≫ 

Holanđani tek u 85. minutu razbili bedem Senegala: Leteći Gakpo otvorio priču, Afrikanci žale za prilikama!

Evropski predstavnik je umalo sa "golim" rezultatom otvorio Mundijal

  • 4
Holandija uspela da savlada Senegal u Kataru Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Holandije je, posle velikih muka i "natezanja", uspela da slomi otpor Senegala u prvom kolu grupe A Svetskog prvenstva slavivši sa 2:0 u samoj završnici meča.

Mora se priznati da su Afrikanci, svojom igrom i zalaganjem, zaslužili bod, ali je favorit uspeo da razbije bedem na sredini, selektor Van Gal je izmenama otvorio srce terena i nadvladao protivnika.

Viđeno je veliko nadmudrivanje dva selektora, a Sise je sa pojačanim veznim redom izašao na favorita i pokazao taktičke prednosti svoje ekipe.

Pet veoma jakih momaka u senegalskom timu totalno je urušilo klasu De Jonga i Bergajsa, prebacilo pritisak na poslednju liniju Holandije koja je više puta propatila u greškama.

Holandija uspela da savlada Senegal u Kataru Foto: Tanjug/AP

Jesu Senegalci u većem delu meča izgledali mnogo spremnije i determinisanije da slave u ovom duelu, ali pre svega, da uzmu bod protiv "lala" koje su preslagale kockice i nikako nisu uspevale da nađu dobitnu kombinaciju.

Situacija se menja tek u 79. minutu kada u igru ulaze Klasen i Kopmajners, pa Van Gal dobija svog konja za trku na sredini terena. Bergvajn i Bergajs su bez vidljivog učinka napustili teren, pa je krenulo nadmudrivanje.

Pogurani su redovi afričkog predstavnika ka njegovom golu, usledilo je nekoliko ubacivanja od kojih je jedno bilo za dobitnu kombinaciju.

Holandija uspela da savlada Senegal u Kataru Foto: Tanjug/AP

Kretnja Koudija Gakpa iz drugog plana je bila klasna, a Frenki De Jong je video njegovo utrčanje kontra ostalim igračima, te ga je centaršutom pronašao u srcu šesnaesterca.

Gakpo je samo vrhom glave okrznuo loptu pre Mendija i tako pogodio mrežu u 85. minutu za vođstvo Holandije.

Holandija uspela da savlada Senegal u Kataru Foto: Tanjug/AP

Trudili su se Senegalci, ali nisu uspeli da naprave još jedan ozbiljni napad, ali zato jesu "lale" koji su preko kontre samo potvrdili svoj trijumf.

Depaj se obrušio na dvojicu, fintom izbacio jednog i šutirao, a nakon odbitka Mendija, natrčao je Klasen i skroz zaključio priču u Dohi.

TOK MEČA

II POLUVREME

90+8. minut - KRAJ! HOLANĐANI SU USPELI DA IŠČUPAJU POBEDU PROTIV SENEGALA! Davi Klasen pogađa za 2:0 i rešava priču!

90. minut - Zatečeni su Senegalci, igra je krajnje rastrzana i to krajnje odgovara Holanđanima koji su skinuli veliki kamen sa vrata. Ipak, igraće se još osam minuta nadoknade.

85. minut - GOOOOOOOOL! HOLANDIJA VODI! Koudi Gakpo je vrhunskom kretnjom sebi stvorio prostor, ušao iz drugog plana do penala i sačekao dobar centaršut De Jonga, te stigao do lopte pre golmana Mendija. Glava je odradila svoje i "lale su konačno razbile bedem Senegala.

79. minut - Mora Van Gal da reaguje, jer ovako neće doći do uspeha. Izlaze Bergvajn i Bergajs, a ulaze Klasen i Kopmajners, pa će sada Holanđani biti stameniji na sredini.

73. minut - Ponovo Nopert na mukama! Idrisa Gej je dobio povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, te je iz prve ciljao okvir gola, ali je to previše išlo centralno, tako da je golman Holandije imao vremena da odbije taj pokušaj.

70. minut - Odjednom, veliki problem za Senegal. Posle duela sa De Jongom i doskoka, Kujate se uhvatio za zadnju ložu i završio na travi. Čekao se ishod, a on nimalo nije povoljan ni za igrača ni za njegovu selekciju, jer je ovaj meč za njega definitivno završen. Pap Gej uzlazi umesto njega.

66. minut - Dobija Diata loptu i duel, a onda gađa sa nekih 15 metara, ali Nopert sjajno pokriva prvu stativu sa desne strane i odbija u korner!

61. minut - Jansen, koji ništa nije konkretno uradio na ovom susretu, ide na klupu, a umesto njega će na teren Memfis Depaj.

58. minut - Ovo je bila velika prilika Senegalaca, ali je Ake taman toliko ušao u duel sa Diatom da ga omete da artikuliše udarac sa nekih sedam-osam metara posle ubacivanja.

57. minut - Prvi žuti karton na meču otišao je na ime De Lihta koji ga je, ruku na srce, verovatno i ranije zaslužio.

53. minut - Tuče Van Dajk glavom posle kornera, ali ide lopta preko prečke.

51. minut - Damfriz je taj koji pokušava da probije desnu stranu afričke selekcije i polazi mu za rukom, ali sve što se iz toga dobije jeste korner ili makar mala konfuzija u odbrani protivnika.

50. minut - Više je nego jasno da su Senegalci jači na sredini terena, a i brojčano nadmoćniji shodno tome da su Holanđani sa samo trojicom na centru. Frenki De Jong je u dve situacije bio jako neoprezan, gubio je lopte u opasnoj zoni, dok se o pobedi u skoku ni ne razmišlja.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Holandija i Senegal u međusobnom duelu na Mundijalu Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

45+2. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Videli smo dobru igru, ali nismo videli golove.

45. minut - Ovo je bitka dve potpuno izjednačene ekipe, iako su mnogi smatrali da će Holandija ipak opravdati ulogu favorita u ovom meču. Igraće se još dva minuta.

40. minut - Udarac Begajsa sa ivice kaznenog prostora tik iznad prečke! Videlo se da će biti opasno, ali se činilo da će biti još opasnije nego što je bilo.

35. minut - Vratile su se "lale" u ofanzivu i ponovo žestoko prete. Stižu centaršuti sa svih strana i poslednja linija Senegala krajnjim naporima odbija nalete.

29. minut - Drugi put pritisak na poslednju liniju Holandije daje rezultate, ali nema propisne kazne za ne baš dobru pas igru u poslednjoj liniji.

25. minut - Van Dajk je glavom sprečio da lopta nastavi putanju ka uglu gola njegove reprezentacije, a iz kornera se nije izrodila neka veća šansa Senegalaca.

Holandija i Senegal u međusobnom duelu na Mundijalu Foto: Tanjug/AP

24. minut - Holandija je sada skroz prebacila težište na polovinu protivnika, ali nema još jednog jačeg udara kao u četvrtom i 19. minutu.

19. minut - Ovo je moralo da bude gol... Holanđani su, nakon dobrog građenja i pasa Bergvajna, izašli 2 na 1 sa štoperom, a pas je otvorio vrata Frenkiju De Jongu da sa 10-11 metara nesmetano gađa gol. Ipak, spetljala se zvezda Barselone, pa nije bilo ni šuta.

17. minut - Odličan skok Dejlija Bilnda iz tranzicije i centaršuta sa desne strane, ali je defanzivac i pored toga što je nadvisio protivnika poslao loptu pored leve stative.

Holandija i Senegal u međusobnom duelu na Mundijalu Foto: Tanjug/AP

14. minut - Afrička selekcija vrlo dobro koristi fizičku snagu i brojčanu nadmoć na sredini terena, te odatle dele lopte na stranu odakle se centrira. Fali samo artikulisanost u završnici i kontrola lopte koja je izostala kod proboja Sara i Diate.

9. minut - Pokušali su Senegalci pas igrom da dođu do gola i to je prilično lepo išlo sve do egzekucije kada je Ismaila Sar gađao daleko preko prečke sa distance.

4. minuta - Tek je početak meča, a "lale" su imale ogromnu priliku posle prelepe akcije, ali Bergvajn nije stigao na povratnu loptu. Da se to desilo, skoro sigurno bi videli već prvu rezultatsku promenu na meču.

1. minut - POČELA JE UTAKMICA IZMEĐU SENEGALACA I HOLANĐANA!

SASTAVI

Senegal: Mendi - Dialo, Sise, Kulibali, Sabali - Gej, Kujate, Mendi - Sar, Diata, Dia.

Holandija: Nopert - Damfriz, De Liht, Van Dajk, Ake, Blind - Gakpo, De Jong, Bergajs - Bergvajn, Jansen.

PRE MEČA

Prvi meč u ovoj grupi odigran je na otvaranju Mundijala gde je domaćin poražen od Ekvadora sa 2:0 na Al Bajt stadionu.

Senegalci i Holanđani se do sada nisu sastajali, a čini se da će "lale" biti veliki favoriti protiv afričke selekcije koja neće u svom sastavu imati prvu zvezdu, Sadia Manea.

Uz to, holandska reprezentacija nije pretrpela poraz još od juna prošle godine, a u 15 poslednjih duela je samo četiri puta remizirala.

Sa druge strane, videćemo kako će Senegal reagovati na odsustvo Manea, u septembru je odigrao tri meča - poraz od Gvineje nakon produžetaka, pobeda nad Bolivijom 2:0 i remi sa Iranom 1:1.

Video: Engleski navijači čekaju meč sa Iranom na premijeri njihove reprezentacije na Mundijalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA