≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan rasterećuje budžet: Rastanak sa (bar) petoricom, samo Stevanoviću prilika da ostane

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ozbiljnog zdravstvenog problema koji ga je zadesio, klub ne želi da ostavi golmana na cedilu

  • 0
FK Partizan Foto: FK Partizan

Onog trenutka kada se okonča meč sa Radničkim 1923, Partizan će se i zvanično rastati sa četvoricom od petorice igrača kojima ovoga leta ističu ugovori. Iz pomenute grupe jedino će golman Nemanja Stevanović obaviti dodatne razgovore sa čelnicima kluba iz Humske usled komplikovane zdravstvene situacije koja ga je zadesila početkom proleća kada je oboleo od koksaki virusa.

Tim povodom čelnici kluba žele da izađu u susret čuvaru mreže i produže mu ugovor još sezonu, jer je objektivno zbog pauze, tokom koje nije smeo da ima fizičke aktivnosti, dospeo u problem na tržištu. S tim da određene stvari između dve strane treba da se reše u zajedničkom razgovoru, iako postoji obostrana dobra volja.

Pisali smo već o Denilu Kastilju kome je istekla pozajmica iz Šahtjora, Natanu De Medini, čija saradnja sa crno-belima je opciona (1+1) i neće biti nastavljena, , a traži se i "bezbolno" rešenje za Franka Kanutea čiji agent Čekiš Fal je protekle sedmice boravio u Humskoj na razgovorima ( i na meču sa Čukaričkim). Njihovim, odnosno svojim putem će i Andrija Pavlović, Danilo Pantić i Siniša Saničanin. pošto im je saradnja takođe oročena do kraja aktuelne sezone.

Nije to ništa novo, Pantić i Pavlović su još minule zime skopili dogovor o rastanku sa crno-belima, po kome je trebalo da napuste klub u slučaju da pronađu novu sredinu. Kako se to nije dogodilo, "izgurali" su saradnju do kraja, bez odigranog minuta na terenu.

Sa druge strane Siniša Saničanin je imao za nijansu drugačiji status, gotovo sve vreme je bio deo tima, najčešće na klupi za rezervne igrače, da bi u smiraju proleće čak i dobio određenu minutažu. Ipak, kao i prošloga leta, odnosno zime, stav kluba je ostzao nepromenjen, saradnja sa defanzivcem neće biti nastavljena.

To verovatno nije sve od prevremenih rastanaka, neke odluke će biti donete naknadno, do početka letnjih priprema, jer Partizan na ovaj način želi da rastereti budžet za plate, samim tim i oslobodi prostor za pojačanja kojih će takođe biti u letnjem prelaznom roku.

Podsetimo, klub iz Humske takođe planira i transfere od kojih će zaraditi, pre svih Sameda Baždara i Mateusa Saldanje, koji nema dozvolu za odlazak do kraja evropskih kvalifikacija.

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički nadigrao Partizan, ali nije uspeo da pobedi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA