≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I više nego logična odluka: Inzagi trener godine u Seriji A

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Intera ima razloga za sreću

  • 0
Simone Inzagi - FK Inter Foto: Tanjug / AP

Serija A je u petak objavila da je najbolji trener šampionata u aktuelnoj sezoni Simone Inzagi, nakon što je i nekoliko kola pre kraja obezbedio titulu svom Interu i to drugu u poslednje četiri godine.

Žiri direktora sportskih medija je odlučivao i na osnovu tehničkih i sportskih kriterijuma, kvaliteta igre njihovih ekipa, kao i njihovog ponašanja tokom utakmica doneli su odluku o dodeli prestižnog priznanja.

"Neroazuri" su stekli veliku prednost u odnosu na gradskog rivala i kolo pre kraja imaju devetnaest bodova viška, pa će se i naredne godine boriti u Ligi šampiona za visok plasman, koji je recimo ostvaren prošle sezone kada su u finalu izgubili od Mančester sitija.

Inzagi je treći trener Intera koji je osvojio ovu nagradu od njenog etabliranja 1997. godine, pošto je prethodno Žoze Murinjo bio na vrhu 2009. i 2010. godine, dokje Antonio Konte dobio priznanje 2021. Prošle godine je Lućano Spaleti zaseo na vrh.

Simone je na klupi Intera nasledio Kontea 2021. i od tada osvojio i dva Kupa i tri domaća Superkupa.

(Telegraf.rs)

Video: Našli smo ceo snimak navijačice Napolija koja je u tangama i golih grudi slavila titulu na ulici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA