"Ima vremena, a čuda su moguća": Piksi se javio i poslao važnu poruku pred početak Mundijala u Kataru

Selektor Srbije uporedio je sadašnju situaciju sa onom pred Svetsko prvenstvo za mlade 2015. godine

  • 2

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak otvara svoj put na Mundijalu protiv Brazila od 20.00 časova, a ove večeri su doputovali na mesto zbivanja, gde se nalazi i tročlana ekipa redakcije Telegraf.rs.

Selektor Orlova, Dragan Stojković Piksi se za sajt Fudbalskog saveza Srbije osvrnuo na osvajanje prvenstva sveta za mlade, epohalnog uspeha koji su naši fudbaleri ostvarili 2015. godine na dalekom Novom Zelandu. Uporedio je to sa sadašnjom situacijom.

- Razmišljao sam o toj slici koja je impresivna, a istinita. Nije lažna, to je zaista nešto što se desilo. Ti klinci tada su postali prvaci sveta. Zamislite da ste najbolji na svetu, to je nešto što jednostavno ljudi mogu samo da sanjaju, a njima je to pošlo za rukom. I zaista je bilo impresivno gledati tu sliku i kad god sam u sportskom centru, neminovno je da se pogled baci ka toj slici, toliko vas čini ponosnim. Videćemo, ima vremena, a čuda su moguća. 

Strah ne treba da postoji, samo hrabrost i vizija uspeha.

- Treba biti optimista i ne treba se predavati. Fudbal je veoma prosta igra, kao i sve igre. Isti broj igrača, pod istim uslovima. Ko je bolji, teren treba da pokaže. Mi verujemo da možemo, da smo spremni da se suočimo sa takvim izazovima kakva su Svetska i Evropska prvenstva. Ne treba se bojati nikog, treba verovati u sebe, u svoju inteligenciju, pokazati karakter, timski duh, mi definitivno znamo da igramo fudbal, pokazali smo to u ovih godinu i po dana i to ga vrlo dobro igramo. Protivnicima neće biti lako. Šta može jedan meč da donese, to bi bilo neozbiljno davati prognoze. Navijači mogu da kažu želje, to je normalno. Mi moramo da idemo utakmicu po utakmicu, to je normalno. Mi od večeras razmišljamo o meču sa Brazilom. 

Video: Orlovi doputovali u Katar na Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA