≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan u petak dobio odlične vesti: Evo kako poraz Bolonje utiče na put crno-belih u Ligi šampiona

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doduše, i dalje je sve u rukama Italijana koji sami kreiraju svoju sudbinu, ukoliko se rezultati poklope...

  • 5
Vitinja - FK Đenova Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Bolonje u petak su se porazom od Đenove 2:0 na stadionu "Luiđi Feraris" oprostili od sjajne sezone u Seriji A i tako propustili potencijalnu priliku da završe i na trećem mestu. Neće mnogo tugovati u klubu, ali ostaje mala žal što se trener Tijago Mota najverovatnije oprostio od ekipe.

Ruslan Malinovski i Vitinja su rešili pitanje pobednika, pa se tako od kluba pozdravio na ne baš lep način, pošto će prema izveštajima iz Italije on preuzeti Juventus.

Poraz Bolonje ipak je obradovao makar nekoga osim navijača Đenove i on direktno odgovara Partizanu i ostavlja prostor crno-belima da se nadaju da će i ekipa iz Bergama odraditi svoj deo posla. To je ipak o tankom koncu, ako znamo da se interesi italijanskog fudbala kose sa tim.

Navijači Partizana će navijati da Atalanta upiše makar jednu pobedu u poslednja dva meča i tako ne bude peta na tabeli, što bi srpskom timu obezbedilo lakši žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona u drugom kolu, jer bi u tom slučaju imali za moguće rivale samo Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva, u suprotnom će im rivali biti Slavija Prag, Salcburg ili Fenerbahče.

Atalanta do kraja igra protiv Torina u nedelju, zatim za sedam dana i odloženi meč protiv Fiorentine, oba kod kuće, i kako bi bila iznad pete pozicije dovoljan je jedan trijumf, dok bi u suprotnom kao osvajači Lige Evrope svakako oslobodili to dodatno peto mesto u šampionatu, što bi dovelo do pomeranja u glavnom žrebu elitnog takmičenja i Roma bi ušla direktno sa šestog mesta. To bi izazvalo i dalja pomeranja u doigravanju i Partizan bi na kraju dobio teži put.

Nada će ostati aktivna među Grobarima, ali znajući da su i prošlih godina Italijani imali tu tendenciju da preklapaju rezultate koji su im potrebni razloga za brigu svakako ima.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Partizan poveo protiv Čukaričkog: Severina neumoljiv sa 10 metara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    25. maj 2024 | 11:21

    Koga bre briga za fudbal i partizan ,ljudi su slabi i aposlutno je svejedno da li igraju sa Italijanima ili san marincima.

  • Filip

    25. maj 2024 | 10:31

    Nemoj da se lozite, kao prvo i da igrate kvalifikacije protiv flore ispali bi kao drugo italijani su majstori da nasteluju rezultate a siguran sam da ce stelovati tako da imaju 6 predstavnika u ls umesto pet

  • Prle

    25. maj 2024 | 13:11

    Ha,ha,ha! Opet ista priča: dve utakmice i ćao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA