Vreme čitanja: oko 4 min.

Golman Jovanović posle sezone Partizana: Analiza, pa da i igrači i klub preuzmu odgovornost

Vreme čitanja: oko 4 min.

Moramo da se poboljšamo, i organizaciono, ali i u svlačionici mora da bude prisutna veća želja i borba za ovaj dres koji nosimo

  • 10
Aleksandar Jovanović Foto: FK Partizan

Zavesa je spuštena, ukus je, iako je predstava s vremena na vreme bila i zanimljiva i neizvesna, mahom tokom jesenjeg dela sezone - gorak. Gledajući istoriju, paradokasalno zvuči da u Partizanu mogu da budu i zadovoljni drugim mestom, jer su posle sedam godina čekanja dospeli u kvalifikacije za Ligu šampiona. No, sa druge strane, sezona je okončana bez trofeja, proleće je bilo, blago rečeno, užasno, nedorečeno i potrlo je sve dobro što je tim radio u prvom delu sezone.

Jedini koji je od jula do maja "ostao na nogama", dosledan i pošten prema poslu kojim se bavi, golman Aleksandar Jovanović.

- Imao sam dobru sezonu, svestan sam toga. Ali, takođe sam svestan i da Partizan kao klub mora da gaji najviše ambicije. To sam govorio i kada sam dolazio u klub pre godinu dana, to mislim i sada. Partizan uvek mora da napada titule, da se bori za Kup, tako da ni mene, a verujem ni klub, ne zadovoljava mesto na kojem smo završili sezonu - kaže čuvare mreže crno-belih.

- Iako smo uspeli, sticajem okolnosti, da ostanemo na drugom mestu i taj deo smo u plej-ofu odradili, to jednostavno nije dovoljno. Ne zadovoljam se time, takav je moj pogled na ovaj grb koji nosim i na sve ovo što se dešava oko nas.

Upitan šta je razlog što je klub posle toliko sušnih godina ponovo ostao bez oba trofeja, Jovanović sleže ramenima i kaže da je teret neuspaha na svima.

- Duboka analiza će se sigurno odraditi u ovih 15-20 dana, koliko ćemo biti na pauzi. To su stvari kojima mora da se bavi klub, zajedno sa stručnim štabom, ali tu su i igrači. Kada smo upali u problem i doveli u pitanje čak i to drugo mesto, pričao sam to u svlačionici, samo igrači su mogli da izvuku situaciju i naprave neke promene iz korena. Nije samo sve do kluba i struke, odgovornost je i na nama koji smo na terenu. Svlačionica mora da snosi deo odgovornosti.

Aleksandar Jovanović Foto: FK Partizan

Prostora za napredak, kaže Jovanović, svakako ima i crno-beli moraju da se poboljšaju. Od organizacionog nivoa do igračkog, koji se pre svega odnosi na zalaganje, odnos prema dresu Partizana.

- U svakom smislu Partizan mora i može da se poboljša, u svemu ima prostora za napredak. I organizaciono, ali i oko nas, u svlačionici mora da bude prisutna veća želja i borba za ovaj dres koji nosimo. Mogu da pričam samo za ono što se tiče ekipe. Evo i ovaj poslednji meč u sezoni protiv Radničkog je primer, morao je da bude mnogo veći voljni momenat. Ok, nije nam utakmica značila, nisu nam trebali bodovi, ali kada igramo kod kuće, za Partizan i branimo ovaj grb, koji svi mnogo volimo, bar ja tako mislim, onda mora da se pokaže mnogo više i da se preuzima veća odgovornost. Inače, nisi za ovo ovde. To je moje mišljenje. Svako mora da se nosi sa tim.

Što se planova tiče, priželjkuje Jovanović odmor, ali i aktivnosti samog kluba, analizu uz pomoć koje će biti angažovana i pojačanja, jer ističe da trenutno stanje nije najbolje.

- Da se prvo odmorimo bila je duga i naporna sezona. Treba što pre obaviti duboku analizu, formirati tim, ako neki igrači budu odlazili, dovesti pojačanja što pre i da spremni uđemo u tu borbu za Ligu šampiona. Kako smo završili sezonu, ne izgleda dobro, najiskrenije. Ali, kada krenemo ispočetka, to je ipak dvomeč, sve je moguće. Uvek gajim nadu, imam volju ogromnu da pomognem klubu da posle dugo vremena napravi neki uspeh. Da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, videćemo. Lično, zadovoljio bio se i ovim drugim, ali svakako se nećemo predati bez borbe. Učiniću sve što je do mene da to ostvarimo i da izguramo taj evropski put maksimalno moguće.

Na poslednjem meču sezone, Jovanović je zadužio i kapitensku traku, kao nagradu za činjenicu da je jedini tokom cele sezone ostao vredan dresa koji nosi i "odbranio" Partizanu drugo mesto, koje je bilo ugroženo.

- Puno mi znači kapitenska traka. Došla je onako spontano, preko igrača i trenera, nije ništa nametnuto. Velika je to satisfakcija za mene, samo još jedan motiv više. Svi znamo ko je sve nosio traku u Partizanu. S druge strane, ja nisam zvanično kapiten, treći sam po redu, pomažem malo Svtozaru Markoviću i Bibarsu Nathu, tako da predstavlja veliko zadovoljstvo - zaključuje Aleksandar Jovanović, koga u Humskoj očekuje jači ugovor, jer postojeći je opravdao do poslednjeg uloženog centa.

(Telegraf.rs)

Video: Jovanović zadovoljan remijem u derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makiš

    26. maj 2024 | 13:09

    Kad je golman naj bolji igrač to samo znači da je tim KATASTROFA.Koliko su uprava i sportski sektor nesposobni i ne stručni naj bolje pokazuje primer malog ALEKSIĆA koji je vrh igrač a kod njih nema mesta.Roganović je za 30 min.više pokazao na beku nego onaj smotani Stojković za celu sezonu,isto tako i mali Trifunović ali moraju da igraju neki tamo Kalu Gof i ostala boranija.Bruka..svoju decu uništavaju a dovodi belosvetsku boraniju.

  • Sa

    26. maj 2024 | 14:12

    Kada vazura bude oteran, PARTIZAN postaje ponosan i jak klub,,,do tada bila, bla, bla ...i to je to...

  • GP

    26. maj 2024 | 13:31

    A možda da ti preuzmeš odgovornost za 15 kokošaka koje si primio ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA