Piksi razočaran uslovima za fudbal u Srbiji: "Kad vidim sve one stadione po Evropi, a gde smo mi? Strašno!"

"Gde god odemo ja se divim, slikam se, pravim selfije kao malo dete. Ozbilno, majke mi, iskren sam. Da li je to Budimpešta, da li je to Ljubljana, da li je to Stokholm, Oslo..."m, kaže selektor

  • 2

Pravo niotkuda u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi oteo se uzdah nezadovoljstva iz usta selektora Dragana Stojkovića, koji u ovom trenutku nema baš mnogo razloga da bude nezadovoljan bilo čim pred let za Katar na Svetsko prvenstvo.

Šta je onda to toliko oneraspoložilo Piksija u momentu?

Na pitanje novinara da napravi paralelu između Hrvatske na Mundijalu u Rusiji (bila druga) i Srbije u Kataru, i da li bi Orlovi mogli da naprave to što su uradile naše komšije, priča je otišla u pravcu poređenja naših uslova za fudbal, za igranje reprezentacije u boljem ambijentu, i onih koje imaju razvijenije evropske države.

- Da ne zaboravimo ipak, najbolja 32 tima na svetu biće tamo. Zamislite koliko tu ima ekipa, preko 200 i nešto, ne znam ni ja koliko reprezentacija koje igraju kvalifikacije, a ti si među 32. Srbija je jedna mala zemlja, ponosna, a uslovi su takvi kakvi su, vi to dobro znate. Od stadiona pa nadalje.

Čim je pomenuo stadione, te moderne arene, na licu mu se ukazao žal što ih nema Srbija.

- Gde god odemo ja se divim, slikam se, pravim selfije kao malo dete. Ozbiljno, majke mi, iskren sam. Da li je to Budimpešta, da li je to Ljubljana, da li je to Stokholm, Oslo... Mnogo mi lepo da vidim te stadione, te uslove za igru... A mi?

Usledila je dramska pauza pa osvrt na utakmice koje je reprezentacija igrala na Marakani, uz Partizanov stadion, jedino mesto gde još može da igra zvanične utakmice - o čemu je Telegraf već pisao.

- Dok se popnem sa terena do svlačionice... Prošli put smo zakasnili. Strašno! Pa valjda ćemo dočekati i to da imamo jedan stadion kako treba. Da se osećamo, onako, lepo - dovršio je Piksi misao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    14. novembar 2022 | 14:00

    Piksi pa zar ti nije dovoljno ovo sto se desilo preko noći sa bjekovicem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA