≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Milan Smiljanić se vratio u Partizan, ovoga puta kao trener!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete kluba je ponovo u Humskoj i vodiće računa o omladinskoj selekciji

  • 19
Milan Smiljanić, FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlas

Nekadašnjii izdanak omladinske škole Partzana, kasnije i prvotimac u tri mandata kluba iz Humske, Milan Lola Smiljanić vraća se posle dve godine među crno-bele, ali ovoga puta kao trener.

Smiljanić je posle "stažiranja" u OFK Beogradu dogovorio sa čelnicima kluba da preuzme omladinsku selekciju i predvodi je u narednoj sezoni.

Popularni "Lola" će na tom mestu zameniti Nenada Stojakovića, koji je krajem sezone napustio klub iz Humske i potpisao za slovenačku Goricu.

Bilo je planirano da pomenutu omladinsku selekciju preuizme Đorđije Ćetković, koji bi bio prekomandovan iz kadetske selekcije crno-belih, međutim došlo je do promene pošto je Smiljanić odlučio da samostalno preuzme posao u klubu gde je ponikao.

Smiljanić je pre dve godine napustio Partizan kada je u klub došao Ilija Stolica, bilo mu je ponuđeno da bude pomoćnik sportskog direktora ili pomoćni trener u stručnom štabu, ali je on obe ponude odbio, jer je želeo da nastavi karijeru. Obreo se potom u Mornaru iz Bara, a zatim je na poziv Stefana Babovića stigao u OFK Beograd, gde je deo mandata odradio kao igrač, a zatim i kao trener odnosno pomoćnik Simu Kruniću.

Smiljanić je u dva mandata u Partizanu odigrao 186 utakmica, postigao je tri gola i upisao pet asistencija. Osvojio je sa klubom iz Humske tri titule prvaka države i dva Kupa Srbije.

Bio je i reprezentativac Srbije i šest puta je branio boje reprezentativnog dresa i postigao je jedan gol. Bio je i član mlade reprezentacije 2007. godine, koja je bila druga na prvenstvu Evrope.

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički nadigrao Partizan, ali nije uspeo da pobedi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA