≫ 

Novi, veliki problem za FIFA i navijače na Mundijalu: Katar zabranio prodaju piva na svim stadionima!

Nije dobro...

  • 21
katar Foto: Tanjug/Ap

Največi sportski događaj godine svetsko prvenstvo u fudbalu čiji je domaćin Katar, samo što nije počelo, a nova bura je na vidiku. Kako prenose strani mediji, vlasti u ovoj državi, moćna kraljevska porodica, izvršila je prtisak na Svetsku fudbalsku organizaciju (FIFA) i uspela u nameri da totalno zabrani prodaju alkohola na svih osam stadiona na kojima će se igrati mečevi.

To nije bio prvobitan dogovor Katara i FIFA, čiji je jedan od glavnih sponzora pivska kompanija "Badvajzer" pa je problem trenutno veliki i kako deluje ne može se prevazići, a do početka Mundijala ostala su još samo dva dana.

U Kataru, muslimanskoj zemlji, kao što je poznato točenje i konzumiranje alkohola je strogo zabranjeno, osim za strane državljane i to samo u pojedinim hotelima i licenciranim prodavnicama i restoranima.

Odluka Katara pravi veliki problem za FIFA koja ima dugogodišnji multimilionski ugovor sa "Badvajzerom" i on je sada ugrožen ukoliko odluka o zabrani točenja alkohola ostane na snazi.

Prema navodima Njujork Tajmsa trenutno se vode pregovori na relaciji FIFA-Badvajzer koji je, prema istom izvoru, ostao bez svojih štandova za prodaju piva na svim dogovorenim lokacijama na stadionima i oko stadiona, na izričitu naredbu Šeika Jasima bin Hamada bin Kalife al-Tanija, brata vladara Katara. 

FIFA je inače ove nedelje već napravila jedan ustupak katarskim domaćinima u pogledu dostupnosti "Badvajzera" na stadionima. Organizatori su insistirali da su štandovi "Badvajzera" previše uočljivi, pa je FIFA pristala da ih pomeri na mesta gde će biti manje vidljivi.

Ako ova odluka ostane na snazi, a ne deluje da će je tvrodokrni vlastodršci u Kataru proekrenuti, posetioci će moći da kupuju alkohol samo u hotelima i restoranima, i u navijačkim zonama, i to samo u određeno vreme - ali ne i na stadionu. Kao što smo već pisali, pivo se prodaje po ceni od 12 funti (oko 1700 dinara) i navijači će smeti da ih dnevno popiju samo četiri, da se ne bi napili.

Za pijane navijače predviđena je posebna zona gde bi se oni treznili.

Video: Stojković: Samo da se niko ne povredi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    18. novembar 2022 | 10:31

    Drago mi je zbog FIFE(zapada),jer se prilikom dodele prvenstva jedino rukovode politikom i korupcijom,a sporstki motivi im nisu ni na zadnjem mestu

  • Rakija

    18. novembar 2022 | 12:17

    Tražili su dobili su

  • Iggy187

    18. novembar 2022 | 12:51

    Brateeeeee,fudbal se igra zbog navijaca a ne zbog bogatih arapa. Pored fudbalske lopte htjeli mi to da priznamo ili ne glavno obiljezje fudbala je krigla piva. Ako nema piva fudbal gubi tu svoju car. Pravi ljubitelji fudbala ce shvatiti o cemu govorim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA