Strahinja Pavlović o poverenju Piksija, kako se "čeličio" u Partizanu, zašto u Salcburgu nema "zabušavanja"

Štoper Orlova osvrnuo se svoj klub, gde se preporodio posle transfera iz Monaka

  • 4
Strahinja Pavlović Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Štoper reprezentacije Srbije Strahinja Pavlović dao je intervju za ATV gde se osvrnuo na igre u Salcburgu, gde je postao nezamenjiv deo odbrane šampiona Austrije, ali se prisetio i boravka u Partizanu i koliko mu je to iskustvo značilo za dalju karijeru.

Pavlović je istakao da se ni trenutka nije dvoumio kada je za njega stigao poziv Salcburga.

- Bio sam oduševljen, znao sam kakva je priča ovde. To je najbolje rešenje za mene. Bilo je nekoliko opcija, kada sam čuo da me oni hoće, odmah sam rekao da želim u Salcburg. Voleo bih da ovde skupim još iskustva, uživam i nigde ne žurim. Samo da nastavimo ovako – rekao je Pavlović, koji je kroz jednu anegdotu otkrio i koliko se ozbiljno shvata svaki trening u ovom klubu.

- Imao sam jednu pričicu, koliko je ovde svaki trening bitan. Dao sam gol i dan posle utakmice bio je oporavak. Na treningu sam malo povukao ručnu zbog umora, trener me pozvao na razgovor i rekao da mi je to poslednji trening koji sam tako uradio, jer u suprotnom neću igrati. Ovde je nekad trening teži nego utakmica – objasnio je srpski defanzivac.

Pavlović naglašava da mu je iskustvo kada je igrao za Partizan sa 17 godina, a posebno na punim stadionima na večitim derbijima, pomoglo da se kasnije lakše nosi sa pritiskom.

- Kada imate 17 godina i igrate za Partizan, derbi pred punim stadionom, te utakmice pripreme igrača za pritisak. Znamo kakav je pritisak kod nas, u Partizanu sam to osetio. Sjajna škola za mene, ko to prođe ne bi trebalo da ima problema posle. Ovde je drugačije, Salcburg je najbolji u Austriji, a Liga šampiona je bonus - ističe popularni "Kalaba", koji apostrofira i koliko mu je značilo poverenje selektora Piksija.

Dragan Stojković Piksi, Strahinja Pavlović Foto: FSS

- Poverenje selektora mi je značilo. U Monaku nisam imao kontinuitet, a u reprezentaciji sam bio standardan. U nacionalnom timu sam punio baterije i odmah je mnogo lakše. Posle toga sam imao drugačiji status u klubu, eto, Monako nema mnogo igrača koji će na Svetsko prvenstvo – dodao  je Pavlović.

Kada je upitan koga bi doveo da može od saigrača iz reprezentacije u Salcburg, Pavlović nije imao dilemu.

- Imamo mnogo trkača, Sučić je jedina desetka u timu, nedostaje nam još jedan, neko kao Dušan Tadić.

Salcburg je ove sezone dobio i konkurenta u austrijskoj Bundesligi, pošto Šturm zaostaje četiri boda, a pružao je dobre partije i u Ligi Evrope, gde je na kraju ispao, iako je imao 8 bodova, koliko i prvoplasirani, ali i svi ostali timovi iz te grupe F.

- Šturm je dobra ekipa, pariraju nam, ali sezona je duga. Ovde se igra plej-of, dobro je što imamo dosta međusobnih duela, ako hoćemo da budemo prvi onda moramo da ih pobedimo u preostala dva meča – zaključio je štoper Salcburga za ATV.

Video: Od odlaska na treninge biciklom do fudbalera od 13 miliona evra: Fudbalski počeci Pavlovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    9. novembar 2022 | 16:50

    Kad se igra za Srbiju, nema veze sta si i za koga si igrao ili igraš. Zvezdas sam ali momak skidam kapu kako igras u zadnje vreme za nacionalni tim. Samo tako nastavi. Napred Orlovi!!!🤔👍👍👍

  • Dskg

    9. novembar 2022 | 15:26

    Sve partizanovci u timu. Uzas

  • Nesa

    9. novembar 2022 | 15:28

    Bravo Likodranac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA