≫ 

Gledamo i ne verujemo svojim očima: Saudijci održali čas navijanja Argentincima!

Sjajnu atmosferu napravili su navijači sa Bliskog Istoka

  • 1
Navijači Saudijska Arabija Foto: Twitter / Printscreen

Svetsko prvenstvo u Kataru donelo je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji fudbala. Saudijska Arabija je savladala Argentinu sa 2:1 u prvom kolu Grupe C, jednog od glavnih favorita predvođenih Lionelom Mesijem.

Ali, Saudijci su pokazali zašto je fudbal toliko popularan u celom svetu i da ne mora uvek da pobedi kvalitetniji tim. Borili su se herojski, do koske i krvi, ostavili su sve na terenu i zasluženo slavili.

Pobedili su tim kojem je fudbal u krvi, gde deca čim prohodaju počinju da šutiraju loptu i tim za koji važi da na velikim takmičenjima ima najfanatičnije navijače. Reporterima Telegrafa je delovalo da će taj epitet Argentinci opravdati kada su napravili ludnicu ispred samog stadiona, ali se na tribinama sve promenilo.

Može se reći da je na tribinama odnos snaga bio 50:50, pola stadiona bilo je u plavo-belom, a pola u ili samo belom, u zavisnosti od toga da li nose tradicionalnu nošnju. Iznenada se pred početak meča začuo glasan huk uz pljeskanje. Osvrnuli smo se oko sebe i videli da pola stadiona navija i bodri Saudijce.

Sa druge strane, pravog odgovora Argentinaca nije bilo. Tako je bilo tokom čitavog meča. Saudijci upali u potpuni trans posle dva brza gola, a onda su svi s tribina bili aktivno uključeni u borbu za tri boda. Neverovatno je bilo kako prate utakmicu, svaki start, svaki šut, vršili su pritisak na sudiju Slavka Vinčića i bukvalno su davali snagu svom timu da dođi dođe do pobede.

Faktički su Saudijci održali Argentincima i fudbalsku, ali i navijačku lekciju.

Da nam je neko pričao pre ovog meča, na koji smo otišli da vidimo to čuveno navijanje i atmosferu koju prave Argentinci, ne bismo mu poverovali.

Video: Ispred stadiona je tek ludnica: Argentinci prave atmosferu za pamćenje pred premijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Баћко

    22. novembar 2022 | 14:45

    Ја када сам овде писао да је Аргентина просечна екипа и да неће даље од 1/4 финала убили су ме са минусима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA