≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najveće iznenađenje na Piksijevom spisku, evo i ko je otpao u poslednji čas

Vreme čitanja: oko 2 min.

Finese su odlučivale, ali je na kraju selektor objavio najpravedniji spisak

  • 38
Srbija, Reprezentacija Srbije u fudbalu Foto: MN Press

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je konačan spisak igrača na koje računa u Kataru. Nije bilo velikih iznenađenja i manje-više je Piksi odabrao tim koji je i izneo najveći teret tokom kvalifikacija i koji je uglavnom i dobijao pozive.

Ako pogledamo poslednji spisak, a da ne računamo igrače koji su bili suspendovani ili povređeni, samo je jedno novo ime tu - vezista Porta Marko Grujić.

Grujić nije bio na spisku za ključne mečeve u Ligi nacija, jer u to vreme nije bio standardan u svom timu, ali je u poslednje vreme ponovo postao standardan u svom klubu, što je na kraju očigledno prevagnulo u njegovu korist kada je u pitanju konačan spisak putnika.

Takođe, nije zanemarljivo ni to što je svojevremeno bio deo zlatne generacije u Novom Zelandu, kada je Srbija postala prvak sveta, i to baš protiv Brazila, a Piksi često ističe značaj te generacije, koja čini i okosnicu tima.

Marko Grujić Foto: Marko Jovanović

U odnosu na poslednji spisak otpali su Erhan Mašović, koji je propustio poslednja tri meča svog Bohuma zbog povrede, pa je pitanje da li je i to uticalo na spisak, gde je u poslednjoj liniji možda malo iznenađenje to što se tu našao Srđan Babić, koji je debitovao na poslednjem okupljanju u Ligi nacija, a sada je dobio i poziv za Katar.

Među putnicima nema ni Mihaila Ristića iz Benfike, Alekse Terzića iz Fiorentine i Matije Nastasića iz Maljorke, koji su ranije dobijali pozive, ali to i je očekivano, pošto nisu standardni u svojim klubovima.

Postavljalo se i pitanje da li bi Piksi mogao da pozove i kapitena Partizana Slobodana Uroševića, ali i sam trener crno-belih Gordan Petrić je istakao da nije to realno, jer Piksi forsira drugačiji stil igre i da mu se Urošević ne uklapa u koncepciju tima.

Šta očekujete od Srbije na Mundijalu?

Glasajte

Podsetimo, Srbija igra u grupi G na Mundijalu, gde su još i Brazil, Kamerun i Švajcarska.

Srbija prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a drugog decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Reprezentacija se okuplja 14. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, dan kasnije (10.00) odlazi u Manamu, gde će 18. novembra (18.30) na programu biti prijateljski meč sa Bahreinom. Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra, a u pitanju je hotel Riksos, koji možete da pogledate u galeriji:

Video: Opšta ludnica u svlačionici Srbije: Pevalo se Dajte Brazil da se igramo, pa zagrmelo Puknu zoro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    11. novembar 2022 | 13:49

    Da li je neko osim petrica stvarno mislio da ce povesti urosevica?sinoc nije mogao da cuva bojovica a treba da cuva nejmara i ostale zveri iz brazila...samo trci napred glumi krilo a realno je vezara

  • Stara narodna

    11. novembar 2022 | 15:13

    Nije se rodio,ko je svima (Srbima) ugodio😊

  • Petra

    11. novembar 2022 | 14:35

    Erakovic??katastrofa ,Piksi podlegao pritiscima Zvezde i Terzica,Dečko nije zaslužio poziv,bar ne sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA