Vreme čitanja: oko 1 min.

Celo Užice je na nogama! Sloboda uz dosta sreće opstala u Prvoj ligi Srbije!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je gusto, ali rival nije iskoristio šansu

  • 0
FK Sloboda Užice - FK Radnički Novi Beograd Foto: Printskrin / YouTube / Mozzart Bet Prva liga Srbije

Zavesa na ligaške delove sezona u dva savezna ranga takmičenja u srpskom fudbalu spuštena je poslednjeg dana protekle nedelje, a najviše razloga za slavlje imala je užička Sloboda, koja uprkos tome što nije pobedila u meču u kom joj je to bilo potrebno, uspela da obezebdi opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Znali su u redovima kluba da im samo trijumf garantuje opstanak, međutim nisu stvari išle kao po želji protiv otpisanog Radničkog sa Novog Beograda, iako je domaćin prvi došao do prednosti golom Šedraka Čarlsa u 35. minutu.

Miroljub Pešić je do odlaska na odmor poravnao rezultat, a onda je početkom nastavka užički tim ostao sa desetoricom posle isključenja Radeta Glišovića, što je uvuklo veliku strepnju među navijače. Usled plasmana nakon trideset kola, to je značilo da bi u slučaju da Sloboda ne pobedi, Kolubara opstala ako ona slavi u meču poslednje runde, ili Metalac ako pobedi ukoliko bi Užičani izgubili.

Ekipa iz Gornjeg Milanovca je otprilike u momentima kada je Glišović isključen povela protiv Dubočice u Leskovcui preko Bojana Mijailovića, a u 90. i postavila konačnih 2:0 golom Partizanovog dečaka Save Arambašića, međutim to im nije bilo dovoljno, dok je Kolubara ispila gorku pilulu izgubivši od Vršca u gostima 2:0, pa je slavlje na zapadu Srbije moglo da počne.

Uroš Kilibarda i Miloš Milivojević su doneli pobedu Banaćanima, dok je u preostalom meču Novi Sad porazio Mladost GAT sa 2:0 zahvaljujući Luki Serdaru i Itanu Dervišiju.

(Telegraf.rs)

Video: Ne mora na stadion, može i od kuće: Komšija se razgolitio i sa prozora gleda meč Prve lige Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA