≫ 

Nepravedna nula: Remi Meksika i Poljske, magični Očoa odbranio penal "nepostojećem" Levandovskom

Jedan te isti tempo tokom čitavog susreta u Dohi

  • 30
Robert Levandovski promašuje penal protiv Meksika Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Meksika i Poljske podelili su bodove u prvom kolu grupe C Svetskog prvenstva u Kataru (0:0), a dve stvari su posle ovog meča jasne - "sombrerosi" su zaslužili pobedu, a Robert Levandovski nije zaslužio da pogodi penal protiv sjajnog Giljerma Očoe.

Jasno i glasno - Meksiko je bio mnogo bolji protivnik. Poljaci, po ko zna koji put, nisu pokazali ništa na svetskoj sceni, a njihov predvodnik Levandovski se, osim penala koji je iznudio i šutirao, bio nevidljiv na susretu.

Ovo možda i najviše odgovara posramljenoj Argentini koja će morati posle poraza od Saudijske Arabije da se vadi protiv pomenute dve selekcije u grupi C.

Meksikanci su od samog starta meča bili agilniji, napadali su i vršili pritisak na sporu defanzivnu liniju protivnika, ali nikako nisu uspevali da totalno prelome i postignu pogodak.

Vega i Lozano, brzonogi ofanzivci, predstavljali su veliki problem za Glika i ekipu, dok napadači Poljaka nikako nije uspevala da rastereti kolege iz defanzive.

Duel Meksika i Poljske u Kataru Foto: Tanjug/AP

Inicijativa meksičke selekcije je samo donela četiri udarca van okvira gola, dok Poljska nije imala šut u okvir sve do 56. minuta.

U 55. minutu je Levandovski ušao u duel sa štoperom protivničke selekcije, pao u šesnaestercu, a nešto kasnije smo videli signalizaciju iz VAR sobe ka glavnom sudiji koji je pogledao ekran i pokazao na belu tačku.

Nepravda bi bila da su Poljaci poveli, a pogotovo da ga je Levandovski dao koji se nije video do tog momenta, a retko je imao i kontakt sa loptom. Šutirala je zvezda Barselone, ali je Očoa bio na visini zadatka, bacio se u levu stranu i fantastično sprečio promenu rezultata.

U nastavku, poljska reprezentacija se makar malo probudila, pokušala napadački da se afirmiše makar na zalasku meča, ali su dobijali odgovor od Meksika koji je istim intezitetom napadao, ali bez opipljivog učinka.

Na kraju, podela bodova i još jedna nula na Svetskom prvenstvu, druga u ovom danu posle remija Danske i Tunisa.

TOK MEČA

II POLUVREME

90+7. minut - GOTOVO! MEKSIKO I POLJSKA SU ODIGRALI MEČ BEZ GOLOVA!

90. minut - Igrać se još sedam minuta...

88. minut - Tokom čitavog meča gledamo jedan te isti tempo i takva igra nam ne donosi mnogo nade da ćemo videti gol.

81. minut - Himenez je upropastio sjajnu kontru tako što nije hteo da kolegi iz napada podeli pas, već je krenuo na trojicu defanzivaca Poljaka koji su sa lakoćom uklonili opasnost.

76. minut - Poljska se oslobodila, čak i pokušala u nekoliko navrata da probije kroz kontru, ali sve to dobro pokrivaju meksički defanzivci. I dalje, osim penala, nemaju Poljaci šut u okvir gola.

68. minut - Prekid od strane Galjarda nije zadao tolike muke koliko je bio dobro pozicioniran na nekih 25 metara.

63. minut - Sada Sčesni pokazuje kvalitet! Jedna rikošetirana lopta je ubrzano išla ka njegovoj mreži, ali se bacio golman u levu stranu i odbranio. Ostaje nula.

56. minut - ODBRANJEN PENAL MEKSIKA! Sudija je po sopstvenoj proceni dosudio faul nad Levandovskim i pokazao na belu tačku, ali zvezdi Barse je odbranjen penal od strane golmana Giljerma Očoe koji je sprečio promenu rezultata! Možda je i kosmička pravda zadovoljena, jer su Poljaci konstantno u podređenom položaju, a i Levandovski je u senci meksičkih štopera tokom čitavog susreta.

52. minut - Meksikanci su stigli do sedmog šuta i nastavljaju da diktiraju tempo ovog meča. Sa druge strane, protivnik je na samo jednom udarcu do ovog momenta.

49. minut - Dva ubacivanja Poljske koja bolje da nisu videli navijači te selekcije. Zjelinski i Levandovski su se propisno obrukali, poslali loptu na tribine.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Meksiko i Poljska Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

45+2. minut - KRAJ POLUVREMENA! Evidentno je da je meksička selekcija zaslužila više prednost u ovom duelu, ali će se sa nulom ići na pauzu. Ono što je veoma uočljivo jeste da Robert Levandovski, prva zvezda Poljaka, nije apsolutno ništa uradio za 45 minuta igre.

45. minut - Iz ničega se izrodila šansa za Meksiko koji je preko Sančeza pokušao, ali defanzivac je gađao gornji desni ugao sa roga šesnaesterca i naterao Ščesnog da izbaci loptu u korner.

40. minut - Meksikanci imaju inicijativu, bliži su golu protivnika, ali to u ovim momentima izgleda prilično jalovo. Šansi velikih nema i čeka se da "sombrerosi" makar jednom unovče ono što rade konstantno.

34. minut - Poljska selekcija je na samo 41 odsto poseda lopte, ali za sada nema šuta u okvir gola niti sa njihove, niti sa meksičke strane.

28. minut - Poljaci su sve ugroženiji, a dva navrata su bili žestoko uzdrmani. Prvo prekid i lopta tik iznad prečke, a onda i nesigurni izlet Ščesnog koji je ostavio gol prazan, ali Čavez nije uspeo da iskoristi tu prednost. Definitivno, Meksiko je bolji.

21. minut - Pokušavaju Meksikanci da dugim loptama u prostor angažuju Lozana u Vegu, ali za sada je to prilično neprecizno, a i Berežinski i Glik su iskusni u postavljanu i odlični u anticipaciji.

13. minut - Uspeli su Poljaci donekle da unesu ravnotežu u meč, ali pozicionom igrom, jer još uvek ne mogu brzinom da pariraju rastrčanim Meksikancima koji jedva čekaju loptu u prostor. Štoperska trojka poljske ekipe je prespora i moraće dobro da se postavlja kako bi izbegla muku.

8. minut - Meksiko već veze, njegovi ofanzivci su u uvodnim minutima prebrzi za poljsku defanzivu i nekoliko puta je lopta proletela kroz srce šesnaesterca. Za sada, lopta nije saveznik evropskog predstavnika i očekuje se adekvatan odgovor.

1. minut - MEČ JE UPRAVO POČEO!

SASTAVI

Meksiko (4-3-3): Očoa - Sančez, Monte, Moreno, Galjardo - Erera, Alvarez, Čavez - Lozano, Vega, Martin

Poljska (5-3-2): Ščesni - Berežinski, Glik, Kivior - Zalevski, Šimanski, Krišovjak, Kaminski, Keš - Zjelinski, Levandovski

PRE MEČA

Pre ovog međusobnog susreta Meksikanaca i Poljaka dogodila se prava senzacija - Saudijska Arabija je savladala Argentinu i totalno pomutila konstalaciju u ovoj grupi.

Sada je je na ovim selekcijama da ostvare pobedu kako bi iskočile u prvi plan i pripremile se za okršaj sa ljutim Argenticima koji će sigurno tražiti izlaz iz ove situacije.

Meksiko i Poljska su do sada odigrali četiri međusobne utakmice u istoriji, a poslednja se dogodila 2017. godine kada su predstavnici Evrope poraženi 1:0.

Promenljiva forma Meksikanaca, koji iz utakmice u utakmicu idu od poraza do pobede i nazad, svakako nije nešto što igra veliku ulogu kada dođu na Svetsko prvenstvo.

Redovni su učesnici nokaut faze Mundijala, tako da se od njih i sada očekuje da jurnu ka tom uspehu.

Naravno, prvi stepenik će im biti Poljaci koji su u pripremnom periodu povezali dve pobede, ali pre toga su imali jako loš niz od četiri meča bez trijumfa.

Po trenutnim informacijama, obe ekipe imaju zdrave sastave i oba tima će biti kompletna pred duel u Dohi.

Video: SPORTKAST Pa dobro, sigurno - Inspektor Blaža: Voleo bih finale Argentina - Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA