Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarne scene u Italiji: Empoli golom u 93. minutu izborio opstanak, navijačim utrčali na teren!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Davide Nikola je ponovo uspeo da sačuva ekipu u eliti

  • 0
FK Empoli Foto: Fabio Fagiolini/IPA Sport / ipa- / PA Images / Profimedia

Neverovatna drama viđena je u finišu Serije A, gde je u poslednjem kolu ostalo samo da se razjasni ko će izboriti opstanak, a ko ispasti iz lige.

Direktan duel imali su Frozinone i Udineze, gde je tim iz Udina u kojem je naš reprezentativac Lazar Samardžić golom Kinana Dejvisa sošao do pobede vredne opstanka.

Do opstanka je stigao i Empoli i to golom u 93. minutu protiv Rome, kojim su gurnuli ispod crte upravo Frozinone, koji se nadao da tim Davidea Nikole neće pobediti Vučicu.

Ali, Nikola je majstor za opstanak, što je na delu pokazao više puta tokom istorije, kada je spasavao mnoge davljenike, a to je učinio i ovoga puta, što mu je peti put da spašava neki tim od ispadanja u poslednjih sedam godina.

Kada je drama dostigla vrhunac, posle golova Kanćelijerija i Auara u prvom poluvremenu, usledila je opsada gola Rome u drugom poluvremenu, gde je lopta u 93. minutu došla do Nijanga, koji je matirao Mileta Svilara i doneo Empoliju tri boda vredna opstanka.

Koliko je ovo značilo navijačima sa stadiona Karlo Kasteljani, najbolje se videlo posle poslednjeg sudijskog zvižduka, kada su masovno utrčali na teren i preplavili ga.

Emocija je bila neverovatna i nema sumnje da će se u Empolijum dugo slaviti.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA