≫ 

Navijački marš u Kataru iako još nisu stigli navijači: Hiljade na ulicama u dresovima tuđih reprezentacija

Katar pokušava da simulira atmosferu Mundijala

  • 0
lažni navijači engleske Twitter/213abk

Svetsko prvenstvo u fudbalu samo što nije počelo, još samo sedam dana ostalo je do starta najveće fudbalske predstave, ali se ne stiče utisak da se nešto tako veliko i značajno približilo svima nama.

Razlog je verovatno činjenica da se igra u zemlji koja nema ama baš nikakve veze sa fudbalom, niti istorije, niti tradicije u ovom sportu, kao i to da se igra u jeku sezone, i u ovo doba godine - sve naopako reklo bi se. Uz to postoji i jak bunt prema samoj činjenici da se turnir igra u ovoj državi.

Deluje da se jedino u Kataru trenuto oseća onaj pravi ambijent nadolazećeg fudbalskog spektakla, jer se u Evropi i svetu još igraju klupska takmičenja i fokus je na njima. U zemlji domaćinu Mundijala polako se zahuktava atmosfera pred dolazak fudbalskog krema o čemu svedoče i prizori koji nam svakodnevno stižu odande.

Navijači reprezentacija učesnica, istina, još nisu pristigli, ali su reke nekih drugih fanova danas bile na ulicama, jedna je od najnovijih šarenih slika iz Katara. Hiljade lokalaca u dresovima Brazila, Nemačke, Španije, Engleske, Argentine i onih najpoznatijih reprezentacija defilovali su u velikom "navijačkom maršu" kako bi preneli svetu ambijent koji, kako žele da pokažu, već vlada u Kataru.

Prosudite i sami kako to sve izgleda u režiji lokalaca koji su se za ovu priliku obukli u nacionalne dresove brojnih tuđih reprezentacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA