≫ 

Domaćin će gledati nastavak Mundijala na TV: Katar se ponadao, Senegal sa tri u metu rešio posao

Sasvim očekivan splet okolnosti za Katarane

  • 7
Katar i Senegal Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Katara, sasvim očekivano, završila je sa svim nadama da će se plasirati u nokaut fazu Mundijala pošto je u drugom kolu poražena od selekcije Senegala sa 3:1, tako da joj ostaje samo još meč protiv ultra favorizovane Holandije.

Posle nesrećnog poraza upravo od "lala" u samoj završnici, Senegalci su dokazali da su vredni i da će se boriti do samog kraja da odu dalje, a i imaće tu priliku. 

Ovo je bilo sasvim očekivan splet za Katarane koji su bili najveći autsajderi na ovom prvenstvu, ali su prvi gol primili iz velike greške beka koji ih je i stavio pod veći pritisak.

A, i da se to nije desilo, afrička selekcija je bila mnogo bolja i zaslužila je svakako pobedu.

Katar i Senegal Foto: Tanjug/AP

Četiri minuta pre kraja prvog poluvremena, katastrofalna greška beka Ahmeda koji je u kaznenom prostoru samo trebalo da izbije loptu, ali je na neki volšeban način uštopovao i pao na zemlju, a na nju je samo natrčao Bulaje Dia koji je sa 10 metara pogodio desni donji ugao.

S vremena na vreme, pravila je selekcija Katara izlete, ali to nije bilo ni upola ubojito koliko ono što je činio Senegal,

To mu se i isplatilo već u 48. minutu kada su Afrikanci uspeli da povise na 2:0.

Katar i Senegal Foto: Tanjug/AP

Famara Diediu pogađa nakon kornera glavom i tada je Katar bio u situaciji da se oprosti već od nada da će napraviti senzaciju i plasira se u nokaut fazu.

Ipak, stiže taj tračak u 78. minutu kada je Muntari uspeo da prevari Mendija i da smanji na 2:1, ali taj snop nade je trajao samo šest minuta kada je Bamba Dieng završio priču i stavio tačku na ovaj duel.

Pred meč Holandije i Ekvadora, dve pomenute selekcije imaju po tri boda kao i Senegal, dok je Katar ostao na nuli.

II Poluvreme

90+6. minut - KRAJ UTAKMICE!

88. minut - Ozbiljna šansa za Katar iz prekida, ali levi bek domaćih šalje loptu tik pored gola.

84. minut - GOOOOOOOOL! SENEGAL ZAKLJUČUJE POBEDU! Bamba Dieng pogađa i čini se da je priča zaključena.

78. minut - GOOOOOOOOL! KATAR SMANJUJE NA 1:2! Evo nade za domaćina prvenstva, a strelac je Muntari.

63. minut - Imao je Katar jednu priliku kojom je mogao da smanji na 2:1, a onda još jednu od strane Alija koji je izvan kaznenog prostora šutirao, ali je fenomenalni Mendi pokrio levi ugao i fantastično odbranio.

48. minut - GOOOOOL! VODI SENEGAL 2:0! Famara Diediu pogađa nakon kornera glavom i sada je Katar u situaciji da se oprosti već sada od nada da će napraviti senzaciju i plasirati se u nokaut fazu.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I Poluvreme

45+7. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Senegal ostaje u prednosti, a po prikazanoj igri, sasvim realan rezultat.

45+1. minut - Po običaju, na ovom prvenstvu, velika nadoknada. Čak sedam minuta.

45. minut - Ahmed dobija i žuti karton. Baš mu ne ide u ovom meču...

41. minut - GOOOOOOL! SENEGAL VODI! Katastrofalna greška beka Ahmeda koji je u kaznenom prostoru samo trebalo da izbije loptu, ali je na neki volšeban način uštopovao i pao na zemlju, a na nju je samo natrčao Bulaje Dia koji je sa 10 metara pogodio desni donji ugao.

33. minut - Tražili su domaćini penal, ali sudija je samo odmahnuo rukom. Bilo je kontakta sa Afifom, odmah je po ustajanju krenuo da se žali, ali Lahoz je ostao pri svojoj odluci.

28. minut - Ponovo preti Senegal, ovoga puta Sabali iz voleja natrčava na loptu, sa slične pozicije odakle je i Gej imao pokušaj, ali on šalje pored desne stative.

25. minut - Idrisa Gej tuče sa ivice kaznenog prostora iz punog trka, ali lopta ide kraj leve stative.

23. minut - Kako su krenuli Senegalci, pomislilo se da će ovo biti brzo vođstvo, ali se domaćin prvenstva sada oslobodio lanaca i igra dosta ravnopravnije sa protivnikom. Lopta napred je još uvek nešto na čemu se radi, jer vezna linija je više okrenuta licem svom golu.

15. minut - Evo i prvog pokušaja Katara na ovoj utakmici, a Afif je iz voleja sa 25 metara pokušao rezantno da pronađe put do gola, ali je lopta progresivno išla sve više do konačnog epiloga gde je završila na tribinama.

11. minut - Senegal uporno pokušava da sabije protivnika u 16 metara i Ismaila Sar je bio taj koji je umalo doneo prednost svojoj selekciji nakon ataka sa desne strane. Tik uz desnu stativu je usledio udarac, a nakon toga je čitava njegova ekipa prišla na polovinu protivnika i upravo sada se dešavaju ofanzivna dejstva.

1. minut - POČELA JE UTAKMICA! 

SASTAVI: 

Katar: Baršam, Ahmed, Hasan, Kuki, Mohamed, Pedro Migel, Madibo, Budaif, Al Hajdos Afif, Almoez Ali

Senegal: Mendi, Dialo, Jakobs, Kulibali, Sabali, Mendi, Gaje, Sar, Diediu, Diata, Dia

Posle prvog kola, Senegal je poražen od selekcije Holandije sa 1:0, dok je istim rezultatom i Ekvador pobedio Katar na otvaranju Mundijala. Tako, za obe selekcije međusobni duel je od izuzetnog značaja jer bi pobeda u ovom duelu značajno doprinela da se šanse za prolaz dalje traže u poslednjem kolu.

Da podsetimo, Holandija i Ekvador sovj meč igraju od 17 sati.

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

Video: Odlučuje naša maskota Kobi: Katar ili Senegal?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    25. novembar 2022 | 15:34

    Svi znaju da igraju fudbal osim nasih bogalja. Sramote nas pred celim svetom

  • Vlaja

    25. novembar 2022 | 15:40

    Bez obzira, igra im je bolja od nasih manekena i balerina.

  • FANTOM

    25. novembar 2022 | 16:18

    Pa gledaće ih isto koliko i mi našu reprezentaciju. Ako ne počnu sa trče i napadaju a ne da igraju u odbrani tika- taka a o tehnici znaju kao Marko o televiziji vratiće se u svoje klubove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA