≫ 

Pavlović pričao o svom krvavom licu protiv Brazila i obratio se navijačima: "Videćete drugačiju Srbiju"

Stameni štoper veruje da će Orlovi prikazati drugačije izdanje protiv Kameruna

  • 27

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila u meču prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u fudbalu, pa tako ima mečeve sa Kamerunom i Švajcarskom za "popravni". 

Orlovi ovog ponedeljka od 11 sati igraju meč 2. kola protiv Kameruna, i već se pripremaju za duel sa afričkim timom. Tako, dan posle meča sa Brazilcima pred novinare je izašao Strahinja Pavlović uz Sašu Lukića, dva igrača koja su bila retke svetle tačke iz duela sa Brazilcima uz golmana Vanju Milinković Savića.

Na čemu vam je selektor Dragan Stojković zamerio posle utakmice kao ekipi?

- Sigurno da nije bio najsrećniji, on je čovek koji voli da pobeđuje kao i mi, nije nam ništa specijalno rekao, rekao je da imamo dve utakmice pred nama, da je svaki bod bitan, imamo vreme da analiziramo i poboljšamo sve u ekipi za ovo što nas čeka - rekao je Pavlović, koji ističe da atmosfera u ekipi i dalje odlična.

- Kao što je Sale rekao, atmosfera je odlična, ništa nas neće poremetiti, imamo zajednički cilj, učinićemo sve da pobedimo naredne dve utakmice i da prođemo grupu.

Koliko vas je opteretio žuti karton u 6. minutu i koliko je uticalo na vašu partiju?

- Nije prijatno kada na samom početku dobijete žuti karton, mislim da je bilo preterano, nije bilo namere sa moje strane, išao sam na loptu, to može da vas poremeti kada tako rano dobijete karton, ali mi moramo da budemo spremni na sve, posle žutog sam nastavio da igram isto, morao sam da budem pažljiviji i na kraju sam uspeo da ostanem sa tim žutim.

Upitan je Pavlović i o podršci koju su Orlovi imali na Lusailu, gde je bilo oko 5.000 srpskih navijača.

- Što se tiče navijača i podrške, zaista mnogo znači, čuli smo ih čitavih 90 minuta, čak i kada smo gubili 2:0, borićemo se za njih, kao i za sve naše navijače u čitavom svetu - poručio je štoper Orlova, koji je u jednom momentu imao i krv na licu.

Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

- Dobio sam lakat u nos, pa je bilo malo krvi, ali ništa strašno, sve je ok - dodao je on.

Šta treba da se promeni kada je u pitanju hrabrost ekipe u nastavku turnira.

- Igrali smo protiv Brazila koji ima strašne igrače napred, igramo fudbal kakav igramo i sigurno je bilo da će ostavljati prostor za njih napred, mi smo držali srednji blok u prvom poluvremenu, kad smo već primili prvi gol, onda smo pokušali da ih pritisnemo, a oni imaju 11 igrača koji znaju da igraju fudbal, znaju da izvuku loptu i naprave višak, siguran sam da protiv Kameruna neće biti tako, oni nemaju takve igrače kao Brazil. To znači da ćemo igrati drugačije nego protiv Brazila, gde nismo bili na nivou - naglasio je Pavlović, koji je impresioniran svim igračima Brazila.

- Svi igrači su me impresionirali, kada su izvršili izmene, ušli su čak i neki bolji igrači od startera, imaju svi igrači neverovatan kvalitet. Što se tiče Kameruna najveća opasnost je centralni napadač i brza krila, ako njih zaustavimo, verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat - zaključio je Pavlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Napred Srbijo

    25. novembar 2022 | 16:58

    Nema šta, momci su se borili, ali Brazil je Brazil. Gazi dalje

  • Xxx

    25. novembar 2022 | 20:14

    Bravo Strahinja imas 21 godinu igraš na sveckom prvenstvu i najbolji si bio protiv Brazila,uz našeg golmana!!!

  • kiza

    25. novembar 2022 | 20:01

    Po meni nas najbolji defanzivac, srcan, borben, zeli..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA