Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujić nije pozvan na EURO, ali je u svoj CV dodao pehar: Porto sprečio duplu krunu velikog rivala

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Duel je rešen posle produžetaka

  • 1
Marko Grujić - FK Porto Foto: DiaEsportivo / Actionplus / Profimedia

Fudbaleri Porta osvojili su Kup Portugalije pobedom nad Sportingom rezultatom 2:1 na čuvenom stadinu "Žamor" u Lisabonu i tako donekle spasili ne tako uspešnu sezonu, makar kada su u pitanju njihovi standardi.

"Lavovi" su nakon dominantne sezone u Primeri merkali prvu duplu krunu od 2002. godine, međutim nisu uspeli u svojoj nameri i protivnik ih je zaustavio nakon preokreta. Najverovatnije je presudio momenat iz 30. minuta kada je Džeri Sent Džast isključen nakon starta sa leđa neposredno ispred kaznenog prostora.

Pre toga je isti fudbaler doneo vođstvo Sportingu nakon kornera Pedra Gonsalveša, ali je Porto ipak u 25. već bio na 1:1 pogotkom Evanilsona posle velike greške odbrane i olako izgubljenog poseda.

Isti fudbaler je propustio da se proslavi u nadoknadi prvog dela meča, baš kao i Sebastijan Koates na suprotnoj strani u 65. minutu, kada je njegov udarac glavom otišao previše visoko.

Od 85. minuta na terenu je bio i Marko Grujić, igrač koji je nedavno ostao bezu poziva u reprezentaciju usled neredovnih nastupa u klubu, a tokom produžetaka on je pomogao svom timu da dođe do slavlja.

Uzavrela je bila atmosfera u prvom dodatku od petnaest minuta, pošto je zbog prigovora najpre isključen Serhio Konsisao, trener Porta, a zatim je sudija Fabio Verisimo dosudio i penal za "zmajeve", koji je u prednost pretvorio Mehdi Taremi.

U drugom produžetku Sporting se skroz otvorio i u poslednjim trenucima dve velike šanse nisu iskorišćene, preko Gonsala Inasija i Viktora Đokereša, čiji šut je zaustavio prvi golman nacionalnog tima Diogo Košta.

Porto je dvadeseti put osvojio Kup, što je tri više od Sportinga i šest manje od najtrofejnije Benfike. "Lavovi" su trinaesti put poraženi u finalu.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Grujić izneo razloge poraza od Norveške

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ncnc

    27. maj 2024 | 12:29

    Bitno da je pozvan Sasa Lukic koji greje klupu i nosi gurde u Fulham !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA