≫ 

Legenda Zvezde tvrdi: "Srbija i Hrvatska mogu da budu iznenađenje na Mundijalu, lakši žreb za Orlove"

On je sa reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine učestvovao na SP u Italiji

  • 9
Refik Šabanadzović Foto: Marko Jovanović

Bivši reprezentativac Jugoslavije i član Crvene zvezde Refik Šabanadžović istakao je da selekcije Srbije i Hrvatske mogu da naprave dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru

- Srbija i Hrvatska imaju dobre reprezentacije, uspeh je ako prođu u drugu fazu Svetskog prvenstva, ali bi te dve selekcije mogle da budu potencijalna iznenađenja na Mundijalu. Tipujem na njih, pošto imaju najbolje fudbalere i mislim da će da vode glavnu reč na SP. Uvek bude iznenađenja, videćemo šta će da se dešava. Ne smemo da zaboravimo ni Nemačku, koja uvek igra dobro na Mundijalima, kao što je bio slučaj 1990. kada sam ja igrao - kazao je Šabanadžović za Dnevni avaz.

Pohvale za Šabanadžovića stigle su za selektore Dragana Stojkovića i Zlatka Dalića.

- Dosta zavisi od žreba, koji je sigurno lakši za Srbiju. Hrvatska je sa Dalićem na prethodnim šampionatima pokazala da može. Stojković je, sa druge strane, ulio to samopouzdanje, koje je nedostajalo Srbiji. Dobro se sećamo da je rekao da će se plasirati na SP bez obzira što je Srbija bila u grupi sa Portugalijom. I oni imaju dobre šanse, ali je najbitnije da prođu grupu - dodao je Šabanadžović.

On je sa reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine učestvovao na SP u Italiji.

- Mundijali su se uvek održavali tokom leta. Sada je ovaj Mundijal u jeku sezone, faktički se prekidaju prvenstva i ide se na SP. Zbog toga dolaze povrede. Atraktivnije je da se gledaju mečevi tokom leta. Znam da neke utakmice počinju u 11 sati, radno je vreme. To nije idealan termin. Međutim, odlučila je ta finansijska strana - istakao je Šabanadžović.

Video: Ovako je izgledao prvi trening Srbije u Kataru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koča

    21. novembar 2022 | 14:33

    Dajte malo realnosti. Za Hrvatsku bi bilo iznenađenje da ne napravi neki uspeh, recimo da ne uđe u 8 a za Srbiju bi bilo iznenađenje da uđe u 8. I naravno, obe su stvari moguće. I Hrvati da podbace i mi da prebacimo. Svakako imamo jake igrače. Podseća me na ono prvenstvo kada smo bili toliko jaki da nam je najbolji strelac francuskog prvenstva grejao klupu. Slično jak tim imamo sada ali ipak malo slabiji nego onda. Onda nismo napravili uspeh a sada se nadamo. Nije nemoguće

  • Tanatos

    21. novembar 2022 | 13:13

    On nikad nije bio,niti ce ikada biti legenda Zbezde……samo jedan od mnogih bivsih igraca.

  • Tifo

    21. novembar 2022 | 13:39

    Hrvatska se raspada ako rano primi gol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA