≫ 

Iran golovima u 99. i 101. minutu slomio Vels: Pravda zadovoljena, Ostrvljani će morati na sud pred komšije!

Kakva završnica!

  • 11
Fudbalska reprezentacija Velsa Fudbalska reprezentacija Irana Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije reprezentacije Irana slavila je sa 2:0 u drugom kolu grupe B Svetskog prvenstva u Kataru golovima Ruzbeha Češmija u 99. i 101. minutu, tako da će Ostrvljani morati da pobede komšije, Engleze, ukoliko i pomišljaju o narednoj fazi.

Iran 99. minuta nije imao sreće, a onda im se za sve nesrećne stative vratilo.

Azijski predstavnik je, malo po malo, sticao autoritet na terenu, a u drugom poluvremenu je sve bilo u njegovim rukama, tako da se samo čekao pogodak.

Vels, sa druge strane, nije uspevao da ugrozi protivnika na pravi način, iako je na kraju meča imao čak 61 odsto poseda lopte.

Ništa to nije značilo, statistika je krila sve, a onda je dva puta polomljen okvir gola Velšana.

Prvo je u 52. minutu Serdar Azmun sa desne strane, kao igla, probio, izašao na golmana i pogodio desnu stativu, a samo 20 sekundi nakon toga je Ali Golizadeh sa distance pogodio levu stativu.

Baš nisu imali sreće Iranci koji su, posle tih akcija, počeli da dominiraju na terenu i konstantno prete, protivnički štoperi su imali veznjake "u krilu", tako da je sve bila šansa.

U 86. minutu je golman Henesi morao van igre... Izleteo je na 30 metara da spreči kontru, ali mu je napadač Irana sklonio loptu i zakucao se u njega. Sudija je prvo pokazao žuti, ali nakon pobune čitavog protivničkog sastava, otišao je da pogleda VAR i preinačio odluku.

Sve je išlo ka nepravednoj nuli, a onda je Ruzbeh Češmi sa ivice kaznenog prostora, levo iskosa, poslao raketu plitko iznad zemlje i pogodio suprotni ugao za veliko slavlje Irana.

Kada je već krenula trka, Vels je izgubio novu loptu u 101. minutu, a Ramin Rezaeian je prebacio golmana i Bena Dejvisa u klizećem startu i tako postavio konačnih 2:0.

Iran je sada u fantastičnoj situaciji da prođe grupu, jer je na tri boda, a u poslednjem kolu igra sa SAD od kojih je objektivno blago jači.

Sa druge strane, Vels će morati da savlada Engleze, a onda da čeka razvoj situacije u drugom susretu, a čak ni to im nije garant da će u nokaut fazu.

Iran i Vels Manu Fernandez

II poluvreme

90+8. minut - KRAJ MEČA! PODELA BODOVA NA ŠTETU IRANA!

90+11. minut - GOOOOOOOOL! EVO IRANA I NA 2:0!

90+8. minut - GOOOOOOOOOOL! VODI IRAN!

90. minut - Igrać se još osam minuta, taman toliko vremena da Iranci iskoriste igrača više.

86. minut - CRVENI KARTON ZA VELS! Golman Henesi će morati van igre... Izleteo je na 30 metara da spreči kontru, ali mu je napadač Irana sklonio loptu i zakucao se u njega. Sudija je prvo pokazao žuti, ali nakon pobune čitavog protivničkog sastava, otišao je da pogleda VAR i preinačio odluku.

77. minut - Konačno su se stabilizovali Ostrvljani, jer su do ovog momenta bili u anarhiji. Sada su konsolidovali odbranu i veznjaci sada imaju vremena da prosleđuju loptu ka napadu.

71. minut - Velšani možda drže loptu više (63-37), ali Iranci su skoro tri puta više šutirali na gol, a imaju i dva šuta više u okvir gola.

60. minut - Azmun izlazi iz igre, ali Iranci i dalje više potenciraju na pokretu ka golu. Niko nije očekivao da će Vels biti u podređenoj situaciji nakon sat vremena igre.

52. minut - NEVEROVATNO! Dve stative u jednom napadu Irana! Prvo je Azmun sa desne strane, posle ubitačnog trka, pogodio desnu stativu, a nakon odbitka, Gulizadeh je izvan kaznenog prostora tuče i pogađa levu stativu. Baš nisu imali sreće Iranci...

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I poluvreme

45+4. minut - Henesi se snalazi posle pokušaja iz daljine i GOTOVO JE PRVO POLUVREME!

45+2. minut - Centaršut i Azmun umalo da pogodi! Najveća zvezda Irana se dobro izvila pored Dejvisa u šesnaestercu, ali je ubacivanje sa desne strane pretvoreno samo u očajavanje, jer je lopta otišla pola metra pored leve stative.

42. minut - Korner za Vels koji je sada učestalo pred golom Irana, ali golman Hoseini koristi visinu i lako kupi loptu na drugoj stativi.

37. minut - Bejl je pokušao sa leve strane, ali nije više toliko brz kao ranije, tako da nije stekao prednost preveliku u odnosu na beka, tako da je njegov centaršut od bloka nije prošao.

31. minut - Vels je totalno preuzeo loptu, ali sva ubacivanja i pokušaji se završavaju ili dugim ispucavanjima Iranaca ili blokom.

Iran i Vels Frank Augstein

20. minut - Igra se sve brže, oba tima žele pobedu u ovom duelu. Posle uvodnih minuta ukojima se Iran branio, sada se igra mnogo otvorenije.

15. minut - Iran je postigao gol preko Golizadea. Ipak, odlukom VAR-a, pogodak je poništen zbog ofsajda.

11. minut - Najbolja prilika na meču. Mur je šutirao u padu ka golu. Hoseini brani, a jedan od odbrambenih fudbalera "kači" kopačkom po glavi napadača Velsa. U toku je prekid kako bi se Muru ukazala lekarska pomoć.

9. minut - Oba tima igraju oprezno. Loptu u posedu više imaju fudbaleri Velsa. Za sada, bez konkretnih prilika.

5. minut - Vels na početku meča ima terensku inicijativu.

1. minut - Počeo je meč.

Posle prvog kola Vels, posle remija sa selekcijom SAD-a, ima 1 bod, dok je Iran ubedljivo poražen od Engleske sa 6:2. Eventualnom pobedom Velšani bi napravili važan korak ka plasmanu u narendu fazu takmičenja, dok je Iranu ovo prilika da upiše prve bodove i dođe u situaciju da, u poslednjem kolu, protiv selekcije SAD-a eventualnom pobedom, dođe do naredne faze.

Da podsetimo, od 20 sati sastaju se Engleska i Sjedinjene Američke Države.

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom.

Video: Šta kaže naš nepogrešivi prognozer Kobi: Novi dan na SP-u otvara meč Vels protiv Irana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јовица

    25. novembar 2022 | 13:04

    Победили су и судије. Честитке, лепо су играли.

  • Svaka čast

    25. novembar 2022 | 13:04

    Dajte Iran da se obrukamo

  • Zana

    25. novembar 2022 | 13:59

    Cestitam na uspesnoj igri. Nasim orlovima srecno u nastavku prvenstva. Zivela Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA