≫ 

Holanđani zgaženi, ali ostali živi: Ekvador pokazao klasu, a uzeo samo bod

Južnoamerikanci pružili odličnu partiju i stigli do važnog boda

  • 12
Holandija i Ekvador Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Holandije i Ekvadora su remizirale rezultatom 1:1, u okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Strelac za Holanđane bio je sjajni Kodi Gakpo, dok je za Ekvador pogodio fenomenalni Ener Valensija.

Holandija je znatno bolje otvorila meč, što su izabranici Luja van Gala uspeli da krunišu pogotkom već u šestom minutu utakmice. Klasen je odlično uposlio Kodija Gakpa, koji je primio loptu, namestio se i sa ivice kaznenog prostora "smestio" loptu u donji levi ugao.

Trgli su se u nastavku fudbaleri Ekvadora, koji su preuzeli inicijativu i do kraja poluvremena stvorili nekoliko ozbiljnih šansi za izjednačenje, najpre preko Toresa i Estupinjana. Zapretio je u nastavku i Valensija, ali je Nopet uspeo da odbrani i skrene loptu u korner.

Holandija - Ekvador Foto: Tanjug/AP

Finiš prvog poluvremena doneo je mnogo uzbuđenja, s obzirom na to da je Ekvador potpuno zasluženo uspeo da zatrese mrežu. Uspeo je Estupinjan da "smesti" loptu u gol, ali je nakon kratke konsultacije pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, čime je i završeno prvo poluvreme.

Drugi deo igre zasluženo je prošao u znaku Ekvadora. Nakon fenomenalnog napada fudbalera u plavim dresovima, uspela je južnoamerička selekcija da dođe do izjednačenja. Šutirao je prvo Estupinjan iskosa, a Nopert je uspeo samo da odbije loptu do fenomenalnog Enera Valensije, koji je bez ikakvih poteškoća pogodio mrežu.

Ekvador je diktirao tempo meča do samog kraja, a prema svemu što smo videli, južnoamerikanci su zaslužili mnogo više od remija. Pretio je prvo Valensija, ali bezuspešno, a onda je Gonzalo Plata "ispalio projektil", međutim prečka je spasila "Lale". Nizali su se napadi Ekvadoraca do kraja, ali je ipak meč završen podelom bodova.

Ipak, prema svemu prikazanom, južnoamerička selekcija je zaslužila pobedu. Ovim osvojenim bodom, Ekvador sada ima četiri, koliko i Holandija, te će o svojoj sudbini odlučivati u poslednjem kolu protiv Senegala koji ima tri osvojena boda. Sa druge strane, Holandija ima lak zadatak, jer će se sastati sa domaćinom Mundijala, reprezentacijom Katara.

TOK MEČA

90+6. minut - Utakmica je gotova! Holandija i Ekvador su podelili bodove.

80. minut - Ponovo menja Luj van Gal. Na terenu su Vegorst i De Ron, a iz igre su izašli Kopmajners, kao i strelac Gakpo.

74. minut - Prva promena u redovima Ekvadora. U igru je ušao Džeremi Sarmiento, a van terena je Majkl Estrada.

71. minut - Novu izmenu izvršio je van Gal. Teren je napustio Davi Klasen, a umesto njega u igri je Stiven Bergujs.

68. minut - U ovim trenucima se igra nešto mirnije na obe strane. Ekvadoru svakako više odgovara ovakav razvoj situacije, s obzirom na to da bi im ovakav rezultat na kraju sigurno odgovarao.

59. minut - Gol Holandije praktično "visi" u vazduhu! Prvo je izblokiran udarac Valensije, a onda je usledila prava "bomba" Plate. Pokupio je "odbijanac" Gonzalo Plata i "ispalio" pravi "projektil", međutim, prečka je bila saveznik "Lala". Mnogo bolji Ekvador u ovim trenucima.

57. minut - Prvi karton na današnjem meču! Jegson Mendez je "požuteo" nakon starta nad Depajem.

Holandija - Ekvador Foto: Tanjug/AP

50. minut - GOOOOOOOL! IZEDNAČENJE! Nastavio je golgetersku seriju Ener Valensija. Nakon sjajnog napada Ekvadora šutirao je Estupinjan, Nopert je samo uspeo da odbije loptu do Valensije, koji je bez većih problema zatresao mrežu. Potpuno zasluženo dolazi Ekvador do izjednačenja.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Izvršio je Luj van Gal prvu promenu na pauzi, te je na terenu Memfis Depaj, a iz igre je izašao Stiven Bergvajn.

45+3. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Uspeli su Ekvadorci da zatresu mrežu, ali je pogodak Estupinjana ubrzo poništen zbog nedozvoljene pozicije. Stiče se utisak da su fudbaleri Ekvadora zaista zaslužili pogodak, ali ovog puta nisu imali sreće. 

42. minut - Holandija ima dosta problema prilikom prenošenja lopte na protivničku povoinu. Ekvadorci su sjajno postavljeni u odbrani i sjajno deluju u defanzivnoj liniji.

32. minut - Ponovo preti Ekvador! Šutirao je Valensija, ali uspeva Nopert da skrene loptu u korner. "Opalio" je dvostruki strelac iz prvog kola sa ivice kaznenog prostora, ali i dalje nema izjednačenja. Dosta bolje deluje Ekvador u ovim trenucima...

24. minut - Ponovo napada Ekvador! Nižu se sada opasni napadi južnoameričke reprezentacije. Pokušao je prvo Tores da proigra saigrače loptom u prostor, a nakon toga  i Estupinjan, koji je lepo centrirao u kazneni prostor, ali su uspeli nekako da se odbrane Holanđani.

21. minut - Ostao je Damfriz na travi nakon duela sa protivničkim igračima, ali čini se da će se biti u redu. Uspeli su "narandžasti" da iskontrolišu nalete Ekvadora i napadaju pretežno iz kontra napada.

15. minut - Iako "Lale" imaju prednost, Ekvador trenutno izgleda znatno organizovanije. Fudbaleri u tamno plavim dresovima se sjajno kreću po terenu, nastojeći da tačnim dodavanjima nađu "rupu" u defanzivnoj liniji protivnika.

10. minut - Gol Holandije kao da je prodrmao Ekvador, koji je blago preuzeo inicijativu i kroz posed trenutno kontroliše dešavanja na terenu.

Holandija - Ekvador Foto: Tanjug/AP

6. minut - GOOOOOOOOOL! VEĆ VODI HOLANDIJA! Strelac je Kodi Gakpo, što mu je već drugi gol na Mundijalu. Primio je na 16 metara loptu od Davija Klasena, a onda je u trku napravio nekoliko koraka uz liniju kaznenog prostora, te gađao levi donji ugao i pogodio.

1. minut - POČEO JE MEČ IZMEĐU HOLANĐANA I EKVADORACA!

SASTAVI

Holandija: Nopert - Blind, Ake, Van Dajk, Timber, Damfriz - Klasen, De Jong, Kopmajners - Gakpo, Bergvajn

Ekvador: Galindez - Presiado, Porozo, Tores, Hinkapi, Estupinan - Plata, Mendez, Kaisedo, Estrada - Valensija.

PRE MEČA

Holandija je u prvom kolu slavila protiv Senegala sa 2:0, a istim rezultatom je Ekvador savladao selekciju Katara.

U međuvremenu, senegalska selekcija je sa 3:1 uspela da uzme prva tri boda na ovom Mundijalu i natera domaćina da nastavak prvenstva, skoro sigurno, gleda na televiziji.

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

Video: Trening Brazila nakon pobede nad Srbijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA