≫ 

Senzacija: Nemačka preokretom poražena od Japana, bivši igrač Partizana presudio Pancerima!

Šta se ovo dešava u Kataru?!

  • 70
Takuma Asano Foto: Tanjug/AP

Ovaj Mundijal je Mundijal čuda! Nakon što je Saudijska Arabija savladala Argentinu, stiglo je još jedno istorijsko izjednačenje, ovoga puta u grupi E gde je selekcija Japana, uz desetominutni preokret i delirijum, savladala Nemačku sa 2:1!

Reklo bi se, kazna za sve propuštene prilike. Nemačka je do poravnanja mogla da postigne, ne jedan, nego pet golova, ali nije to učinila. Došli su momenti iz snova za Samuraje koji su iskoristili deset minuta svoje slave i napravili čudo.

Da je neko rekao u 74. minutu da će Japan da slavi, verovatno bi ga proglasili ludim, ali sve što su momci iz zemlje "izlazećeg sunca".

Pre svega, mora se od starta istaći uloga Ilkaja Gundogana koji je svu odgovornost na meču preneo na sebe - šutirao, dodavao (malo manje), centrirao, kreirao, ali ništa od toga nije baš najbolje činio do 33. minuta.

U tom 33. minutu se sve slomilo za ekipu Japana koja je do tog momenta odolevala udarima. Sudija je pokazao na belu tačku nakon što je golman Samuraja faulirao Rauma u kaznenom prostoru.

Gundogan, koji je do tog momenta "silovao" šuteve i redom promašivao prilike, preuzeo je odgovornost i pogodio za vođstvo Nemačke.

Takuma Asano Foto: Tanjug/AP

Možda se Nemci jesu malo povukli nakon toga, ali u drugom poluvremenu su, ruku na srce, mogli da postignu pet golova.

Kazna propisna je mogla da dođe u 74. minutu, ali je Nojer izvukao neverovatno odbranu, iščupao loptu iz donjeg levog ugla i sprečio poravnanje.

Ipak, minut kasnije je stiglo ono čemu se se svi Japanci nadali - proboj po levoj strani, oštro ubacivanje po zemlji, a golman Pancera nespreman da uhvati loptu. Kratak odbitak je namestio Ricu Doanu da na praznu mrežu postigne pogodak.

Kao da to nije bio dovoljan šok, u 83. minutu stiže duga lopta koja vara čitavu odbranu Nemačke, ali ne i Takumu Asana koji kreće ka njoj i uspeva da odbije štopera Pancera sve do ulaska u kazneni prostor sa desne strane odakle je raspalio u Nojerov, prvi ugao i pogodio za veliku senzaciju.

Šta sve nećemo videti u Kataru?

TOK MEČA

II POLUVREME

90+7. minut - KRAAAAAAAJ! NOVA SENZACIJA U KATARU! NEMAČKA PORAŽENA OD JAPANA!

90. minut - Ulazimo u nadoknadu koja će trajati sedam minuta, što znači da je toliko ostalo vremena Nemcima da spreče senzaciju.

85. minut - GOOOOOOOOOOL! NEVEROVATNO, JAPAN VODI! I to bivši igrač Partizana, Takuma Asano! Bivši član crno-belih je prihvatio jednu dugu loptu, izbegao ofsajd, izgurao protivničkog štopera i sa desne strane pristigao u kazneni prostor odakle je pored Nojera, u prvi ugao poslao loptu!

75. minut - GOOOOOOOOL! JAPAN IZJEDNAČIO! Evo kazne i evo onoga čega su se u taboru Nemačke bojali. Stigla je akcija sa leve strane, vrhunski proboj i niski centaršut koji je Nojer vrhovima prstiju zakačio, a na loptu je u petercu natrčao Ricu Doan koji je ubacio japanske navijače u delirijum!

73. minut - Pa, kakva je bila ovo odbrana Nojera?! Prvo je skinuo zicer, iako su svi već videli loptu u golu, a posle tog pokušaja Ita sa samo sedam metara, Sakai nije uspeo da pogodi praznu mrežu.

70. minut - Golman Japana je fenomenalan! Tri odbrane u 30 sekundi - prvo je Musijali zaustavio udarac, onda i Gnabriju sa 16 metara, da bi izvukao loptu praktično iz gola nakon pokušaja glavom.

64. minut - Otkada je pre nekoliko minuta ušao u igru, Asano, bivši igrač Partizana, muči defanzivce Nemačke i stvara neku novu dimenziju za Japan u ovom susretu.

60. minut - Gundogan neuspešan u sto postotnoj prilici. Sa ivice kaznenog pogađa spoljni deo leve stative. Ilkaj, da nije pogodio sa bele tačke, definitivno bi se kandidovao za tragičara.

55. minut - Previše promašenih prilika Nemačke. Ovo bi moglo da se obije o glavu Pancerima koji su sada već malo i frustrirani što ne mogu da odu na bezbednu razliku.

51. minut - Ponovo je Musijala bio u šansi. Promešao je čitavu odbranu Japanaca i kada je došao momenat da odradi egzekuciju, nije dobro prošlo.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! I odmah šansa za Musijalu koji nije artikulisao udarac sa desnog roga šesnaesterca, iako je bio u dobroj poziciji i još boljem naletu.

Nemačka i Japan Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

45+4. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Mogli su Nemci da vode mnogo ubedljivije, ali su u završnici bili neprecizni, tako da ostaju na samo onom realizovanom penalu Gundogana.

45+4. minut - PONIŠTEN GOL NEMAČKE! VAR je reagovao i poništio pogodak Haverca... Nakon flipera, zastavica je ostala dole, ali je tehnologija potvrdila da neće biti nove promene rezultata.

45. minut - Igra kratkih pasova i udarac Musijale sa ivice kaznenog prostora, ali to ide predaleko iznad prečke.

40. minut - Gundogan je privatizovao ovu utakmicu i ubedljivo je najzapaženiji igrač susreta, ne samo zbog datog gola. Sada je neprecizno, ponovo, šutirao sa distance.

36. minut - Nemci nisu svojstveno svom karakteru reagovali nakon gola, već su se povukli i pustili Japance da napadaju pet minuta.

32. minut - GOOOOOOOOOL! VODI NEMAČKA! Golman Gonda je u kaznenom srušio Rauma koji je došao iz drugog plana, te je Ilkaj Gundogan imao priliku da sa bele tačke pogodi za prednost, što je on i učinio poslavši loptu u donji levi ugao. 

28. minut - Da Gundogan sada nije bio sebičan, Nemačka bi vodila 1:0. Veznjak je šutirao sa 25 metara, iako je imao otvorenog Haverca na drugoj strani, a od svega nije bilo ništa epohalno.

26. minut - Sada su Nemci veoma blizu gola i ugurali su Japance u 16 metara. Tražili su Panceri i penal, ali nakon pregledavanja VAR-a, sudija je pokazao rukom da se nastavi igra.

17. minut - Tuče Ridiger glavom posle prvog kornera i lopta ide pored desne stative! Ovo je bio najbolji pokušaj za sada na utakmici.

12. minut - Kombinuje nemačka selekcija između štopera i vezne linije, ali do sada nema adekvatnog proboja ka golu Gonde.

8. minut - Izgubljena lopta Gundogana je mogla da bude pogubna za Nemce, ali je Maeda u kontri bio korak ispred Ridigera, pa je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

7. minut - Drže Panceri loptu od samog starta, ali ništa osetnije nisu uspeli da urade u ofanzivi.

1. minut - MEČ U DOHI IZMEĐU NEMAČKE I JAPANA JE POČEO!

SASTAVI

Nemačka: Nojer - Zile, Ridiger, Šloterbek, Raum - Gundogan, Kimih, Miler, Gnabri, Musiala - Haverc.

Japan: Gonda - Sakai, Jošida, Itakura, Nagatomo - Endo, Tanaka, Kubo, Ito, Kamada - Maeda.

PRE MEČA

Nemačka reprezentacija već duži period ne liči skroz na onu silu koja je žarila decenijama u svetskom fudbalu. I kada ostvari dobar rezultat, sve izgleda prilično "mlako" (osim pobede nad Italijom 5:2), pa je u poslednjem meču pred Katar odigrala samo 1:0 protiv Omana, i to u punom sastavu golom u poslednjih 10 minuta.

Japan, sa druge strane, svaki put dođe na svetsku smotru sa određenim ambicijama da prođe grupnu fazu, ali će sada imati pretežak posao u društvu Nemačke i Španije, uz Kostariku.

Interesantno je da su Panceri i Samuraji odigrali samo dva meča u istoriji, a da je onaj poslednji 2006. godine završen 2:2.

Video: Poznati srpski Jutjuber u hrvatskom dresu bodri komšije na meču sa Marokom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boke

    23. novembar 2022 | 16:00

    Bravo Japan!

  • Nenad

    23. novembar 2022 | 15:59

    Danas svi igraju fudbal nisu više samo pet,šest reprezentacija vladari u fudbalu.Na istoku u Aziji i u Africi dosta se ulaže u fudbal.A ovako je interesantnije i neizvesnije.

  • Sajonara

    23. novembar 2022 | 15:50

    Asano nokautirao Nemce za medalju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA