≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćavi se od Barselone oprostio velikom pobedom: Ovaj mladić je kod njega postao prava zverka

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fermin se odužio!

  • 0
FK Barselona - Ćavi i Fermin Lopez Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Barselone pobedom protiv Sevilje na "Ramon Sančez Pishuanu" (2:1) završili su sezonu 2023/24 u Primeri, dok se od kluba oprostio legendarni Ćavi Ernandez, koji neće dobiti novi ugovor i poverenje uprave.

Iako je situacija bila drugačija pre samo mesec dana, sukob na relaciji sa predsednikom Đoanom Laportom je presudio, ali to ga nije sprečilo da do kraja obavi dobar posao i dođe vrlo značajnog slavlja.

U 15. minutu je njegov tim poveo preko Roberta Levandovskog, ali je i Jusef En-Nesiri bio strelac u prvom poluvremenu. Nastavak duela doneo nam je samo jedan gol i to Fermina Lopeza, klinca koji će Ćavija definitivno slaviti zbog šanse koju je kod njega dobio!

Momak koji ima 21 godinu je prekomandovan iz B tima, dobio konačno priliku da zaigra za prvi tim ekipe u koju je došao sa trinaest godina i opravdao priliku postigavši jedanaest golova na 42 utakmice, iako nije toliko često puta bio starter.

Osim pogodaka ovaj meč nam je podario i prečku Pedrija, stativu En-Nesirija i veliki broj intervencija golmana Orjana Nilanda i Mark-Andrea Ter Štegena. Na terenu je od 78. minuta bio i Nemanja Gudelj u redovima Andalužana, prvi put od 22. aprila i povrede, što je dobar znak za Piksija pred EURO.

U preostalim mečevima poslednjeg dana Hetafe je proažen klod kuće sa 2:1 od Majorke, uz jako nezgodnu povredu golmana Davida Sorije, Selta i Valensija su odigrali 2:2, dok je Las Palmas remizirao sa Alavesom 1:1.

Podsetimo, madridski Real je šampion Španije, u Ligu šampiona idu i Barsa, Đirona prvi put u istoriji i Atletiko, Bilbao i Sosijeda u Ligu Evrope, dok će u Ligu konferencije Betis. Kadiz, Almerija i Granada su ispali iz lige, dok je povratak u elitu za sada obezbedio Real Valjadolid.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Navijačke tenzije u Barseloni zbog gradskog derbija: Baklje, dim i ultrasi bez maski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA