≫ 

Skandal u Kataru: Danski novinari napadnuti tokom snimanja, pretili su da će im slomiti kameru

Neprijatna situacija za reportere iz Dohe

  • 4
Katar 2022, Arapi Printskrin: Twitter.com/@RasmusTantholdt

Kako se bliži Svetsko prvenstvo u Kataru, tako sve više rastu i tenzije, naročito između nekih medija sa zapada, koji negoduju protiv toga što ova država organizuje prvenstvo.

Mnogi su pozivali i na bojkot Svetskog prvenstva, zbog izgubljenih života mnogih radnika koji su radili na izgradnji stadiona i infrastrukture u Kataru, kao i zbog prava žena i LGBT osoba, čije su veze zabranjene u ovoj zemlji.

Oni koji su bili među najglasnijima u kampanji protiv Katara jesu Danci, a tenzije su nastavljene i neposredno pred samo prvenstvo i to u Dohi.

Naime, u Kataru su napadnuti reporteri danske televizije TV2, koja je radila prilog pred početak prvenstva.

Dve osobe u arapskoj tradicionalnoj nošnji su im oduzele kameru i sprečile ih da snimaju, uz pretnju da će im slomiti kameru.

Iako je novinar Rasmus Tandholt više puta ponovio da ima sva potrebna dokumenta za snimanje, Arapi nisu hteli ni da čuju i snimanje je prekinuto.

Novinar je kasnije istakao da su dobili izvinjenje od strane Katarske internacionalne medijske kancelarije, ali su se upitali da li će se ovo događati i drugim medijima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    16. novembar 2022 | 14:41

    Nije on toliko napadnut koliko se on i slični mješaju u tuđa pravila i način života. Taj isti je bio u Ukrajini, tamo je on kao i ostali ispuhali, sada su kolektivno prebačeni u Katar da nam drže predavanje o ljubavi. Ovde u DK anketa kaže da će čak 25 % ispitanog stanovništva gledati manje svjetsko prvenstvo nego inače, jer bojkotuju prvenstvo. Šta reći osim 🤣.

  • Xy

    16. novembar 2022 | 17:25

    Baš se pitam što nisam iznenađena.

  • Nena

    16. novembar 2022 | 23:40

    Udrite izopacene Dance, bravo za vas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA