≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Savršena završnica! Zvezda "pregazila" Čukarički u poslednjem kolu: Sledi veliko slavlje sa navijačima

Vreme čitanja: oko 5 min.

Navijači su spremni za veliko slavlje nakon ove utakmice.

  • 23
FK Crvena zvezda - FK Čukarički Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su poslednje kolo Superlige Srbije protiv ekipe Čukaričkog i uspeli su da slave rezultatom 4:1 (1:1).

Čukarički je iznenadio domaćina ranim golom u 17. minutu kada je Viktor Rogan zatresao mrežu Zvezde šutem iz šesnaesterca. Zvezda je odmah pokušala da uzvrati, ali su njihove šanse bile neuspešne sve do 31. minuta.

Tada je Piter Olajinka izjednačio rezultat na asistenciju Mimovića. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je imala još nekoliko prilika, ali nisu uspeli da postignu gol, pa je na pauzi rezultat bio 1:1.

Na početku drugog poluvremena, Zvezda je nastavila sa pritiscima. U 55. minutu Katai je asistirao Olajinki, koji je doveo Zvezdu u vođstvo od 2:1. Crvena zvezda je potom napravila nekoliko izmena, što je dodatno pojačalo njihovu dominaciju.

U 79. minutu Naser Điga je postigao treći gol za Zvezdu nakon izvedenog kornera Kange, što je dodatno osigurala pobedu domaćina. U završnici meča, u 90. minutu, Kraso je driblingom stvorio sebi prostor za šut i postavio konačan rezultat od 4:1.

Crvena zvezda je nakon početnog šoka brzo konsolidovala svoje redove i demonstrirala silu nad Čukaričkim. Sa četiri postignuta gola i sigurnom igrom u drugom poluvremenu, Zvezda je zasluženo odnela pobedu na svom stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je šampion, sledi dodela pehara i medalja, a potom i veliko slavlje sa Delijama na Kalemegdanu.

Tok meča

90. minut - Kraso driblingom ostaje otvoren u poziciji za šut, ispaljuje projektil i deluje da stavlja konačni rezultat i to je kraj.

88. minut - Brđani su sada napravili faul na ivici šesnaesterca i dali Zvezdi slobodan udarac, ali crveno-beli to ne koriste.

85. minut - Nastavak meča je prošao bez većih uzbuđenja, deluje da su oba tima svesna toga ko će biti pobednik na kraju, Čukarički se više i ne bori. Teren su napustili Ergelaš i Kovač, a umesto njih su za Čuku ušli Stojanović i Prokopljević.

79. minut - Naser Điga uspeva da poentira nakon izvedenog kornera Kange. Loptu je prvo ka golu uputio Milunović glavnom, ali je potom Điga primio loptu i ubacio je u mrežu.

76. minut - Kovač je "zapalio" loptu ka Glazeru, ali kakva fantastična reakcija golmana Zvezde. Lako je moglo biti i drugačije, međutim Izraelac je fantastično odradio posao.

72. minut - Odlična prilika za Čukarički, dobar pas u prazan prostor, ali nisu uspeli da ispariraju dobroj odbrani Zvezde.

68. minut - Au, kakav šut Ergelaša sa leve strane, sa nekih 30-ak metara od gola. Glazer je morao da skoči kako bi probao da odbrani, ali bio je neprecizan krlinli igrač Čuke.

63. minut - Korner Čukaričkog, ide lopta ka golu Zvezde, veoma je nezgodno, ali Glazer uspeva to da spreči, izvanredna reakcija izraelskog golmana.

59. minut - Kratku pauzu smo videli na meču usled trostruke izmene Vladana Milojevića, trenera Crvene zvezde. Teren su napustili Radojević, Sremčević i Dragović, koji je dobio gromoglasne aplauze. Na teren su ušli Nedeljković, Kraso i Milunović.

56. minut - Čukarički melja Mela i ubacuje Tedića.

55. minut - Katai asistira Olajinki za pogodak i prvo vođstvo Crvene zvezde na ovom meču. Odličan meč igra Piter Olajinka.

53. minut - Olajinka ka Sremčeviću, dolazi do golmana, ali Kaličanin pokriva sve pod dobrim uglom i uspeva da poništi šansu Zvezde.

50. minut - Stopostotna šansa, Kanga šalje centaršut, ali nije bila dobra komunikacija Olajinke i Kataija, te lopta ide samo u gol-aut.

46. minut - Počinje drugo poluvreme, Čukarički kreće sa centra terena. Čuka je napravila izmenu, teren je napustio Milojević, a ulazi Miladinović umesto njega.

FK Crvena zvezda - FK Čukarički Foto: Mileta Mirčetić

Kraj prvog poluvremena

48. minut - Centaršut i poslednji napad u prvom poluvremenu Zvezda nije uspela da iskoristi. Olajinka je poslao loptu u gol-aut. Kraj prvog poluvremena

45. minut - Sudija je produžio utakmicu za još dva minuta u nadoknadi vremena.

44. minut - Šljivić pokušava levom nogom, ali odlična reakcija Kaličanina.

41. minut - Intervencija Stankovića i treći korner za Zvezdu. Knežević dobro centrira i lopta dolazi do Kange, koji šutira ka golu. Điga dolazi do lopte i trese mrežu. Međutim, linijski sudija diže zastavicu i svira ofsajd. Ofsajd je sviran Kataiju, koji je pre Đige primio loptu.

36. minut - Zvezda sada sve silovitije napada, usledio je centaršut Olajinke, ali niko nije uspeo od napadača da zahvati loptu. Blizu je bio Sremčević.

FK Crvena zvezda - FK Čukarički Foto: Mileta Mirčetić

31. minut - Olajinka dobija loptu na desnu nogu u kaznenom prosotru na asistenciju Mimovića i sada je nerešeno. 

30. minut - Olajinka ubacuje loptu u šesnaesterac, da bi Katai pokušao da uradi "makazice", međutim nije bio dovoljno precizan.

28. minut - Zvezda uporno pokušava da naada po krilima, sada ide nekoliko vezanih centaršuteva, ali niko od Zvezdinih igrača ne postiže gol.

25. minut - Nikola Knežević je pokušao desnom nogom sa leve strane šesnaesterca na asistenciju Gelora Kange, ali odlična reakcija golmana Čuke.

21. minut - Sisoko izbacuje loptu u korner, te će Kanga izvesti taj desni korner, ali lopta samo ide na drugu stranu terena kod Glazera.

19. minut - Izvanredan fudbal gledamo, sada je Zvezda pokušala da uzvrati i imala je priliku, ali bez uspeha.

FK Crvena zvezda - FK Čukarički Foto: Mileta Mirčetić

17. minut - Viktor Rogan je Čukaričkom doneo pogodak i prednost na ovom meču. Šut je uzeo iz šesnaesterca i tako šokirao ceo stadion "Rajko Mitić".

13. minut - Prva šansa sada i za Čuku, ali lopta odlazi pored gola. Viktor Rogan je bio u šansi.

12. minut -  Zvezda nešto konkretnija, prva ozbiljnija prilika na meču, Šljivić je bio u šansi. Odbrana Čukaričkog uspela je da odreaguje.

8. minut - Zvezda napada po levoj strani, solidan centaršut, ali dobra reakcija golmana Kaličanina.

5. minut - Nakratko je prekinuta utakmica zbog povrede igrača Zvezde, ušla je medicinska ekipa.

1. minut - Zvezda izvodi loptu sa centra terena, počinje utakmica.

Sastavi

FK Crvena zvezda: Omri Glazer (G), Jakuba Naser Điga, Aleksandar Dragović, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Nikola Knežević, Ognjen Mimović, Piter Olajinka, Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Uroš Sremčević.

FK Čukarički: Lazar Kaličanin (G), Mitar Ergelaš, Stefan Kovač, Nemanja Milojević, Bojica Nikčević, Viktor Rogan, Vojin Serafimović, Vinisijus Silveira de Melo, Sambou Sisoko, Nikola Stanković i Luka Subotić.

Titula je već ranije obezbeđena, pa crveno-beli ne treba da brinu za bodove, ali sigurno će želeti da sa najboljim utiskom izađu pred svoje navijače kada prođe 90 minuta fudbala i sa širokim osmesima proslave titulu kako to dolikuje šampionu Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Očekujem slavljeničku atmosferu, zvezdaši dođite da proslavimo titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    25. maj 2024 | 21:30

    Jesu li poceli da kmece???

  • taifun

    25. maj 2024 | 18:30

    Fale karleuša i istumbana kako bi titula dobila pravi sjaj

  • ajla

    25. maj 2024 | 20:59

    vec 7 godina nema radosti..nema istine nema pravih pobjeda..bia udba i druava donose titule..slavite i stidite se..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA