≫ 

FIFA analizirala Srbiju: "Mitrović i Vlahović su kao dva vozača Formule 1, a Tadić je ključni igrač"

Svetska kuća fudbala je analizirala naš nacionalni tim

  • 3
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Napadači srpske fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su kao dva vozača Formule jedan, koji se bore za prvo mesto na trci, navodi se na zvaničnom sajtu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), u kojem se analizira nacionalni tim Srbije uoči početka Svetskog prvenstva u Kataru.

FIFA je uoči početka Mundijala analizirala sve učesnike Svetskog prvenstva.

- Biće uzbudljivo gledati reprezentaciju Srbije. Posle neuspeha u kvalifikacijama za EP 2020, ekipa koju trenira Dragan Stojković nada se da će svoj kvalitet da pokaže ostatku sveta. Međutim, Srbiji neće biti lako u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Stojkovićev tim će morati da ponovi svoje impresivne nastupe uoči SP u Kataru - navodi FIFA.

Fudbalska reprezentacija Srbije Srbija trening Foto: MN Press

U tekstu se podseća da je Srbija izborila plasman na SP pre godinu dana pobedom na Portugalijom 2:1 u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal.

- Srbija je dobro balansirani tim, čije su glavne zvezde Vlahović, Mitrović, Filip Kostić i Dušan Tadić. Ako budu igrali svoju igru i ako ih ''krene'', Srbiju će biti teško zaustaviti - ocenjuje se u tekstu.

FIFA podseća da je selektor Srbije Dragan Stojković legenda svetskog fudbala.

- Stojković želi da igra atraktivno i napadački, a taj svoj mentalitet je preneo i na svoje fudbalere. On ima svoj stil igre. U odbrani su obično Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, a ispred njih Kostić, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Tadić je klasična desetka, a napad predvode Vlahović i Mitrović. Iako ima malo trenerskog iskustva na velikim turnirima, Stojković ima ogromno fudbalsko znanje - navodi se u analizi FIFA.

Dušan Vlahović, Dušan Tadić Foto: Marko Jovanović

Ključni igrač reprezentacije Srbije trebalo da bude Dušan Tadić, smatra FIFA.

- Kapiten Srbije je na vrhuncu moći. Ovo bi mogao da bude njegov turnir, pošto je jedan od najboljih organizatora igre u Evropi. Vlahović je prešao iz Fiorentine u Juventus u transferu koji je ukupno vredan 90 miliona evra. Čini se da će on da bude prvi strelac Srbije na SP. Međutim, tu je i Mitrović, koji je postigao 50 golova za Srbiju. Njih dvojica su kao dva vozača Formule 1 koja se bore za prvo mesto na trci - zaključuje se u tekstu na sajtu FIFA.

Podsećamo, Orlovi su smešteni u grupi G, zajedno sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, a prvi susret odigraće 24. novembra od 20 časova, kada će se sastati sa Brazilom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo iskreno

    15. novembar 2022 | 12:03

    U startnoj postavi nema igraca koji je ponikao u Zvezdi. Deluje neverovatno cak i kao laz ali uverite se i sami. VMS(Vojvodina), Veljkovic(Bazel), Pavlovic(Partizan), Milenkovic(Partizan), Lukic(Partizan), SMS(Vojvodina), Kostic(RadnickiKG), Zivkovic(Partizan), Tadic(Vojvodina), Vlahovic(Partizan) i Mitrogol najbolji srpski reprezentativac svih vremena naravno iz Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA