≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Atalanta zagorčala život Partizanu za Ligu šampiona: Grobare posebno brine jedna stvar iz Italije!

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko Atalanta završi na petom mestu, koje ne odgovara crno-belima, a na kojem je i sada, Italijani će dobiti još jednog predstavnika u elitnom takmičenju u vidu Rome

  • 18
Ademola Lukman, FK Atalanta, FK Bajer Leverkuzen Foto: Niall Carson / PA Images / Profimedia

Fudbaleri Atalante osvojili su Ligu Evrope, posle fenomenalnog finala u kojem su prvi put u sezoni naneli poraz dosad nepobedivom Leverkuzenu. "Boginja" iz Bergama je slavila sa 3:0 uz het-trik nestvarnog Ademole Lukmana, koji je najzaslužniji za trijumf tim Đanpjera Gasperinija.

Ovaj meč pomno su pratili i navijači Partizana, jer delimično ishod finala može da odredi Partizanu protivnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizanu je odgovaralo da titulu osvoji Leverkuzen, kako ne bi razmišljao i imao bilo kakvu dalju kalkulaciju, jer bi mu onda uslovno rečeno žreb bio lakši i ne bi mu potencijalni rivali bili i Slavija iz Praga i Salcburg, pored Fenerbahčea, koji će sigurno biti jedan od mogućih rivala.

Sada Partizanu ostaje da se nada da će Atalanta u Seriji A završiti na trećem ili četvrtom mestu i da neće pasti na peto mesto.

Atalanta je trenutno peta, sa dva boda manje od Bolonje i Juventusa, ali ima i meč manje.

Tim iz Bergama ima sve u svojim rukama, jer sa dve pobede će sigurno biti ispred Bolonje i Juventusa i ne mora ni da razmišlja o njihovim rezultatima.

Ipak, nije im laka situacija, jer dočekuju Torino, koji se bori za Evropu, a onda u odloženom meču dočekuju Fiorentinu, koja takođe ima šansu za Evropu i ima imperativ dobrog rezultata.

Navijači Partizana će navijati da Atalanta dođe do pobeda i obezbedi im lakši žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona u drugom kolu, jer bi u tom slučaju imali za moguće rivale samo Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva, u suprotnom će im rivali biti Slavija Prag, Salcburg ili Fenerbahče.

Ali, postoji i mala začkoljica koja brine navijače Partizana. Pošto je Italija zbog dobrih rezultata svojih timova dobila dodatno mesto u Ligi šampiona i najmanje pet predstavnika, a pošto je Atalanta osvajanjem Lige Evrope već obezbedila Ligu šampiona, to mesto bi moglo da se proširi za još jednog učesnika iz Italije, i to samo pod uslovom da na 5. mestu završi upravo Atalanta.

Onda bi i Roma dobila mesto u Ligi šampiona naredne sezone i Italija bi imala čak šest predstavnika u elitnom takmičenju i Interu, Milanu, Bolonji, Atalanti i Juventusu bi se pridružila i Roma.

Znajući kako su Italijani u prošlosti bili "maheri" da im se "poklope" određeni rezultati, navijači Partizana imaju razloga da strahuju.

Mnogo toga će biti jasnije već posle 38. kola i utakmica Đenova - Bolonja, Juventus - Monca i Atalanta - Torino.

Ono što je dodatna komplikacija, ukoliko se desi ovaj nepovoljan scenario po Partizan, to dodatno otežava kvalifikacije, jer onda Benfika neće biti direktan učesnik grupne faze, već će krenuti iz kvalifikacija od trećeg kola, pa bi mogli da budu potencijalni rival Partizanu u slučaju da crno-beli prođu dalje posle drugog kola.

(Telegraf.rs)

Video: Lepša strana večitog derbija u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    22. maj 2024 | 23:25

    Partizan i Liga Šampiona? Nemojte biti smešni...biće uspeh ako udju u Ligu Konfarencija, kao i bilo koji drugi srpski klub, osim Zvezde koja je realno kompetitivna za Ligu Evrope.

  • NO

    23. maj 2024 | 08:29

    Bolje vam je da ugasite taj srbski fudbal kad se svakog plasite i samo se nadate da vam neki tamo tim u evropi smesti nekog lakog protivnika. Umjesto da ulozite u tu vasu infrastrukturu i napravite akademije za profesionalni fudbal i posteno ulazete u mlade igrace i napravite kvalitetan fudbal koji navijace vole da gledaju, i tako automatski napunite stadione. Evo ja zivim u norveskoj zemlji koja za fudbal prije 20 godina nije cula ni ti je ljude interesovalo. Samo su od jednog dana odlucili da investiraju u fudbal da grade terene, akdemije i ulazu u infrastrukturu. I evo sada ljdu vole i podrzavaju ih, onaj bodo glimt kao fenix iz pepela bi pregazijo ovu zvedu u drugoj brzini. Nigdje ja u novinama u norveskoj necitam, kako se Bodo Glimt ili Molde ili Rosenborg nadaju nekom lakom protivniku. Ljudi se cak i raduju kad im dodje neki kvalitetan protivnik. A ovi amateri iz srbije, da ihm je samo neko iz san marina ili andorre. Zato gasite fudbal bolje vam je jednostavno nemate kvalitet.

  • emi

    23. maj 2024 | 07:31

    Liga sampiona i partizan...pa jeli ovo sportska vest ili imate novu rubriku pod nazivom komedija i sprdnja, pa ste ovo odatle izvukli?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA