Predstavljena dva nova iPhone-a (FOTO)

Dugoočekivani Apple trebalo bi odlučno da se suprotstavi konkurenciji, pogotovo kompaniji Samsung, a svojom verzijom 5C pariraće jeftinijim Android uređajima

  • 26

Stigao je! Posle nekoliko meseci spekulacija u Kupertinu, u Kaliforniji, Apple je predstavio iPhone 5S i jeftiniju verziju iPhone 5C. Izvršni direktor kompanije Tim Kuk prezentovao je specifikacije telefona, kao i iOS 7 na kom će se zasnivati i novi Ipad uređaji.

Dugoočekivani Apple trebalo bi odlučno da se suprotstavi konkurenciji, pogotovo kompaniji Samsung, a svojom verzijom 5C pariraće jeftinijim Android uređajima.

Najbitnija novina jeste senzor otiska prsta u dugmetu home. Senzor će dozvoljavati korisnicima da otključaju telefon bez unošenja koda. Pored toga, nova verzija biće veoma slična iPhone-u 5.

Jedno od najvećih, makar estetskih iznenađenja, o kojima se šuškalo jeste nova zlatno-šampanj boja telefona. Tu je i brži procesor i poboljšan blic.

Druga jeftinija verzija je iPhone 5C. Sudeći po već objavljenim fotografijama, ova verzija prodavaće se u nekoliko boja - roze, beloj, plavoj i zelenoj. Telefon će biti jeftiniji od 5S i mogao bi da postane konkurencija 4S ili 5 modelu.

Što se tiče softvera novi Iphone uređaji imaće iOS 7 operativni sistem. Ujedno taj sistem je najveća promena od lansiranja prvog telefona 2007, pa će tako ikonice i animacije dobiti novi izgled. Novi "command center" pruža lakši pristup podešavanjima, a tu je i poboljšani "multitasking" pregled aplikacija kamera, mail i kalendar.

Kada iOS 7 bude lansiran, svi korisnici iPhone uređaja moćiće da ga preuzmu.

Novi telefoni u slobodnoj prodaji trebalo bi da se nađu u petak 20. septembra.

Predstavljanje novog iPhona direktno iz Kalifornije možete pratiti OVDE.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    11. septembar 2013 | 07:57

    Frajeri sta je sa mozgom, oko cega se vi svadjate...? Izadjite malo uvece...ono pivce ili vince, neke ribe.... Inace imao sam oba telefona, isto sranje samo drugo pakovanje, ne palite se...aj ziveli...

  • Vlada

    10. septembar 2013 | 20:37

    Iskreno razocaran sam. Gde je to kuciste sto je od tecnog metala ili onaj projektor sto je bio. Pa ja taj otisak prsta imam na androidu odavno

  • djolee

    10. septembar 2013 | 22:09

    Razocaran si zato sto koristis kantu android, da si imao ios, znao bi nesto u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA