Vreme čitanja: oko 7 min.

Nađ: Daćemo priliku i kladionicama da zarade, jer su nas mnogi otpisali! Nije teško naći pojačanja za Partizan

Vreme čitanja: oko 7 min.

Trener crno-belih sumirao sezonu iza nas

  • 12

Nije Partizan u sjajnom raspoloženju završio sezonu, pre svega zbog činjenice da je iz komforne zone došao u situaciju da mora da strepi i za to drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Crno-beli će na kraju igrati te kvalifiakcije za najelitnije takmičenje, ostvaren je neki cilj koji se u međuvremenu nametnuo - onda kada je Crvena zvezda preuzela vodeću poziciju na tabeli, a u razgovoru sa medijima, među kojima je bio i Telegraf, sezonu iza nas je sumirao trener Partizana Albert Nađ.

- Tu sam gde sam bio i bio pre dva meseca, makar sa svojom savešću, s onim što radim. A gde ćemo biti za dva meseca, to ćemo da vidimo. Uspeli smo da ostvarimo onaj cilj, koji su mnogi pogrešno protumačili, a to je da se u plej-ofu ostane na drugom mestu. Mnogo teško je bilo. Partizan je od početka sezone mnogo patio, ostvarivali smo neke rezultate, pobeđivali, a nismo bili nan nivou na kom smo trebali. I mnogo puta sam apostrofirao da je naš golman Aca Jovanović bio junak, mnoo puta nas je spasio, šta je sve radio i kako je branio, moglo je da ode sve u kontra smeru - rekao je Nađ i dodao:

- Nijednom nisam pomislio "Šta mi je ovo trebalo". Ovo je moj život, ovaj klub je moja ljubav, mislim da sam od igračke karijere do sada pokazivao šta mi znači Partizan. Mislim da nisam pogrešio, moj karakter je takav, nikad se nisam plašio izazova, nikada nisam išao lakšim putem... Nijednom nisam posumnjao u to da li treba da preuzmem ekipu.

Nađ je kao igrač i funkcioner igrao grupnu fazu LŠ, sada će i kao trener pokušati da uvede crno-bele tamo. Međutim, imaće težak zadatak jer su dva potencijalna rivala Fenerbahče i Dinamo Kijev.

- Malo je apsurdno to da kao drugi nemaš zagarantovano mesto u evropskom takmičenjima. Mnogo je lepo kada igraš Ligu šampiona, imao sam priliku za to kao igrač, kao koordinator 2010. godine, bilo bi lepo da zaokružim to i kao trener. Fener ili Dinamo Kijev? Šta reći, oni su na papiru favoriti, to je sigurno. Ali i 2003. je Njukasl bio ogroman favorit, u Ligi šampiona su bili svi jači od nas, ali nismo se obrukali. Apostrofiraću onaj Real Madrid samo. Izaći ćemo prsa u prsa, pa šta nam Bog da. Potrudićemo se da im pomrsimo račune, iako nam i kladionice daju minimalne šanse, da damo i njima priliku da zarade, jer će mnogi igrati protiv nas.

Albert Nađ, Igor Duljaj Foto: FK Partizan

Dotakao se Nađ i prelaznog roka.

- Mi definitivno ne možemo da kontrolišemo tržište. I sigurno na početku priprema i na kraju neće biti ista ekipa. U politiku kluba ne ulazim, nisam još seo sa ljudima iz kluba, treba da vidimo šta oni misle, šta stručni štab želi... Skautiranje igrača mora da se uradi mnogo ranije, a nadam se da su to i prethodnici radili, a kada budem čuo i saznao sve o tome, onda ćemo videti šta možemo. Ne trebaju mi najbolji, trebaju mi pravi igrači, na pozicijama na kojima smatram da su nam potrebni napadači - rekao je Nađ i osvrnuo se na potencijalne prodaje:

- Ne delim igrače na starije i mlađe, već na dobre i manje dobre. Da li ćemo napuniti kasu, videćemo, to nam niko ne garantuje. I potrošili smo mnogo. Svako želi da prođe što jeftinije, a da dobije kvalitet. Odlazak Belića je puno uticao. On nam je mnogo značio, ta njegova energija nam je nedostajala čitavog proleća. Iako su ga mnogi deklarisali kao grubog igrača, on je prosto igrao tako, nikad nije išao na nekoga namerno, da ga povredi ili nešto slično. Vidim da ga i u Holandiji sada izuzetno cene. Mislim da nam je ta duel igra nedostajala, bili smo mlitavi, gubili smo mnogo lopti na sredini i iz tih situacija kasnije je odbrana dolazila u problem. A nije samo poslednja linija odgovorna, jer sve kreće od napada, a vezni red je srce ekipe. Desetorica igrača na terenu je dovoljno da ne dozvole da ih golman spašava. Cela ekipa mora da se brani i napada, kada svako radi svoj posao kako treba, onda nema ni problema. To nam je falilo, ta igra iza lopte, protivnici su dolazili lako u situaciju da nas ugrožavaju.

Nije Nađ tu stao kada su u pitanju pojačanja.

- Nije teško pronaći pojačanja za Partizan, mislim da ih ima, čak i u Superligi. Kroz istoriju, bilo je mnogo onih od kojih se mnogo očekivalo, a kada dođu nisu pokazali ništa. Nije lako, ali je mnogo lepo igrati u Partizanu. Pa, čak kad i čuješ zvižduk i psovku sa tribina, ali i aplauze i ovacije. Najviše sam voleo kada su me vređali navijači Zvezde, tada sam imao najveći motiv. Bilo je svega na terenu, rokanja, ali poštovanje, posle sednemo, pričamo... Kada smo ušli u LŠ 2003. u proseku nas je bilo 70-80 odsto nas koji smo ponikli u školi, isto kao i 2010. Mislim da to nešto govori. Neke stvari su se tu poremetile, zbog čega i zašto, ja to ne mogu da kažem i da ulazim u tu temu. Možda će se neki naljutiti, ali reći ću ovo. Ne postoje legende Partizana, samo igrači duge istorije u ovom klubu. Svi mi koji smo ponikli ovde, koji smo deo njegove istorije, direktno ili indirektno, svi smo odgovorni za ovo što se dešava u poslednje vreme - rekao je Nađ i nastavio:

FK Čukarički - FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

- Teleoptik je pomalo i degradiran, jer se dešavalo da i iz omladinske škole nisu hteli da prelaze tamo, jer su mislili da neće dobijati šansu u prvom timu Partizana. Pogledajte vi samo ko je sve igrao u Teleoptiku u prošlosti, od Saleta Ilića, Igora Duljaja, Danka Lazovića, Blekija Milenkovića... A, na to utiču i igrači, treneri, roditelji, menadžeri... Izgubio se taj neki red. Svi zajedno snosimo odgovornost, jer to treba da se promeni, a sve u službi prvog tima. Svi dobro znaju koji su osnovni ciljevi Partizana u novoj sezoni. Osvajanje titule, Kupa i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Da pametujem nešto više od toga. Koliko ćemo uspeti, videćemo. Samo na protivnika ne mogu da utičem, ali na moju ekipu da i učiniću sve da se dobro spremimo. Volim borbu, volim ratnike. Dopunom selekcije, načinom treniranja i rada, psihologijom, sve to može da se promeni na bolje. Postoje neki igrači koji imaju drugačiji profil i kvalitete i ne možemo da tražimo nešto što ne mogu da izvedu, ali mogu na neki drugi način da doprinesu timu. 

Osvrnuo se Nađ i na to što su navijači Partizana bili nezadovoljni, uglavnom kada su u pitanju utakmice u drugom delu sezone.

- Volim borbu, volim ratnike. Dopunom selekcije, načinom treniranja i rada, psihologijom, sve to može da se promeni na bolje. Postoje neki igrači koji imaju drugačiji profil i kvalitete i ne možemo da tražimo nešto što ne mogu da izvedu, ali mogu na neki drugi način da doprinesu timu.

Ciljevi Partizana za sledeću sezonu su jasni.

- Bol je veliki, svima kojima je crno-bela u srcu, taj period bez trofeja mnogo boli. Bilo ko da sedi na klupi želi da prekine taj niz, to je cilj. Bili smo blizu i kod Saleta Stanojevića i ove sezone, pa na kraju nismo uspeli. Da krenemo dobro, a da cilj prođemo odlično. Ne mogu da pričam mnogo unapred, biće odlazaka, dolazaka, pa da vidimo šta ćemo imati na raspolaganju. Ima igrača koje bih voleo da vidim u Partizanu, a tu su i moji saradnici koji će reći šta misle i uvek ću da prihvatim. Postoje u domaćoj ligi zanimljivi pojedinci, ali ne bih sad o konkretnim imenima. Kad osvajaš trofeje, podižeš i sebi cenu, osvajaš neke nagrade, krčiš sebi put... Ne razmišljam o tome da ima igrača koji ne žele da osvoje trofej. Ako nemam voljni momenat, ako ne želim da pobedim i na treningu, ako nemam tu glad, onda nisi za ovaj sport - rekao je Nađ, a na pitanje da li je razgovarao sa igračima na kraju sezone dodao je:

- Nismo mnogo razgovarali posle Kragujevca, otišli su brzo kućama, samo su želeli da se sve završi. To je bila lančana reakcija na igrača koji je dobio dozvolu da ranije odu na odmor. I to nešto govori o svemu. Oni su debelo plaćeni za ono što rade i moraju da imaju profesionalni odnos prema klubu. Ne verujem da negde može da se radi tako nešto.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezdan Terzić za Telegraf: "Video sam se sa Arnautovićem, ovom igraču Milojević zabranio da ide

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    27. maj 2024 | 13:59

    Kaže: ,, nijednog trenutka nije pitao sebe šta će mu sve ovo". Ono, bila je velika dilema, ostati kondukter u autobusu ili uzimati desetak hiljada evra mesečno na klupi Partizana.

  • Kole

    27. maj 2024 | 14:18

    Dok je ovakvih tupsona u Partizanu, nema brige za Zvezdu! Gde ih samo nalaze?!

  • Pfc

    27. maj 2024 | 15:39

    Protiv Kragujevca nisi mogao centar da predjes.... Ti da igras LS!? Svasta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA