"Protiv Brazila je rezultat bitan, bićemo ozbiljniji s njima": Piksi već "zaboravio" pobedu protiv Bahreina

Selektor Srbije je sumirao pripreme, ali i meč sa Bahreinom

  • 15
Dragan Stojković Piksi Fudbalska reprezentacija Srbije Srbija trening Foto: ATA Images

Piksijevi Orlovi su odigrali meč protiv Bahreina u kom su demolirali azijsku reprezentaciju pred početak Svetskog prvenstva u Kataru. Srbija je slavila sa 5:1, čime je pokazala da i te kako ima šta da pruži na predstojećem Mundijalu.

Dragan Stojković Piksi, selektor naše reprezentacije, nije želeo da previše deranžira svoje igrače, što se videlo i tokom same utakmice gde je od njih tražio da se čuvaju od povreda, što je i sam nakon meča istakao da je najvažnije.

- Najvažnije da nije bilo povreda. Drugo, vrlo dobra trening utakmica. Prvo poluvreme je bilo u malo sporom ritmu. U drugom taktički smo malo promenili naš tim. To je promenilo rezultat, stvorilo mnogo dobrih šansi. Zadovoljni smo veoma dobrim kombinacijama, ne samo rezultatom. Za Svetsko prvenstvo, imamo neke igrače još povređene, imamo još vremena da razmišljamo o utakmicama koje slede - poručio je Piksi.

Istakao je i Piksi da će utakmica protiv Brazila, koja je ujedno i naša premijera na Svetskom prvenstvu, biti dosta drugačija.

- Biće drugačije, iz ugla takmičenja, motivacije, teško je sada govoriti koliko bolje možemo u procentima. Protiv Brazila ćemo biti mnogo ozbiljniji i profesionalniji. Danas rezultat nije bio u prvom planu, protiv njih će biti izuzetno značajan.

Mešao je sastav Piksi, nije ubacivao u igru Sašu Lukića, Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića.

- Nije bilo potrebe rizikovati što se tiče povređenih igrača. Ni Veljković nije bio planiran da igra jer nije bilo potrebe. Verujem da će do 24. novembraa stvari da se poprave. Da bude kako treba i da će biti na raspolaganju.

Izuzetno raspucanim Orlovima je i više nego dobro došao ulazak Dušana Vlahovića u igru koji je asistirao kod dva pogotka, dok je postigao jedan gol.

- Imali smo plan da ne počne, ali da dobije minutažu.Uspeo je da da gol, njegov kretnje, sama participacija u igri je bila zadovoljavajuća. Što se tiče nekog samopouzdanja važno je za svakog napadača da postgne pogodak.Vrlo dobra partija u drugom poluvremenu.

Pričao je Piksi za kraj o pripremama, ali i o navijačima u Bahreinu.

- Najbolje je što smo došli preko puta zemlje u koju sutra putujemo. Ovo vreme se kroz treninge koristi da bismo se adaptirali na temperaturu i uslove koji će biti isti. Apsolutni mir ovde imamo, niko da nas poremeti, da nas provocira. Svoji smo na svome bili i taj mir je jako bitan. To spokojstvo koje imaš - istakao je Piksi, pa se okrenuo i ka navijačima.

- Iznenađen sam što su došli u ovolikom broju. Uvek je lepo videti zastave na tribinama. Čuti da vas neko bodri. Mislim da će i oni zadovoljni kući. Iako nisam tražioo da se igra 100 odsto videli s meč sa mnogo lepih akcija

Video: Stojković: Samo da se niko ne povredi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA