Deki moli Argentince da nas ne gaze, a onda su ušli Tevez i Mesi: Krstajićev najteži poraz u reprezentaciji! (VIDEO)

Selektor Srbije bio je protagonista najtežeg poraza u novijoj istoriji našeg fudbala

  • 7

Najteži poraz u novijoj fudbalskoj istoriji naše zemlje fudbalska reprezentacija doživela je pre 12 godina, 2006. godine na Mundijalu u Nemačkoj. Tada je tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore poražena od Argentine sa 6:0. Današnji selektor Mladen Krstajić bio je deo te odbrane i igrap je 90 minuta na obe te utakmice.

>>> Pre 20 godina smo zgazili Nigeriju: Marakana je skandirala Mijatu, a još se prepričava kako je Darko Kovačević ponizio golmana i štopera (VIDEO)

Protiv Argentine se igralo u Gelzenkrihenu, gradu gde je Krstajić sa Šalkeom imao najznačajnije trenutke u karijeri. On je za ispričao zanimljivu priču za Blic.

- Ironijom sudbinem u gradu u kojem sam stekao potpunu fudbalsku afirmaciju, doživeo sam najteži poraz u karijeri. Argentina se poigravala sa nama, dala nam tri za poluvreme i stavila tačku na naš fijasko u Nemačkoj- prisetio se Krstajić.

VIDEO: Ovako je Krstajić objasnio smenu kapitena tima

Ta utakmica krije i jednu anegdotu.

Naime, jedan od najboljih igrača te generacije Dejan Stanković na toj utakmici je igrao protiv klupskog druga iz Intera Estebana Kambijasa. Kada je video kuda sve ide zamolio je druga da nas ne sramote previše. I opet jedno - ali.

- Džabe što je Deki zamolio Kambijasa da dignu ručnu u drugom, kada je Pekerman poslao na teren Mesija i Teveza - rekao je Krstajić.

Mesi je ušao u 75. minutu, i posle tri minuta namestio jedan gol, a do kraja su on i Tevez postigli po jedan gol za konačnih 6-0.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    27. mart 2018 | 14:25

    Kukavice, igrači kukavice sa kapitenom Dekijem. On se suviše plasira kao igrač velikog renomea, a svaka njegova utakmica u dresu reprezentacije je bila manje više sramna. On nikada nije išao prvi kao neki "kapiten".

  • deni

    27. mart 2018 | 15:50

    Secam se te utakmice.Na jednoj strani su bili fudbaleri koji su igrali srcem i dusom iako su pre toga bili vec zvezde,dok su na drugoj strani bili manekeni u belim kopackama,koji su samo gledali kako da se individualno podignu,rezultat toga je na kraju bio 6-0

  • Rade

    27. mart 2018 | 14:17

    Kao što se mi smejemo Hrvatima zbog košarke, tako se mogu oni nama. Nećemo ni grupu proći, brukamo se od kako se raspala Juga, ustvari samo pogledate šta se radi u nacionalno prvenstvu, ovo je sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA