Vreme čitanja: oko 1 min.

Neviđena drama u Danskoj: Ohi ostao bez titule, Midtjiland postao potencijalni rival Zvezde u plej-ofu LŠ

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brondbi propustio neverovatnu priliku

  • 1
Ohi Omoižuanfo, FK Brondbi, FK Midtjiland Foto: Gonzales Photo/Lasse Lagoni / imago sportfotodienst / Profimedia

Neviđena drama viđna je u poslednjem kolu prvenstva Danske, gde je Brondbi u poslednjem kolu ostao bez titule, a do nje je došao Midtjiland.

Imao je Brondbi sve u svojim rukama, pošto su bili na "pol poziciji", iako su imali isti broj bodova, ali su imali mnogo bolju gol razliku koja odlučuje u slučaju izjednačenih ekipa po broju bodova.

U poslednjem kolu su igrali su protiv Arhusa, koji nije imao nikakav imperativ, niti motiv, jer bi ostao na petom mestu kako god se meč završio.

Lada je golom Laureitsena Bronbi poveo u 17. minutu, malo ko je očekivao da će imati triler završnicu u kojoj će ostati bez titule.

Lauritsen je u 41. minutu postigao autogol i uneo nemir u svoju ekipu pred drugo poluvreme.

Hladan tuš je usledio kada je Beh u 59. minutu doneo vođstvo gostima. Sebulonsen je u 64. minutu poravnao rezultat i vratio nadu, iako je Midtjiland, koji je gubio sa 2:0 na poluvremenu uspeo do 53. mintua a preokrene i povede.

Onda je Mortensen u 78. minutu dao treći gol za Arhus i utišao 30.000 navijača Brondbija, a drama je dostigla vrhunac kada je na drugom meču Silkeborg izjednačio protiv Midtjilanda.

Ipak, Brondbi nije uspeo da dođe do gola, gde je u drugom poluvremenu u igru ušao i Ohi Omoižuanfo, ali nije pomogao svom timu da dođe do titule.

Na kraju je Midtjilandu i bod bio dovoljan da postane šampion, dok je Brondbi porazom propustio neverovatnu priliku za titulu.

Treće mesto zauzeo je Kopenhagen, koji je remizirao protiv Nordsjelanda u direktnoj borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Midtjiland će kao šampion u kvalifikacije za Ligu šampiona i može da bude jedan od potencijalnih rivala Zvezde u plej-ofu, ukoliko uspeju da prođu prethodne dve runde.

(Telegraf.rs)

Video: Ohi "podivljao" pred Delijama: Nigerijac dočekao da oseti huk Severa, njegova reakcija sve govori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Madsen

    26. maj 2024 | 19:28

    To je zanimljivost i car fudbala a ne kao ovo ovde dosadnije da nemoze gore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA