Srbija 8 - Brazil 1: Može li ovaj detalj da pomogne Orlovima da pobede najvećeg favorita Mundijala?

Dragan Stojković Piksi u svom sastavu ima čak osam momaka koji su 2015. igrali finale SP za omladince protiv Brazilaca, što bi moglo da pomogne našem timu kada je u pitanju večerašnji meč

  • 3
FK Srbija Brazil, Novi Zeland, reprezentacija Srbije - New Zealand Soccer U20 WCUP Brazil Serbia Foto: Tanjug/AP

Ne može reprezentacija Srbije da se pohvali da je tokom istorije često "izvlačila" pozitivan rezultat protiv selekcije Brazila, ali s druge strane možemo time da smo ih pobedili kada je bilo najpotrebnije!

Naravno, u pitanju je ono čuveno finale omladinskih selekcija na Novom Zelandu, kada su Orliči pobedili favorizovane Brazilce rezultatom 2:1 - golovima Staniše Mandića i Nemanje Maksimovića u finišu drugog produžetka.

Sedam godina kasnije, A selekcije Srbije i Brazila igraće na Mundijala u Kataru, a situacija kada su u pitanju ti omladinci je drastična ako pogledate spisak od 26 fudbalera Titea i Dragana Stojkovića Piksija.

FK Srbija Brazil, Novi Zeland, reprezentacija Srbije - New Zealand Soccer U20 WCUP Brazil Serbia Foto: AP/Tanjug

Naime, Brazil iz te selekcije danas u seniorskom timu ima samo jednog fudbalera - Gabrijela Žesusa, dok je Piksi pozvao čak osmoricu igrača koji su se pod komandom Veljka Paunovića okitili zlatom.

Tu su dvojica golmana, Predrag Rajković i Vanja Milinković Savić, kao i dvojica štopera - Srđan Babić i Miloš Veljković! Tu su i vezni igrači Marko Grujić i pomenuti Maksimović, kao i Andrija Živković i Sergej Milinković Savić.

Žesus će meč najverovatnije početi sa klupe, dok će Dragan Stojković u svojih startnih 11 imati čak četvoricu Orlića sa Novog Zelanda koji imaju taj pobednički pelcer za Selekao.

- Momci su u najboljim godinama, nadam se da će im to iskustvo biti dragoceno. Kada počne takmičenje za nas, mislim da će im značiti. Samo da se opuste, uživaju i da rade sve što i do sada i neće biti problema - jasan je bio Tadić, gledajući na iskustvo pomenutih fudbalera.

Podsetimo, Srbija i Brazil igraju večeras u 20 časova svoj meč prvog kola na SP, a Telegraf će biti na licu mesta i izveštavaće vas o najzanimljivijim detaljima iz Dohe.

Video: Poslednji trening reprezentacije Srbije pred meč sa Brazilom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne 1 vec 2

    24. novembar 2022 | 16:52

    dva brazilca su u rusiji igrali protiv srbije gabriel i neymar

  • proverite

    24. novembar 2022 | 16:27

    ko je u rusiji 2018 igrao za brazil protiv srbije. nije igrao samo 1 vec 2 pored gabriela igrao je i neymar

  • baba smilja iz darosave

    24. novembar 2022 | 16:24

    greska igraju 2 ne 1 zaboraviliste nejmara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA