≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jezive scene u Zagrebu: Huligani pratili i napali prvotimca Hajduka!

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemile scene...

  • 0
Filip Krovinović Foto: Jose Miguel Fernandez / Alamy / Alamy / Profimedia

Užasne vesti stižu iz Zagreba, gde je u subotu uveče napadnut prvotimac Hajduka iz Splita, Filip Krovinović.

Prema navodima, vezista Hajduka, napadnut je od strane grupe huligana, koja ga je prvo pratila, a potom i fizički napala.

Navodno, sve se desilo nakon meča Lokomotiva - Hajduk, koji je splitski klub dobio sa 5:2, a o samom napadu, Hajduk se oglasio i zvaničnim saopštenjem.

- Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživeo fizički napad od grupe suparničkih navijača. Odmah moramo istaći da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživeo je nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka. Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj divljački čin. Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcionišu osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom.  Takođe moramo istaći kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpeo teže posledice. Ovo nije prvi put da naši igrači doživljavaju slične neugodnosti u Zagrebu. Gotovo identičan slučaj dogodio se i pre osam godina kada su napadnuti Toma Bašić i Josip Juranović. HNK Hajduk još jednom osuđuje bilo kakav oblik nasilja, za naš Klub ovakve stvari nisu prihvatljive i napravićemo sve što je u našoj moći da se počinioci privedu pravdi, a naši igrači u budućnosti zaštite od sličnih neugodnosti - stoji u saopštenju Hajduka.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak divljanja Torcide u Portugaliji: Preplašeni ljudi s decom beže pred razjarenim huliganima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA