Vreme čitanja: oko 3 min.

Doživeo tragediju pre dolaska u Zvezdu, navijači ga obožavali zbog golova Partizanu, sad uživa pored Srpkinje

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Portugalac Vieira ima dvoje dece sa Ninom koju je upoznao dok je igrao za crveno-bele, a i dalje igra fudbal

  • 0
Hugo Vijeira Foto-kolaž: MN Press/Marko Metlaš, Instagram/nina.pop.up

Nije se dugo zadržao u Crvenoj zvezdi, odigrao je samo sezonu i po na Marakani, ali je i to bilo dovoljno Hugu Vieiri da se uvuče u srca navijača srpskog šampiona i postane miljenik Delija!

Najviše zbog golova koje je dao Partizanu u večitim derbijima. Najpre dva u 149. prvenstvenom okršaju crveno i crno-belih (3:1), zatim i u 150. kada je pogodio za 2:1 - što je ujedno i poslednji Zvezdin trijumf u Humskoj.

Hugo će u julu će napuniti 36 godina, ali i dalje igra fudbal, za portugalskog niželigaša Santa Mariju. Čak je i kapiten, a veliku podršku ima od supruge Nine, Srpkinje koja mu je rodila dvoje dece.

U pitanju je Nina Aleksić s kojim je Vieira ušao u vezu igrajući baš za Zvezdu. Dugo su krili da su zajedno, otkrivena je tek u decembru 2016. mada su mediji pisali da je pomenuti par već tada bio godinu dana u vezi.

- Čuo sam da mu je devojka trudna, mada on ne priča o tome - rekao je svojevremeno tadašnji sportski direktor Zvezde Blažo Raosavljević.

Navodno, on je često išao kod nje u Novi Sad, ali je i ona dolazila u Beograd i išla na utakmice Zvezde. Potom je ostala i u drugom stanju, ali njih dvoje nisu želeli da se to sazna. Na društvenim mrežama tada nikada nisu postavljali zajedničke fotke, mada je ona objavljivala fotografije sa Marakane gde je očigledno bodrila svog dragog.

Hugo Vieira, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Pre nego što je stupio u vezu sa Ninom, Portugalac je imao tešku životnu priču i tragediju u kojoj je izgubio devojku Edinu Karvaljo. Dve godine se Edina borila protiv opake bolesti, ali je nažalost preminula.

- Život mi je oduzeo moj naveći trofej. Hvala vam na podršci. Deo mog života se danas završio, ali ceo život... Bila je osoba koja me je promenila i najbolje razumela. Bila si ljubav mog života i razlog mog postojanja. Počivaj u miru - oglasio se Hugo psole njene smrti.

Edina je bila profesor fizičkog vaspitanja, a kada je 2013. godine utvrđeno da boluje od raka, Vieira je momentalno odlučio da se vrati u Portugaliju kako bi bio uz nju, pa je realziovan transfer iz Sporting Hihona u Žil Visente.

- Nostalgija je najjači osećaj u mojoj svakodnevici. Nedostaje mi neprestano. Mirisi, mesta, osmesi. Nostalgija koja guši. Znam duboko u sebi da će bol popustiti. Jednog dana će bol biti deo istorije, a neki ljudi će zauvek biti u našim srcima. I posle šest meseci, i dalje ne mogu da objasnim ovaj jak osećaj. Volim te svim srcem, princezo moja... Sve što radim, radim za tebe - pisalo je tada uz jednu od zajedničkih fotografija.

Hugo je za Zvezdu dao 27 golova na 43 meča, u drugoj sezoni u klubu imao je određenih "trzavica" sa tadašnjim trenerom Miodragom Božovićem, da bi se u zimu 2017. preselio u japansku Jokohamu.

Zatim je nastupao za Sivas i opet Žil Visente, vratio se kratko u Japan, igrao u rumunskoj Krajovi pre nego što je 2022. nastupao za Hibernijans sa Malte.

Ostaće upamćeno i to da je u sezoni 2015/16 uzeo titulu sa Zvezdom, proglašen je za najboljeg igrača lige i uvršten je u najbolju postavu takmičenja. Na kraju se vratio tamo gde je i počeo - u rodni Galegos i Santa Mariju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA