≫ 

Piksi i Tadić držali slovo igračima posle Brazila: Motivacioni govor trajao čak 20 minuta!

Ono što hrabri jesu osmesi na licima naših igrača

Trening Srbije dan posle Brazila Foto: Telegraf.rs

Dan posle poraza od Brazila (2:0) na otvaranju Svetskog prvenstva, reprezentacija Srbije odradila je trening u El Arabi trening centru u Dohi.

Rekao je selektor Dragan Stojković Piksi posle meča sa Brazilom da je šokiran fizičkim padom svoje ekipe u drugom poluvremenu i da će za Kamerun morati da napravi određene promene, kao i da će igrati samo 100 odsto spremni igrači.

Kostić nije ni igrao protiv Brazila, dok je Piksi istakao i da su Vlahović i Mitrović takođe imali problem sa povredama.

Želeli smo se fokusiramo upravo na to kako će se oni ponašati tokom treninga, ali za 15 minuta, koliko je dozvoljeno medijima da prisustvuju treningu, nismo mogli da vidimo ništa što se tiče samog treninga.

Naime, selektor Dragan Stojković Piksi je igračima preko 20 minuta držao govo. Okupio je sve na centru terena, oni su ga okružili, a u sredini je pored njega bio i kapiten Dušan Tadić, koji je takođe bio deo očigledno motivacionog govora koji je Piksi pripremio dan posle poraza od Brazila.

Bilo je teško videti Piksija sa pozicije odakle je medijima dozvoljeno da budu, ali je u nekoliko navrata moglo da se vidi kako energično pomera ruke i gestikulira igračima, delovalo je kao da pokazuje da je neophodno da podižu nivo kako turnir bude odmicao, jer mu je ruka prvo bila niže, zatim za nijansu više, a onda i visoko podignuta iznad glave.

Ljudi iz organizacije su hteli posle 15 minuta da izbace medije sa treninga, pošto je isteklo vreme, ali je intervenisao portparol FSS-a Milan Vuković, koji je rekao da sačekaju još malo, kako bi i mediji i fotoreporteri mogli da vide još neki kadar, osim igrača okupljenih oko centra.

Nekoliko minuta kasnije, tačno 20 minuta od kako je krenuo trening, Piksi je završio svoj govor, koji su igrači pozdravili aplauzom, a zatim su krenuli u lagano trčanje krugova pod palicom njegovog pomoćnika Kacušita Kinošija.

Trening Srbije dan posle Brazila Foto: Telegraf.rs

Ono što je takođe moglo da se vidi jesu osmesi na licima naših igrača, pa je utisak da je atmosfera i posle poraza od Brazila dobra i da Orlovi nisu pokleknuli, što su na konferenciji za novinare pred trening istakli i Strahinja Pavlović i Saša Lukić.

Podsetimo, Orlovi naredni meč igraju u ponedeljak, 28. novembra od 11.00 na Al Džanub stadionu protiv Kameruna, koji je u prvom kolu poražen protiv Švajcarske sa 1:0.

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

Video: Piksijeva majka za Telegraf: Otkrila je koga je selektor Srbije zvao na dan utakmice s Brazilom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    25. novembar 2022 | 17:58

    Eeee moji vi, dok ste splavarili sa svakakvim tutkama, tetovirali i nameštali frizurice, ostale reprezentacije su trenirale. Možete da držite motivacione govore do mile volje kad je počelo takmičenje, ali ima ona stara, kasno Marko na Kosovo stiže.

  • Djape

    25. novembar 2022 | 16:43

    Tadic je poslednji koji treba da drzi slovo. Najgori na terenu, ni jednu loptu do napadaca... Godine cine svoje, vreme je za mladje i bolje. A pixi posle ovog debakla ocekujemo ostavku posle poraza od kameruna.

  • alal vera alal vera

    25. novembar 2022 | 17:57

    lako je pobedjivati ekipe iz druge trece i cetvrte lige.trebas da imas m_da da bi pobedio elitne ekipe iz prve lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA