≫ 

Legendarni Kafu o moći svoje reprezentacije: "Brazil će biti na istom nivou i bez Nejmara"

  • 3
Nejmar Foto: Tanjug - AP

Brazilska fudbalaska legenda Kafu kaže da je Brazil i sa Nejmarom i bez njega jednako jak tim, i da se odsustvo prve zvezde tima u narednim utakmicama neće osetiti.

Nejmar je zaradio povredu u prvom meču na Mundijalu protiv Srbije, otekao mu je zglob, pa ga neće biti sigurno do kraja grupne faze na terenu, ali Kafu ne brine - veruje da Titeov tim ima jednako dobre alternative i kompoziciju ekipe da nadomesti odsustvo i takvog igrača.

Kafu je o Nejmarovoj povredi i ekipi bez njega pričao za francuske medije.

- Brazil će biti na istom nivou i bez Nejmara. Kao i Francuska, uprkos povredi nekolicine igrača, ekipa je dobra, ima dobre zamene. Nejmar je igrač koji može da preokrene meč u svakom trenutku, ali Brazil ima još mnogo dobrih fudbalera. Tako da nema brige oko toga - poručio je jedan od najtrofejnjjih fudbalera u istoriji Brazila, prenosi Lekip.

Ono što je dobro, naglašava Kafu, je sve manja zavisnost za igru Brazila od Nejmara.

- Brazil ima mnogo dobrih i važnih igrača koji jako utiču na igru. Kada je jedan od njih manje efikasan i produktivan, tu su drugi. Zbog toga je Brazil tako dobar i jak tim, kolektiv je ono što ga čini tako snažnim.

Na pitanje da li je Nejmar na pojačanom udaru protivnilkih igrača na Mundijalu, tojest da li je to bio protiv Srbije, Kafu kaže:

- Ne vidim tu vrstu agresije. Istina, neki igrači igraju intenzivnije, jače. Veliki igrači koji znaju da sačuvaju loptu, poput Kristijana Ronalda i Nejmara, su više nego drugi izloženi jačim startovima. Ali, do sada, nisam video da je bilo namere protivničkih igrača sa startovima koji bi ih na duže udaljili od terena - kaže Kafu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA