Samo za ljubitelje statistike: Ovo je lista najefikasnijih reprezentacija u istoriji Mundijala

Nemačka "diše za vratom " Brazilu

  • 0
Katar 2022, Svetsko prvenstvo pehar Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, 22. po redu, počinje danas od 17 sati utakmicom između selekcije domaćina i Ekvadora, a svaka od 32 selekcije sanja mnogo golova i trofej Mundijala. 

Kroz istoriju, planterna smotra najboljih reprezentacija privlačila je veliku pažnju navijača, a tokom 21 turnira "palo" je mnogo golova koji su donosili i radost i tugu. Kada se pogleda unazad, počev od 1930. godine, kada je organizovano prvo Svetsko prvenstvo u Montevideu, na kojem je Jugoslavija ostvarila istorijski rezultat i osvojila 3. mesto, pa sve do danas, nekoliko selekcija se posebno izdvojilo po broju postignutih golova.

Tako, Holandija je na 10. mestu sa 87, po jedna više imaju Urugvaj i Mađarska, Engleska ima 91, Španija je postigla 99, Francuska 120, dok su Italijani postigli 128. Reprezentacija Argentine, koja i ove godine važi za jednog od favorita z aosvajanje takmičenja, ima 137 golova, a ubedljivo najbolji su Nemačka i Brazil.

Dva najbolja tima u istoriji Svetskih prvenstvava ove godine će voditi bitku i za prvo mesto kada je reč o broju postignutih golova, pošto je Nemačka trenutno 2. sa 226 golova, dok je Brazil prvi sa 229.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA