alokacija ekipa u evropskim takmičenjima.

Tako je zagrebački Dinamo uprkos osvojenom peharu u Prvoj HNL i dalje u velikoj neizvesnosti, pa nije poznato da li će igrati u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje ili čak plej-of!

Pomalo i bizarna situacija za hrvatskog prvaka biće razrešena tek prvog juna kada u finalu Lige šampiona svoj meč odigraju madridski Real i Borusija Dortmund i njihova sudbina direktno će zavisiti od ishoda tog okršaja. I biće "modri" svim srcem uz Špance, a glavni razlog za to nije Luka Modrić.

Ukoliko "galaktikosi" podignu novi "ušati" trofej, Dinamo će biti na korak do plasmana u LŠ i biće povlašćen svakako u toj rundi zbog svog koeficijenta (50). U suportnom ih čeka mukotrpna borba, a u džepu neće imati ni plasman u Ligu konferencije.

Druga evropska titula Dortmunda gurnula bi ih u drugo kolo doigravanja (naravno, staza šampiona kao u prvom slučaju) i morali bi da prođu tri runde do LŠ, a za plasman u neki od evro-kupova makar u jednom dvomeču da budu bolji od svojih protivnika.

Za Real će navijati i Šahtjor, koji će profitirati i direktno u Ligi šampiona u slučaju da "Galaktikosi" slave. Sa druge strane, ako slavi Dortmund, Šahtjor će se spustiti u plej-of Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Video: Navijaci Aek-a podigli Mihalisovu fotografiju na tribini pred duel sa Dinamom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA