≫ 

Selektor Brazila najviše o Nejmaru, pohvalio je Orlove: "Još nismo zakazali rezonancu, Srbija je sjajan tim"

Izuzetno opširna konferencija Titea, koja je trajala gotovo 40 minuta

  • 3
Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri selekcije Srbije poraženi su od Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru, tako da će im sada biti potrebni dobri rezultati u mečevima sa Kamerunom i Švajcarskom za prolazak dalje - 0:2 (0:0).

Ono što je posebno bilo upečatljivo za sve na ovom meču jeste činjenica da je Nejmar, iako se povredio, igrao 11 minuta na terenu i da ga selektor Tite nije izveo napolje. Na konferenciji je pokušao da objasni što je to učinio.

- Šok koji je imao zbog takve povrede od strane srpskog igrača, moramo da sačekamo 24 sata da bismo imali bolju procenu situacije, još nismo zakazali magnetnu rezonancu, ne možemo da dajemo prerane komentare - preneo je Tite saopštenje lekara zbog povrede Nejmara, a onda je nastavio:

- Nejmar je osetio bol i tokom čitave utakmice ga je osećao, ali je odlučio da ostane na terenu i izvanredno je što je ostao na terenu i uprkos tom bolu, ostao je na terenu i posle 11 minuta nakon povrede, kada posle nije mogao više da nastavi.

Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Dobio je Tite pitanje da li mu se dopalo kako je njegova ekipa delovala u uvodnoj fazi meča kada nije mogla da pronađe put do gola Orlova.

- Mislim da smo mogli da damo dva gola sa tom taktikom, jedina razlika je što smo uveli Paketu i mislim da je taj model isti kao i kada smo dali dva gola, mislim da možemo da napravimo neke korekcije, ali verujem da ćemo se držati istog stila.

Pokušao je selektor da objasni novinarima zbog čega je otišao do svog tima da proslavi sa toliko emocija.

- Ponekad osećanja ne mogu da se objasne, to je timski rad, oni koji rade sa mnom toliko godina, znaju koliko se rada ulaže u to, koliko rade fizioterapeuti i doktori da igrači budu dobri, to je nešto što se spontano dogodilo, hteo sam da podelim sreću sa svojim timom.

Dobio je opet Tite pitanje za Nejmara. Ako on ne bude mogao da nastavi da igra, ko će biti zamena?

- Sigurni smo da će Nejmar nastaviti da igra na Svetskom prvenstvu.

Selektor Brazila pohvalio je dva pogotka Rišarlisona, a pošto nosi broj devet, mnogi su uočili da se to nije dešavalo na prethodnom Svetskom prvenstvu.

- Mislim da je ovo bila veoma važna pobeda, doživeli smo ovu situaciju, to može da se okrene brzo. U drugom poluvremenu smo promenili formaciju, igrači su počeli da igraju prirodnije, od pozadi, imali smo nekoliko prilika pre gola, ali imam još 6-7 golova koje mogu da pozovem, imamo i Barbosu, Firmina, imamo veliki broj igrača, morate da izaberete nekoga jednostavno. Možemo da igramo i sa Pedrom, koji može da igra nisko, imamo Gabrijela koji daje golove, imamo dobre igrače koji nisu došli, to je jednostavno tako, ali u drugom poluvremenu smo igrali dosta bolje, intenzitet je rastao i rastao. Imali smo repozicioniranje Pakete i time smo imali i bolji učinak Kazemira.

Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Smatra Tite da je sve plod dobrog rada.

- Mislim da je to plod rada koji smo uložili. Zaista je teško pričati o pitanjima u pogledu pritiska i da li su naši igrači osetili pritisak, ali dobro su se izborili sa tim i igrali potpuno prirodno. Igrači su nervozni na otvaranju ovakvih takmičenja, pokušavamo da ih smirimo, ponekad je to teško i zato moramo da imamo jednu laganu igru, jer pre svega moramo lakše i preciznije da šaljemo loptu.

Zaista, pitanje je zbog čega je Tite uopšte držao Nejmara povređenog na terena punih 11 minuta?!

- Mi smo pobedili, nisam ja pobedio, tim je pobedio. Nisam ni video da je Nejmar povređen. Kod drugog gola se videlo kako oseća bol, jer je delovalo da kontroliše loptu, ali sam video da je osetio bol, nisam ni ja to primetio, i mene je prevario.

Došao je Tite i do tematike vezane za LGBT populaciju i njene potpune zabrane na Mundijalu u Kataru.

- Moj stav je povezan sa sportom, sport je povezan sa obrazovanjem, to je nešto o čemu želim da pričamo, želim da naš tim bude uzor svima, ali razumem i kontekst, želimo jednakost svih, borimo se za to, tražim i želim da živim tako, ali mogu samo da predajem o onome što znam najbolje, a to je o sportu. Mi moramo da budemo uzor drugima.

Da li je Tite očekivao drugačiju Srbiju i da li je razočaran što nije napravila pravu šansu na utakmici?

- Srbija je bila vrlo dobra i brza u prvom poluvremenu, ali ovde morate da zadržite taj ritam tokom cele utakmice, ali prvo poluvreme je završeno vrlo brzo, uspeli smo da ih zaustavimo, igrali su prilično agresivno u prvom poluvremenu, pobedili su Portugal, oni su sjajan tim, uspeli smo da ih iskontrolišemo u oba poluvremena, a promenili smo agresiju u drugom i uspeli da pobedimo. Srbija je bila pod velikim pritiskom u drugom poluvremenu i nije bilo lako da se izbori sa tim.

Video: Karleuša i Milica luduju u Dubaiju bodreći Orlove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    25. novembar 2022 | 04:03

    gospodin covek

  • Краљево

    24. novembar 2022 | 23:47

    Danas je Nejmar bio slab, vetar dune on odma pada ko pokosen, valjao se cim mu neko pridje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA