≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Partizan gubio, pa golovima rezervista izbegao poraz

Vreme čitanja: oko 7 min.

Crno-belima slađi bod...

  • 35
FK Radnički Kragujevac - FK Partizan Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Kraj turobne sezone u Partizanu, pete u nizu bez osvojenog trofeja u oba takmičenja, doneo je samo remi sa ekipom Radničkog 1923 - 2:2, u meču u kome je tim Alberta Nađa igrao na ivici očaja i samo zahvaljujući kratkotrajnom bljesku uzeo bod, koji po prikazanom nije zaslužio. Gosti iz Kragujevca su imali dva gola prednosti preko Milutina Aleksića i Milana Aleksića, a crno-bele su poraza spasli Nemanja Nikolić i Nemanja Trifunović iu samoj završnici utakmice.

Kada bi jedno poluvreme moglo da oslika kompletan prolećni deo sezone Partizana, onda bi to svakako bili prvih 45 minuta meča sa Radničkim u kojima su izabranici Alberta Nađa pokazali svu nemoć, jad i čemer fudbalske igre.

Nezainteresovani, kao da su "puškom naterani" da istrče na utakmicu, od početka do odlaska na odmor su bili mlitavi, bezvoljni, neorganizovani na momente i amaterski nastrojeni prema polsu za koji su debelo plaćeni, a nadasve nepošteni prema ljudima koji su došli na stadion i dali nekakav novac za ulaznicu. Sve i da ih je hiljadu stotina na tribinama, a nije bilo više.

Tome u prilog i rani gol Radničkog 1923, već u četvrtom minutu, u kome su gosti iz oduzete lopte odigrali ofanzivnu tranziciju, koja je trajala dobrih 25 sekundi, ali niko od igrača crno-beli nije uspeo da stigne i makar napravi faul ne bi li sprečio kapitulaciju.

Povukao je tada loptu Gluščević, jurili su ga prvo Severiona, koji se sapleo i pao, te Bibars Natho, kao da trči da "prikolicom", ali je fudbaler gostiju stigao na ivicu kaznenog prostora, šutirao u blok, da bi se lopta odbila bočno Bevisa, koga nije zaustavio Filipović, pa je Milutinu Vidosavljeviću ostalo da sa tri metra ubaci loptu u ptrazan gol - 0:1.

To je bio samo promil stepena očaja u kome su levitirali crno-beli, spori, bezidejni, melanholični, u raljama motivisanih Kragujevčana kojima je i bod značio mnogo, ali su u tim momentima u rukama imali sva tri i sve aspekte igre na svojoj strani.

Upravo je Vidosavljević bio akter još jednog dobrog pokušaja sa distance, kao i Aleksić kome je golman Jovanović odbranio vrlo dobar šut sa 20-tak metara.

Malo je nedostajalo da Bevis kazni grešku Filipovića ispred sopstvenog gola u 29. minutu, kada je, umesto Stojkoviću, loptu predao u noge brzonogog igrača Radničkog 1923. Ulsedio je dribling i vrlo dobar pokušaj iskosa, no, Jovanović je ponovo bio spasilac tima u potpunom raspadu.

FK Partizan - FK Radnički Kragujevac Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Tek na isteku pola časa igre - Partizan je drugi put zapretio. Rezervista Aleksa Janković, koji je u ranoj fazi meča zamenio povređenog Goha, oslobodio se čuvara na ivici kaznenog prostora i uputio šut u dalji ugao, ali je i golman Leković je bio spreman.

Do poluvremena nije bilo prilika vrednih pomena ni sa jedne strane, s tim da je Radanički 1923 lagano držao crno-bele "u kontroli", a to nije bilo ni previše teško, jer Partizan naprosto nije ličio ni na šta.

Agonija je u nastavku prividno rasla i jenjavala, jer je Partizan, za razliku od prvog dela, uspevao da poveže nekoliko napada, ali je sa druge strane Radnički 1923 ponovo bio opasniji, konkretniji i šanse gostiju su bile daleko konkretnije.

Već na početku nastavka, Vidosavljević i Aleksić su opasno zapretili golmanu Jovanoviču, ali je kapiten na današnjem meču bio jedan od retkih, uz Aleksu Jankovića, koji se "pojavio" na utakmici i oba puta je dobro intervenisao.

Uspeo je Partizan u 54. minutu da postigne gol, posle prodora i asistencije Baždara ka Nikoliću, ali je napadač crno-belih bio u ofsajdu, te je pogodak poništen. Veliku priliku je propustio i Severina, posle pasa Natha, međutim, sve je to bilo kratkog daha.

FK Radnički Kragujevac - FK Partizan Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Uzvratio je ponovo gosti, prvo preko Pecelja, potom i Aleksića, jer je Radnički zapravo sve vreme bio bolji tim, da bi sve to i materijalizovao sjajnim golom Militina Aleksića.

Igrao se 71. minut, Aleksić je u punom trku obišao Bojana Kovačevića, koji nije želeo da pravi faul, jer je već imao žuti karton, a fudbaler gostiju je to iskoristio i udarcem sa 16, 17 metara pogodio dalji ugao - 0:2.

A, onda izmene, prilika za mlađe igrače iz škole - Roganovića, Trifunovića i nova energija koja je ubrzo Partizanu donela malo bolju sliku i izjednačenje.

Prvo je u 74. minutu, posle minijature Alekse Jankovića, pogodio Nemanja Nikolić i smanjiio na 2:1, da bi u 82. mladi Nemanja Trifinović doneo izjednačenje - 2:2.

Imao je Partizan priliku da preko Natha potpuno prepokrene rezultat, ali je i Radnički 1923 promašio kolosalnu priliku preko Ristića u samoj završnici, odnosno Aleksića, kome je Jovanović odbranio udarac glavom sa pet metara.

Na kraju, Partizan je drugi, ali je Radnički ostao peti, pa je bod možda slađi crno-belima, ali je ukus celog proleća samo gorčina...

TOK MEČA

PARTIZAN - RADNIČKI 1923 2:2 (Nikolić 74. minut, Nemanja Trifunović 82./Vidosavljević 5. minut, Aleksić 71. minut)

II POLUVREME

90+5. minut - Kraj meča.

90. minut - Kakva odbrana Jovanovića. Još jednom je pokazao zašto je najbolji igrač Partizana ovog proleća.

82. minut - Gooool! Partizan je izjednačio! Fantastična akcija crno-belih posle koje je mrežu rivala pogodio Nemanja Trifunović

74. minut - Goooool! Stiže Partizan do pogotka! Dobra akcija po desnoj strani, Janković se oslobodio čuvara i uposlio Nikolića kome nije bilo teško da sa par metara pogodi mrežu i vrati neizvesnot u meč.

71. minut - Goooool! Radnički je duplirao prednost, a strelac je Milan Aleksić! Prošao je nekadašnji Partizanov đak Kovačevića, namestio se, i sa nekih 20-ak metara pogodio sami ugao.

69. minut - Šta sada nije u gol pretvorio Ksander Severina. Tekao je napad Partizana po levoj strani, lopta je stigla do krilnog fudbalera koji iz neposredne blizine nije uspeo da savlada Lekovića. Samo korner za Partizan!

67. minut - Preti Radnički preko Aleksića.

63. minut - Neoprezan start Bojana Kovaćevića. Oborio je štoper crno-belih Bevisa i zaradio javnu opomenu

FK Partizan - FK Radnički Kragujevac Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

57. minut - Oprobao je Pecelj udarac iskosa sa leve strane, ali lopta odlazi preko gola.

54. minut - Pogađa Nemanja Nikolić, ali je napadač Partizana bio u ofsajd poziciji pa je gol poništen.

51. minut - Velika šansa za Radnički! Pokušao je Aleksić iz blizine, ali je Jovanović još jednom dokazao klasu.

48. minut - Pokušao je raspoloženi Vidosavljević, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

I POLUVREME

45 + 2. minut  - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Igraće se dva minuta sudijske nadoknade.

40. minut - Bez preteranih uzbuđenja na obe strane terena. Vredna pomena je i povreda golmana Radničkog Lekovića, ali čini se da nije ozbiljnije prirode, te će čuvar mreže nastaviti susret.

31. minut - Dobra šansa za domaćina. Oprobao je Aleksa Jankvoić svoj udarac sa distance, međutim Leković je na mestu. Od svega, samo korner.

28. minut - Jovanović briljira u ovim trenucima. Ovoga puta odbranio je šut Bevisa.

25. minut - Odlična prilika za izabranike Feđe Dudića. Šutirao je Aleksića sa nekih 18 metara, ali Jovanović je na visini zadatka!

19. minut - Ponovo šansa za Kragujevčane. Sada je Bevis oprobao svoj šut, ali nema promene rezultata.

11. minut - Još jednom preti raspoloženi Vidosavljević, ali lopta odlazi preko prečke.

FK Radnički Kragujevac - FK Partizan Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

9. minut - Ne može Goh da nastavi utakmicu. Nastradao je Korejac u jednom duelu par minuta ranije i za njega je današnji meč gotov. Njegovo mesto na terenu zauzeo je Aleksa Janković

5. minut - Goooool! Poveo je Radnički pogotkom Milutina Vidosavljevića. Sevnula je kontra Kragujevčana, lopta je na levom boku stigla do Bevisa koji je pronašao Vidosavljevića, a ovaj postavio stopalo i savladao Jovanovića.

3. minut - Velika šansa za Partizan! Dobra lopta za Goha koji je izbio sam ispred Lekovića, ali je golman Kragujevčana dobro reagovao i skrenuo loptu u korner.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI

Partizan: Jovanović - Stojković, Filipović, Saničanin, Antić - Ovusu, Natho - Severina, Nikolić, Goh - Baždar

Radnički Kragujevac: Leković - Ćosić, Mitrović, Šerbečić, Pecelj - Aleksić, Ristić - Glušćević, Vidosavljević, Bevis - Ivelja

PRE MEČA

Crno-beli će sezonu, bez obzira na ishod ovog susreta, sezonu završiti na drugom mestu, sa 77 bodova, i imaće priliku da igraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sa druge strane, ovo je istorijska sezona za Radnički, koji će prvi put u istoriji imati priliku da igra u evropskim kvalifikacijama, i bez obzira na ishod meča, bili četvrti, ili peti, igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Što se tiče međusobnih susreta, poslednji duel ova dva tima završen je bez pobednika - 3:3, i to upravo u Humskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Scena kakvu srpski fudbal ne pamti: Vidite šta su igrači Zvezde i Voše uradili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. maj 2024 | 19:11

    Gubimo i jos se branimo…i treba da igramo kvalifikacine za LS pa to je smesno

  • partizan se sprema

    25. maj 2024 | 19:39

    za promenu imena i promenu adrese idu u hrvatsku kao nk franjevac

  • pitam zbog zabrinutog komšije

    25. maj 2024 | 19:40

    koliko je tisuća gledatelja na stadijonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA