Ajaks: žene i deca umesto praznih tribina

Holanđani se pozvali na primer Fenerbahčea

  • 0

Holandski Ajaks zatražio je od fudbalskog saveza da dozvoli prisustvo ženama i deci na ponovljenoj utakmici kupa protiv  Alkmara, koja bi zbog kazne trebalo da se igra pred praznim tribinama.

U saopštenju saveza stoji da će predlog razmotriti, ali i da Ajaks mora da predstavi način na koji su mislili da svoj predlog realizuju.

Duel u kupu je prekinut 21. decembra pri rezultatu 1:0 za Ajaks, jer je  trener gostiju Gertijan Verbek povukao je ekipu u svlačionicu  zbog odluke sudije da isključi golmana Estebana Alvarada. Alvarado je srušio i šutirao huligana, koji ga je napao kad je utrčao na teren u 36. minutu. Holandski fudbalski savez je odlučio da se utakmica ponovi 19. januara bez prisustva publike, a Ajaks traži od saveza da meču prisustvuju žene i deca.

Ovo je sličan slučaj onom iz septembra prošle godine u Turskoj, kada je tamošnji fudbalski savez dozvolio kažnjenom Fenerbahčeu da utakmicu protiv Manise igra dok su na tribinama žene i deca mlađa od 12 godina. Slika atmosfere sa te utakmice obišla je ceo svet i izazvala pozitivne reakcije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA