≫ 

Pižon veruje u Orlove: "Možemo da napravimo probleme Brazilu"

Proslavljeni fudbaler veruje u uspeh Srbije na Mundijalu

  • 14
Vladimir Petrović Pižon Foto: Marko Jovanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak od 26 igrača koje će voditi na Svetsko prvenstvo u Kataru, a sa njegovim izborom je saglasan jedan od nekadašnjih fudbalera koji važi i za legendu reprezentacije, Vladimir Petrović Pižon.

Pižon je gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gde je prokomentarisao sastav Dragana Stojkovića Piksija.

- Napravio je dobru atmosferu što se vidi i na utakmicama. Igrači su davali maksimum. Neke utakmice smo odigrali slabije, takve ne bi trebalo da se ponove. Imamo 26 podjednakih igrača. Piksi može da unosi izmene i da se ne izmeni stil igre. Možemo da napravimo rezultat, ali neće biti lako. Protivnici su stvaro teški - prokomentarisao je Pižon.

Pižon se prisetio duela sa Brazilom iz 1974. godine, kada su bili branioci titule. Tada je bilo 0:0. Tvrdi da ovi "Orlovi" mogu da ponove dobar rezultat.

- Možemo i mi da napravimo tako nešto. Imamo golgetere, izvanrednu sredinu terena i dobru odbranu. Možemo da napravimo problem Brazilu, ali ne treba da se misli da ćemo ih pobediti, da se ne bi opustili - kaže Petrović.

Sa selektorom Stojkovićem deli zvanje "Zvezdine zvezde" i potpuno je saglasan po pitanju izbora igrača za Katar.

- Piksi je imao laku odluku. Ti igrači koji su do sada igrali, oni i zaslužuju. Oni su se i plasirali, dobro je uradio - rekao je Pižon za kraj gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    12. novembar 2022 | 12:51

    Poznavaju Pizona vise godina kao vrhunskog sportistu i kao odlicnog porodicnog coveka,on zna da zna?!Mudar,tih,strpljiv i nada sve korektan,njegova procena sa Brazilom je verujuca?!Naravoucenije,Pizon je bio saborac Piksija,tandem sa taktickom igrom rusio je sve pred sobom,otuda i odlicna procena ishida sa Brazilom?!

  • Ronaldo

    12. novembar 2022 | 12:14

    Ma kakvi mi smo najmanji problem.Veoma brzo se vraćamo kući.

  • pfk

    12. novembar 2022 | 14:19

    hahahahhaa mogao bi da bude dobar rezultat ali kad bi imali tebe od pre 40 god u ekipi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA